... Ето и от Toshiba-та на комшията...
... Ето и от Toshiba-та на комшията...
А Тошибата на комшията кой модел е? Май не е Дайсейкай (няма лепенка), пък отворите като на Дайсейкай?
Не, другия му е Daiseikai, този май е Suzumi. Не съм сигурен, не съм му ги слагал аз.
Ето ти и Daiseikai 6 от вчера. Лощо се вижда тавата, но се вижда, не съм знаел да снимам таавата. Поне да добиеш представа. Ясно се виждат двата големи и малкия отвор.
То и наскоро някой се оплака тук,че му паднала лепенката на дайсейкая още на третия ден мисля-та се чудеше да не е менте климатика,но това от снимката е някой от по ниския клас.
... То и на мен клиент ми каза, че лъжа хората и продавам боклуци. Питал в една известна и много рекламирана фирма за климатици и от там му казали, че този модел (Daiseikai-6) не се продавал още и че купуваме боклуци и им лепим лепенки на Toshiba.
Еми така изглежда дъното което не задържа вода.Обаче както преди време съм казвал вентилаторната решетка на TOSHIBA е възможно да бъде запушена със сняг.Виждал съм два три случая-нямам идея как се получило,може да са били спрени и да ги е навял снега.Но това е друга тема
Сигурно са били спрени.Моя ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ е ориентиран на запад и леко на север.Цяла зиМа снега го бръска, никакви проблеми.
Има и един момент,че малките тошиби отстрани на топлообменника си не е решетка,а плътна ламарина-да не се е заблудил от това с навяване?
Ето как се прави отводнителна система, когато няма място за нищо.Лично творчество
Не,не беше това.Самата решетка на единия няма да забравя беше как да го обясня???? Все едно че е мокрена.Обледила се беше явно,и след това скрежасала.Възможно ли е това на стане от изпарението след дефроста.Като духне вентилатора да навлажнява решетката?Ма той пък при Тошибите тръгва много плавно.Не знам и азПървоначално публикувано от diksanal
Да не е бил изключен и да е валял леден дъжд.Това чудо ,където капне става буца.Два пъти съм виждал подобно нещо - преди 2-3 години и през 84-а миналия век.
Има много случаи на блокирани от сняг климатици. Въпрос на място за монтаж, експлоатация. Ако са качени по покриви и са на ветровито място като почне да набива снега с парцалите ... И аз като не карам колата и вали става цялата в сняг.
И аз едно 12-15 години бях на това мнение, що ремонти и разправии изнесох на гръб и тогава открих топлата вода, пардон - нагревателя...Първоначално публикувано от deian
Според мен нагревателя на тавата си е полезно нещо.Дава ти пълна сигурност.Малко са машините, за които можеш да си донякъде сигурен, ако правилно са оразмерени, че никога няма да ти задръсти тавата.В този смисъл имам предвид само ТОШО-вците поради огромните им и няколко на брой дупки, съдейки по моята машина.
Мен живота от щастлив теоретик ме направи умерен практик - едно добре изгнило, но здраво листо в тавата и проблема е готов - затова съм привърженик на нагревателите