много интересно .. с нетърпение чакам Саньото ми да се размрази
много интересно .. с нетърпение чакам Саньото ми да се размрази
Чувал съм за модели, които при дефрост продължават да духат леко топло и човек изобщо не разбира, че размразява. Дали е същото или не - не знам.
Здравейте всички.Климатика е cs/cu-ue12hke.Вече е -5* а той още не е размразявал.Поне аз не съм го хващал.Искам да попитам това нормално ли е.По външното няма скреж и лед и топли нормално.Климатика е доста преоразмерен и в момента работи на 19* зададени а в реалност поддържа 21* в стаята.ако го сложа на 20* в стаята става 22*.В сервизната книжка нищо не намирам за дефроста.Благодаря предварително за отговорите.
Няма връзка между околната темп. и необходимостта да размрази.Щом не е заскрежен и топли, освен да се кефиш,друго не остава.Ако натрупа скреж,което е най-силно при мъгла,чак тогава ще размразява.
vanko68 благодаря за отговора.Значи да не се притеснявам.Щото нали китайчето го дават по менюала да топли до -7*.Аз и затова го преоразмерих отоплявам 38-39м.куб. пък го дават до70.Нека има повече резерви пък че тока ще е с 5-10лв. повече не е от значение.
Няма да ти е повече тока,топлинните загуби на помещението са еднакви,оттам и топлоотдаването на климатика вътре.Ще има малка резлика само от по-малкия КОП при по-големите машини.Разлика от 0,5 в КОПа е около 1 ст/ч.Даже може да се окаже че работи по-икономично,понеже преходните процеси, докато загрява фреона в началото или след разкрежаване,са по-кратки
Не се притеснявай и моя Panasonic e така.И аз до сега не съм го виждал да се размразява,но си топли .В момента съм му задал 22 и в стаята подържа 24 градуса.Първоначално публикувано от panush
valen1,голямо благодарско за поста ти за Саниото.От много време се мъча на теория с нещо подобно,но никога не съм се сещал за двупътния вентил.Ако беше в София,щях да почерпя.
Не е много удачно да се преоразмери много ,и аз имам един преоразмерен и трябва да увеличавам t.зада влезе в режим defrost, когато е мъгливо.
Той най вероятно е конвенционаленНе е много удачно да се преоразмери много ,и аз имам един преоразмерен и трябва да увеличавам t.зада влезе в режим defrost, когато е мъгливо.
Вътрешна 23*С. Carrier XPower Silver 12 (38NYV012E). 17 кв.м. стая, тухла северно изложение, 5 етажа от 6 (над и под мен не живее никой, тия до мен са бели мечки), няма външна изолация, гипсокартон с минерална вата на тавана, PVC дограма.
Въпроса ми е, това животно за 2 седмици не е размразило, нито вода пуска, а си топли. Пусна към 1 литър вода в големия дъжд (когато в София валя сняг) за 2 дена.
През час-два светва за 20-30 секунди лампичката Defrost и докато изприпкам на терасата да видя как аджеба размразявам, тя си загасне. Бахти чудото! На комшиите конвенционалите направиха локви под тях по 10 литра на ден, това няма грам влага по питата. Вашите така ли не пускат вода? Онзи ден беше до -7*С през нощта, а в понеделник ден валя дъжд целия ден при +1 +3*С и пак нямаше вода, само капеше и за цял ден нямаше и половин литър. Денем на 23*С, нощем на 20-21*С си го държа, 24/7 не се изключва цяла зима.
Нищо му няма, не ставай роб на климатика - относно подържане на температура, топло, дефрост алгоритми - тази машина е перфектна.Първоначално публикувано от enkov
ДА но съм виждал и ПАНАСОНИК инвертор ,по същия начин трупа лед по средата на питата , трябва да вдигне гр. за да се вкючи дефрост . По точно говоря за една ,мисля че е 15ка с голямо външно тяло за 18м2 стая.
По-скоро е имал проблеми с количеството фреон.
Забелязал ли си,когато има скреж по питата и изкл.климата се образува капки ,а след вкл. се залежда и от там почва проблема .И тъй като инвертора не изкл. нема и проблеми . Ак когато е преоразмерен много ,започва да работи като конв....