Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 55

PANASONIC CS/CU-E9MKE-3 или Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:PANASONIC CS/CU-E9MKE-3 или Mitsubishi MSZ-GE25VA

Като правиш сравнение между: FD серията с GE серяита, вкарваш потребителя в голяма заблуда. Поне му кажи да вземе FD. Така свободни приказки е лесно да се говорят. Само дето не му казваш, че GE25VA е с единичен топлообменики и, че качва от 10 до 30 бара по 20 минути.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2011

Да сравних ФД 12-ка модел струващ 2800 лв с Панасоник вътрешно 15-ка външно 18-ка тежащо 64кг ако не се лъжа струващ 2500 преди 5 години.

Има графики за падането на мошността за тези машинки лесно е да се провери. Важно е как работи в реална обстановка климатика а не само какво пише продавача.
    При студено време Митака работи като пушка. Казвам го като ползвател а не като монтажник, продавач.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако си забравил питането и темата е за сравнение между два конкретни модела, или между най-слабия модел на една марка срещу най-добрия (за България) на друга марка. И сравенение не може да има изобщо. Нищо, че единия е с капилярка а другия с EEV. Колкото до FD серията, там вече е друга бира.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Незнам колко нисък клас е GE-то ама тя зима не е спрял да духа жега независимо, студ, сняг, мъгла и т.н. Тиха работа без ненужни дефрости никакъв лед в тавата. Може да не разбирам от техническата част на климите, но щом едно нещо работи и си върши работата добре, значи е добре направено. Ако човек вече иска екстри това е друга работа.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Нека не превръщаме темата в "Машината, която имам е най-добрата". GE серията е добра за парите си. За вършене на работа, върши си я. Разликата е, че давате мнение от един брой, този монтиран във вашия дом, аз имам feedback от доста повече клиенти. Тук темата е друга. Аз спирам дотук, защото се боря с вятърни мелници. В крайна сметка всеки има свободна воля и може да купи, това, което му душа иска. Тези дни в студа се вижда ясно кое става и кое не. Има раздели в които цари мълчание и хората са на топло.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Нека не превръщаме темата в "Машината, която имам е най-добрата". GE серията е добра за парите си. За вършене на работа, върши си я. Разликата е, че давате мнение от един брой, този монтиран във вашия дом, аз имам feedback от доста повече клиенти. Тук темата е друга. Аз спирам дотук, защото се боря с вятърни мелници. В крайна сметка всеки има свободна воля и може да купи, това, което му душа иска. Тези дни в студа се вижда ясно кое става и кое не. Има раздели в които цари мълчание и хората са на топло.
    Темата за GE-тата е една от тези в които цари мълчание или поне няма недоволни. Ти имаш ли негативен feedback от хора с тази серия на МЕ и ако имаш кажи за какво се касае. За Panasonic-a аз смятам, че е добра машина поне по това което чета като показатели. Мен единствено ме притеснява, че като вървя по улицата в студа и чуя тракащ климатик доста често като вдигна главата виждм Панасоник естествено не мога да знам каква серия и модел е. Въобще не смятам, че аз съм човека който трябва да препоръчам избора...просто давам мнение за моя опит!!!

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

С това и наистина спирам. Ти говориш за марки обобщено, което не е редно, а аз говоря за модели! Обобщаваш всички модели под една марка и им казваш тракащи. Ако има замръзнали и тракащи машини, то има от повечето марки, защото това става при определени условия. Колкото до обсъждания модел по-горе, нито съм го видял замръзнал, нито тракащ. Докато GE25VA съм го виждал и зъмръзнал и трякащ много. За това моля говорете по темата а не свободни съчинения. Тук се пита за сравнение между два конкретни модела. Изобщо говоренето за една марка като цяло считам за грешно. Има модели които стават и такива които не стават. В случая и двата модела стават, но са от доста различен клас за да има база за сравнение.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

1. Бих избрал мицубишито, друг въпрос е оценката на фирми, монтажници и техници между двата климатика.За мен мицубишито е достатъчно добро, дори да е GE серията.Притесненията за серията са: а) пукане на топлообменник на външно тяло;б) сервиз и резервни части

2. На практика в България панасоник отдавна нямат флагмански върхов модел/серия. Преди 5-7 години имаше един модел не помня означението му но помня че в режим отопление 12-ката стигаше до 7.7кв и успешно би могла да конкурира дайсекай 6.Такива модели на панасоник обаче към настоящият момент не се внасят, така че, няма с какво да се сравнява.
    За наличната NE серията не бих си похарчил парите, за онзи стария модел който достига 7.7кв сигурно бих си похарчил парите, макар, че по спомен цената му беше 2200-2400 лева ...

11. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    С това и наистина спирам. Ти говориш за марки обобщено, което не е редно, а аз говоря за модели! Обобщаваш всички модели под една марка и им казваш тракащи. Ако има замръзнали и тракащи машини, то има от повечето марки, защото това става при определени условия. Колкото до обсъждания модел по-горе, нито съм го видял замръзнал, нито тракащ. Докато GE25VA съм го виждал и зъмръзнал и трякащ много. За това моля говорете по темата а не свободни съчинения. Тук се пита за сравнение между два конкретни модела. Изобщо говоренето за една марка като цяло считам за грешно. Има модели които стават и такива които не стават. В случая и двата модела стават, но са от доста различен клас за да има база за сравнение.
    Добре съгласявам се с теб...естествено, че максимата че по-скъпото е по-качествено най-вероятно е вярна и в този случай. Принципно избора на техника винаги е баланс от няколко фактора - качество, цена основно и някои по-малки. За мен лично избора на много скъпа машина в стая която не се пребивава дълго време е ненужен разход. В моя случай е така и затова съм се спрял на по-базов модел. С това не казвам, че Панасоника е неразумно скъп... съвсем поносим е!!!

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

GE 25 VA не замръзва освен че има висулки под тавата.Иначе всеки да си купува квото си иска.
    Да на по високи зададени градуси външното тяло се форсира.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Така и така си стана офтопик... Да питам Sharp XP9HR на ниво ли е спрямо климите дискутирани в темата? Не мога да разбера защо на Sharp-овете им пада така цената. Не се купуват и търговците разкарват застоялата стоката ли, нещо му има на HR-а ли? 1000 лева е супер добра цена за тия параметри, а като се спомене някъде в някоя тема "xp9hr" и всички излизат от темата, log out от форума и даже си изключват компютрите И все едни никой нищо не е видял и не е чул по въпроса На какво се дължи това?

Благодаря

http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TyZ6WIFlTcu

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Проблема е че цената е водещ фактор за много неща, няма как климатик струващ 1000 лв да мине за добър, какво имам в предвид.
    Когато се търсих климатик имах 1700 лв и вкрайна сметка си избрах GE 25 за 1450, сега вече влиза в категорията евтин и просто не може да бъде много хубав.Другите му конкурнети бяха 09 лдс,и фтхс 25.Всичко останало беше 2000лв.Има и подов GE 25 за 2300 лв ???, ако един ден тошиба дайсейкай струва 1000 лв тогава как ще се обясни че е най хубавия.

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Проблема е че цената е водещ фактор за много неща, няма как климатик струващ 1000 лв да мине за добър, какво имам в предвид.
    Когато се търсих климатик имах 1700 лв и вкрайна сметка си избрах GE 25 за 1450, сега вече влиза в категорията евтин и просто не може да бъде много хубав.Другите му конкурнети бяха 09 лдс,и фтхс 25.Всичко останало беше 2000лв.Има и подов GE 25 за 2300 лв ???, ако един ден тошиба дайсейкай струва 1000 лв тогава как ще се обясни че е най хубавия.
    Има логика, да. А може и хората да се плашат от Sharp, щото не е много популярно в BG да имаш климатик с тази марка...

Иначе тялото му е 34 кила, има компресор Toshiba (поне от това, което съм чел във форума), софтуерът почти на 100% съм сигурен, че е без грешка! И хората отказват да го пробват тоя климатик и тва' си е

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

HR е много добра машина, при тази цена си е направо подарък.

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    HR е много добра машина, при тази цена си е направо подарък.
    И аз до това мнение стигам на база прочетеното от форума, ама вече ме е страх да го препоръчам в някоя тема, току-виж ме убили с камъни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От antonio66666 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 832
    Последно: 06-12-24, 18:28
  2. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  3. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе