bobovo, имаше една една теория, как с намаляване на температурата, КОП-а на Мидеите се качвал. Може и вярна да излезе.
bobovo, имаше една една теория, как с намаляване на температурата, КОП-а на Мидеите се качвал. Може и вярна да излезе.
Тая "дъвка" я дъвкахме миналата година. Излезе много твърда и горчива. Всичко казано до тук по въпроса са пълни глупости. Ако имате желание да я подкараме пак, само кажете. Само после да няма сърдити.
bobovo,гледай термометърчето-разликата да е висока,да ти е топло,па остави тая отдавана мощност.
Между другото,разлика 24гр/от 25 на 49/ при +2 ми се вижда малко за тоя култов модел,ако не е бил заскрежен.
пп ВелеВ,като чета на Митака,ползвам Енигма.
johny01 Темп. я меря само за 2мин. и 25 сек и после изклучва тъй като си прави зададената темп.от 24 градуса. Ако го набича на 30 ти гарантирам че си качва без проблем 52 градуса.Първоначално публикувано от johny01
А ето и измерване на : -1.9 градуса 3709W. изходяща 48 входяща 25 градуса вентилатора на hige.Климатика е настроен постояно на 24 градуса и работи по следния начин:
2 мин и 30 сек. работи и 5 мин и 35 сек. почива.Консумация за 1 час 368 W.
Ето и снимка с информация за темп. при която съм правил замерването:
Как мериш входящата, защото за да изключва значи, че е доста повече от 24 градуса горе на входа на климатика (при мен за да намали става 3 градуса + зададените). Ако тези 25 входящи са в стаята, горе може да е повече и от там да идва разминаването в пресметнатата мощност !!!Първоначално публикувано от bobovo
Меря горе от където смука въздуха но в стаята настроен на 24 на 1 метър от земята показва 22.7 градуса.Горе при климатика е 25 и то като работи 2 мин иначе до преди да вклучи пада на 23.4 градуса и пак вклучва.Стаята е с изцяло вътрешна изолация на всички стени и тавана.Първоначално публикувано от hunterA
В момента вече е -2.2градуса , а данните вече са следните: работи 2 мин. 32 сек. почива 4 мин 45 сек. Консумация при -2.2 градуса 414W.Изходяща 48 входяща 25 градуса вентилатора на hige
Вече темп. е -3.2 ето и резултата:
Изходяща темп. 47 градуса входяща 25 градуса. Работи вече 2 мин и 50 сек. почива 4 мин. 20 сек. Консумация за 1 час 455W.
В такава малка и изолирана стая и по-дебеличка жена ще те топли,стига да не те удари в яденето ,пък и има екстри.Остави го на макс да се развърти и тогава мери,че да видим кво може.А консумацията-с инверторна 22ка ще си на полувина.
johny01 На мен и с този /MIDEA MSG-12HR/ ми е комфортно.А за икономия мисля че за 600 лв с монтажа климатика си върши работат перфектно.За 30 дни ми е изял 36 лв. ток като се има напредвид че винаги си работи настроен на 24 градуса.А за това че консумацията ще е на половина /18лв./ може да се поспори.
Днес сменях компресор на мсг-12ар, след ремонта изхдяща 56.7 входяща 22.6 това на средна вентилация.И този климатик на 1 месец, наложи се смяна защото фирмата която го монтирала го натъпкала с 2кг фреон вместо 1кг по етикет.
Eee,Велев,при тази разлика от 34 гр излиза,че мидеята дава повече от 5 000 Вт.На кое да вярваме сега?
Ами той е написалПървоначално публикувано от vanko68
от там може да е разликата. Дебита е друг.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
27бара прави което са 67градуса на фреона и спира външния вентилатор.
Край,спирам с Дайкините и минавам на Мидея веднага....