Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 64
Like Tree2Одобрявам

Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    243
    #46

    Re:Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    сори за спама,но sharp не фалираха ли някакси

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #47

    Re:Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Цитат Първоначално публикувано от oska
    сори за спама,но sharp не фалираха ли някакси

    Sharp е доста малка фирма в сравнение с гигантите в бранша, но чак да е фалирала...



    http://www.rechi.com/en/company.html

    " 2011 MAY SHARP corporation invests in RECHI "


    http://en.wikipedia.org/wiki/Sharp_Corporation

    "Net sales for the year 2003/4 were $16.8 billion. The Corporation employs 46,600 staff, of which around half live outside Japan. It operates from 64 bases in 30 countries and its products are distributed in 164 countries worldwide. Many of its regional subsidiaries trade under the name "Sharp Electronics".
    Sharp was among the Top 100 R&D Spenders in a list published by the IEEE Spectrum magazine in 2002."

    "In November 2011 Sharp was ranked in 11th place by Greenpeace’s re-launched Guide to Greener Electronics that ranks 15 electronics manufacturers according to their policies and practices to reduce their impact on the climate, produce greener products, and make their operations more sustainable.[12]"


    http://news.cens.com/cens/html/en/ne...ner_37095.html


    http://www.taipeitimes.com/News/biz/.../12/2003500508

    "Rechi Precision Co (瑞智密) yesterday said Sharp Corp would buy 22.7 million new shares issued through a private placement at NT$14.77 each.
    The purchase would give the Japanese company a 5.45 percent stake in the Taoyuan-based maker of compressors, Rechi said in an exchange filing."





  4. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #48

    Re:Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Цитат Първоначално публикувано от babati

    Като питах една друга фирма какъв климатик ще ми препоръча като им написах аз на кои съм се спрял, а те бяха:

    Fujitsu ASYG-12LEC
    Sharp 12 LSR
    Mitsubishi Electric Ge35Va
    Извинявам се, проверих си кореспонденцията. Предложили са ми LSR пред GC-35VA, не пред GE-35VA Това малко смешно ви е прозвучало навярно 35-цата GE на ME е доста добра машина!

  5. Junior Member Аватара на spas.slavchev
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    116
    #49

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Колеги, имам едно питане - както винаги почвам отзад напред, но такъв е животът


    Взех си първо климатика, а след това взех да чета и до момента няма за какво да съжалявам, но ми изникват някой въпроси. Климатикът е този от подписа Hitachi RAS-S50T2. До колко кубика е препоръчително да се ползва тази машина? В момента климатикът е монтиран в сравнително голям хол (според гаджето е 36кв.м.) с бокс. В момента холът е със свод към коридора, който е малък, но не знам колко кубика/квадрата е, тъй като не съм се нанесъл в апартамента. Бяхме предвидили сводът да се махне и да се замени с врата , но в последствие го оставихме, че и го донаправихме.. Климатикът от както е монтиран работи денонощно като когато ни няма е настроен на 17 градуса. Тези дни му сложих уред за замерване на мощността и леко се притесних от консумацията и то не за друго, а за да не "баталяса" компресора. Жената е зиморничава и не можем да се разберем за градусите и като дойде го пуска на 25. От там хайванът работи доста време над номинал (2400W-2700W) до като ги догоне. През това време прави няколко размразявания и температурата пада от 24 на 22, след това картинката се повтаря и реално климатикът работи като конвекционалка. Реших да му намаля градусите на 23 и се укроти на 1550W като след 4-5 часа работа явно затопли стените и взе да държи около 1300-1400W като и цялата атмосфера стана много по-комфортна - даже коридорът стана много топъл. Въпросът ми е до колко съм надскочил възможностите на климатика и трябва ли да мисля за някакви завеса към коридора, за да намаля кубиците? В момента слагаме и разни мебели, ел.уреди, които ще намалят кубатурата, а и греенето на някой от тях (хладилник, печка и т.н.) ще му помагат за топленето. Холът е с две външни стени - изолирани север-изток с алуминиева дограма. Ако машината работи около и над номинала прекалено дълго време има ли опасност от аварии? Не смятам да му робувам, но и не искам да го прецаквам заради 1-2 градуса+ . Аз предполагам, че като започна постоянно да живея там ще му стане по леко. За момента за около 24 часа беше думнал 21kW (от 11:00 до 21:00 на 23 градуса), което си мисля, че е в рамките на нормалното за 50-тка
    Този пост е редактиран от spas.slavchev; 28-01-13 в 18:23.

  6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #50

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Този модел производителя го дава за отопление на до 30m² западен тип апартамент с южно изложение (европейско, американско строителство).

    За да работи, като конвенционалка трябва да включва и изключва при достигане на зададена температура, а той не изключва. Да не обиждаме незаслужено конвенционалките. Не работи, като конвенционалка, а работи, като не добре оразмерен за помещение климатик. Не бъди егоист да гледаш само на теб и климатика да ви е добре. Не дръж жена си на студено!
    Този пост е редактиран от valen1; 28-01-13 в 20:27.

