С риск да те разочаровам ще ти кажа че системата работи чудесно. Климатика макар и 9-ка успява да се справя дори и при -20, които бяха в Самоков. Вече втори месец температурите не са били по високи от -4гр. и то на обяд и в редки случаи. Обикновено през деня стига до -6 /-8 гр.а през нощта пада около -15. Вече писах че съм намалил температурата на бойлера на 40гр. за да улесня малко климатика. Водата се загрява и климатика изключва след което се включва ако е необходимо да затопля стаите.Не бях му обръщал доста време внимание, но онзи ден забелязах че взе да вибрира много. Оказа се че дупката за изтичане на конденза е замръзнала и е натрупал много лед в тавата, та се наложи да го изкъпя с топла вода. Ще се наложи през лятото да му сложа нагревател в тавата за да не замръзва. Може би ако беше по мощен нямаше да има проблем, но сега работи в доста тежък режим за 9-ка. С другите два климатика няма никакви проблеми. На този му се налага да прави повече дефрости и от там и натрупването на лед.Първоначално публикувано от geozap
Като цяло съм очарован от работата на климатиците в това студено време и натрупалите снегове.
За мераклиите да си направят такава система мога да споделя следното.
1. Климатика да е поне 18-ка. Така ще работи на по лек режим.
2. Нагревател за тавата е наложителен поради по честите дефрости. Това разбира се се отнася ако е в район с ниски температури.