аз като прост потребител ги смятам около 80вата на кубик и дори при минус 19 градуса,дайкина работеше без задъхване , а аз ходех по КРЕМАКЛИЙКА(малко пищовче)
аз като прост потребител ги смятам около 80вата на кубик и дори при минус 19 градуса,дайкина работеше без задъхване , а аз ходех по КРЕМАКЛИЙКА(малко пищовче)
Темата е стара,но според мен е актуална за начинаещи потребители на климатик като основно отопление. Ще си позволя да дам съвет на базата на личния ми опит като потребител - След като си калкулираш необходимата топлинна мощност за дадено помещение следва да се потърсиш модел който разполага с такава номинална мощност при външна температура -5/-10 С. Стандартно производителите дават номинала при +7 С и в много случаи /според загубите на помещението/ при минусови температури не стига топлинна мощност,компресора върти на макс повечето време - от там заскрежава изпарителя далеч по бързо и дефроства доста по често , от там следва трупане на лед по дъното /защото малко климатици се оттичат кадърно/ бръмчене ,че и щети.Тъй че тези неща е добре за всички ни да се имат редвид . Айде със здраве![]()
Добре казано.
Здравейте колеги!Моля за компетентен отговор ако може.стая 23кв.м юг,2етаж,изолация,тухла.Чудя се дали 12-ка дженерал usb конвенционална ще се справя или Midea инвертор MSR -12HRDN1.Бюджета е 1000лв.Помагайте?
http://www.technomarket.bg/products/...xn-35k-rxn-35kПървоначално публикувано от pgv70
Мерси за съвета,но като сложим и 150лв монтаж ми идва скъпичко.А и дали зимата ще смогва този Дайкин?Мерси за отг.предварително.
Това в кой град е, за стая от къща или апартамент става въпрос и какви t искаш да поддържаш през зимата, бюджета ти с включен монтаж ли е или не?Първоначално публикувано от pgv70
За Варна става въпрос,апартамент.Температура24гр и макс.1000лв. с монтажа да е...
GREE Препоръчвам ти GREE не случайно по добри са от Мидея с компресори на Дайкин са за тези пари си струва....Първоначално публикувано от pgv70
p.s от миналата година някой модели на Дайкин се правят в завода на GREE
изчакай някой ден и ще можеш да имаш много добро предложение от Panasonic -инверторен модел и мисля че ще взелнеш в 1000 лв с монтажа. Иначе гласувам за 12USB или съответния модел на Fuji Electric RS12UC. Нямат нищо общо с инверторната Мидейка.
мерси за съветите на всички!Явно ще е дженерала -по ми допада,дано го имат в булклима.
Дайте малко факти с какво конвенционалният Дженерал е по-добър от инверторната Мидея...
Консумация ли,ТРВ ли има,надежност ли,работа при по-ниски температури,гаранционен сервиз ?
Или щото е "Японски" ?
Случайно да знаете какви са параметрите на отопление на MSR-12HRDN1.
И не ми говорете глупости че ракламирам марки,защото 90% от климатиците които ми минават през фирмата са Мидея и Фуджитцу/Фуджи Електрик.Много добре знам кое как работи и колко консумира.
Вземи си Мидеята пич.В пъти е по-добра.Погледни и MSY-12HRDN1.
FormatC пак ли почна с най "великата" марка Мидейка-та направо тия от Дайкин и Fujitsu да ги закриваме защото "не струват!?" и да си купим по една Мидея за 100 долара и да я продаваме на хората за 499лвПървоначално публикувано от FormatC
p.s от почти всички твой постове си личи не скритата реклама на китайските щайги "Мидея" дето харчат колкото един калорифер...... кофтито е че не топлят колкото него![]()
Дай факти с какво е по-добър конвенционалният Дженерал от 12HRDN1Цифри ако може.В квартала има един който бута масло и съм го виждал да говори на една определена част от тялото си .Общо взето постовете ти ми приличат на част от монолога му.
При продадени само за миналата година над 3500 мидей около 1000 Fuji-та над 1500 Дайкина мисля че ЗНАМ за какво иде реч. А на написани китайски фабрични каталози НЕ ВЯРВАМ. Личен опит от внесени около 4000 климатика от тази велика страна. Че в каталога на мидеята май пишеше 220Волта за канална 60-ка. Зная колко колеги изреваха и сменяха за тяхна сметка Мидейки инверторни с Hitachi или Fuji ........ И понеже тези цифри сигурно ти се виждат странни можеш да питаш за тях Атанас Спасов-Магнум Д, с който сме мноого добри партньори.