  7. Junior Member Аватара на spas.slavchev
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    116
    #51

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Ок, приемам критиката! Нямам идея да обиждам конвекционалните модели - напротив , имам голям респект от тях(особено големите машини, които ги ползват за магазини и заведения). По скоро не се изразих добре. Когато климатикът е работил на 17 и след това го направим на 25 поне 2-3 часа работи на МАКС (което ми е асоциацията с конвекционалните) с поне 3-4 размразявания , за да ги стигне. Естествено това беше при 1 градус външна температура (според дистанционното) и голяма влажност! Не смятам да правя никакви компромиси, но от друг твой пост прочетох, че когато компресорът работи продължително над номинала бързо заминава към "вечните ловни полета". Реших да питам, защото "консултантът" за 36квадрата ми препоръчваше 40-ска дайкин и се кълнеше как щял да топли идеално.. Аз заложих на 50-тка (след това разбрах,че карантиите са еднакви между 40/50 , освен firmware) с цел да има някакъв запас, но се оказа, че и това не е достатъчно . След консултацията с Вас просто ще огранича топлозагубите и ще сложа завеса на свода , за да не си топля излишно обувките, като идеята е не жената да стои на студено(въпреки, че то и нейното не се търпи ), а да спестя дълга работа близо до максимала. До сега не съм имал климатик, защото цял живот се мъкна по квартири и темата ми е адски интересна. Климатикът топли според мен идеално, но искам това да е за сметка на електроенергия, а не за сметка на ресурс .

    На "електромерчето" се вижда как е развъртял 2400W и така беше до като не му смъкнах градусите на 23 и веднага закова на 1556W. След 2-3 часа падна на 1300, 800 и вече трябваше да се махам и го направих на 17.. При следващо ходене ще видя какво е "изпапал". След като си направя статистиката ще го оставя на спокойствие пък колкото изкара

    IMG_2042.jpg


    Поздрави,
    Спас

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #52

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    То още на +1° външна му идва ташкън, а пък чудно как ли ще изглеждат нещата при по-ниска.

    По-добре гледай на жена ти да и е добре от колкото да мислиш за климатика. Всяко нещо се износва, амортизира, остарява и колкото повече - толкова повече. Ресурс са: работни часове, брой цикли(превключвания), обороти, прегряване на електронни компоненти и електромотори. Може би ще изкара малко, но поне да върши до колкото може това, което се очаква.

  10. Junior Member Аватара на spas.slavchev
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    116
    #53

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    valen1, или аз бъркам или климатиците виждат проблеми когато температурата е около нулата и има висока влажност, предпоставка за заскрежаване? За какъв "ташкън" говориш? Точно ти си спомням ще беше коментирал този линк, на който мисля, се вижда, че няма голям спад от мощност: http://www2.tochi.hitachi.co.jp/hous..._RAS-S50T2.pdf . Спор няма, че в момента средата не е благоприятна - остава и да е при празен апартамент, при който единственото нещо което бичи и топлоотдава е климатика. Явно не съм разбран и приключвам темата. Въпросите ми бяха два, като на единия получих отговор, за което благодаря, а за другия ми беше чисто практично как стоят нещата с натоварване, износване, живот и така нататък - ок може би на подобен въпрос , подобен отговор - както и да е!




    Поздрави,
    Спас

    EDIT: Е това вече ще свърши истинска работа: http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...39937483_n.jpg
    :D

  11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #54

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Климатика си е супер и ще топли, според мен идеално. Просто не му задавай такива температурни амплитуди. Този режим е по неикономичен и по натоварващ, вЕрвай ми.

  12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #55

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Измери входяща-изходяща температури от вътрешното тяло при всичко на максимум и 5 минути след разскрежаване да видим за какво иде реч.

    Отнетата топлина от външният въздух е най-голяма при висока влажност. При по-ниски температури, когато срежообразуването спира, топлообменника е чист, но и топлината във външният въздух е по-малко. Гледай графиката, при 0° заскрежен топлообменник климатиика топли повече отколкото при -7° и чист топлообменник.
    Този пост е редактиран от valen1; 28-01-13 в 23:18.

  13. Junior Member Аватара на spas.slavchev
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    116
    #56

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    tony34al , благодаря!



    valen1, никъде не съм написал , че климатикът не топли, за да имам съмнения в работата му! Напротив! От 17 до 23 ги стига за около 20-на мин! Преди да закача измервателя не съм имал никакви съмнения - стресна ме високата консумация, която не падаше при зададени 25 и това, че дълго време се задържа на 2.4kW преди да ги стигне, което ме наведе на мисълта, че помещението или има загуби или коридорът много отнема от топлото! Изходящата струя е гореща - не схващам къде ти е идеята? ОК разбрах, че е 30 квадратни метра - здраве да е. Ще си взема още два за двете съседни стаи и ще компенсират коридора - решения има, но те не са "давай до като издържи и после за отпадъци"! На фона всички компетентни мнения, които прочетох от теб направо последното ме разби! Пък ако толкова съм сгрешил ще го преместя в друга стая и ще се сложи по-голям! Ще измеря точната кубатура и параметри и ще си търся решение.

    едит:

    Видях,че си добавил обосновка в мнението си за заскрежаването, за което благодаря, но при положение, че хитачито не прави дефрост на твърдо време какви са ми ползите , че при 0 градуса и мъгла 5-6 мин. работи на макс, за да свали заскрежената влага, а през това време топлината ми отива на кино заради "лошо оразмереното помещение" или това, че ще работи по продължително , но на по-ниска мощност за да поддържа зададената температура? Странно ми е лаик като мен да води този разговор.. Извинявам се ако задавам тъпи въпроси и ставам смешен. Честно казано очаквах съвети, а не това, че съм направил лош избор - вече съм го взел!
    Този пост е редактиран от spas.slavchev; 29-01-13 в 01:16.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #57

    Re: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Наистина в случая не допуснах, че нещата биха могли да подлежат на корекции затова и предложих смирение пред съдбата. Както си решил пробвай и ако резултата е незадоволителен коригирай.

  16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #58

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Цитат Първоначално публикувано от spas.slavchev Виж публикацията



    От 17 до 23 ги стига за около 20-на мин! Преди да закача измервателя не съм имал никакви съмнения - стресна ме високата консумация, която не падаше при зададени 25 и това, че дълго време се задържа на 2.4kW преди да ги стигне, което ме наведе на мисълта, че помещението или има загуби или коридорът много отнема от топлото!
    Климатикът ти е много добър,и на повечето въпроси и сам си си отговорил.
    И нормално е машина работеща на максимални обороти, да се износи и повреди от същата, работеща на минимални...

  17. Junior Member Аватара на spas.slavchev
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    116
    #59

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Благодаря Ви! Мисля, че се ориентирах. Извинявам се и на valen1 ако съм бил по сприхав.

    Хубава вечер (нощ),
    Спас

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    542
    #60

    Отговор: Оразмеряване на климатик, принципи, критерии, препоръки на производител

    Аиде и аз да се включа в темата Колега като те няма смъкваи 2 градуса не повече ( за да не трябва да наваксва след това и да не го караш да се тормози на максимум ) Аз съм S28T поставен есента на северната стена на хола 3,6 (0,5-8,3) хола е 25 кв при височина 2,6 като отгоре и отдолу няма никои и съм без изолация . Като единственото време при което съм го виждал да се тормози е след като проветря за 10 мин и когато духа много силен вятър , никога не го огрява слънце даже и лятото няма да може . През 90 % от времето е отворена вратата към коридор 3 кв и когато ще се къпе някои се отваря и банята 5 кв , настроен на 23,24 градуса през ноща на 22 средната му консумация е 541W за последните 2 месеца .Като мога да кажа , че мъгла в софия е имало , -14 имаше, виелица също имаше ама тои не се предаде . Съдеики по моя и предполагаики каква хала трябва да е твоя мисля , че без проблем ще се справи с помещение 35кв стига да не му се бъркаш много много ( оставяш го на 22 -23-24 градуса и не го бараш даже и когато те няма . Като климатизира хубаво помещението ще забележиш , че дефростите спират или са адски редки ... Моя днес не е дефроствал а на вън вали сняг и е 1 градус при зададена температура 24 вентилатор на макс и вдигнат да духа нагоре ( така си седи не ми пречи тих е много ) консумира 460W в стаята в най-отдалеченната част е 22 градуса :D а бебка си щъка по пода и се радва на първите си направени крачки .
    .........

    Гледам параметрите на S50T и се чудя коя машина имаше подобни параметри и се сетих http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=108 почти еднно към едно .. на 100 % трябва да се справи с 35 кв праи нормални топлозагуби и правилно ползване . Aко S50T не се справи то кое ще се справи ... Прочетох по нагоре , че е правено за южно изложение :D европеиско или хамериканско строителство ... да ама не чисто расово японче ... Даже бих казал едно от най-расовите и не ми се рови сега да търся как запазва мощността си при -5 , -10 и -15 ама предполагам , че ще е по добре от nocria-та ( имам наблюдение в/уа нокриата съседа ми е ползва от есента 14-ка и е адски доволен )
    Този пост е редактиран от Madj0; 29-01-13 в 14:24.
    spas.slavchev одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 11-04-13, 21:18
  2. Osaka CH-12-CN производител Kelon
    От vitvitali във форум Климатици Osaka
    Отговори: 36
    Последно: 29-09-12, 12:23
  3. Оразмеряване на снимки
    От DragonLtd във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 05-10-05, 21:38
  4. Български производител на дрехи
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 06-12-04, 20:22
  5. Програматор [производител или продавач]
    От Malone във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 20-01-04, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе