Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 55

PANASONIC CS/CU-E9MKE-3 или Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:PANASONIC CS/CU-E9MKE-3 или Mitsubishi MSZ-GE25VA

Нежеланието/страха на хората да си купуват шарпове може да се дължи на това, че няма много продадени машини от тази марка, а и не е ясно как стоят нещата със сервизирането им в случай на повреда.Отделно откакто GE серията 25-цата е в промоция им е пряк конкурент, а и на няколко места във форума ще видиш потребители с проблемни четирипътни вентили.Аз досега имам спомен за поне 2 оплаквания, а може би и 3(третото съм го чел много отдавна и не знам точно къде беше)-имаше изказано мнение от техник че при една част от моделите на шарп има проблемни четирипътни вентили които засядали като обръщат цикъла...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Проблема е че цената е водещ фактор за много неща, няма как климатик струващ 1000 лв да мине за добър, какво имам в предвид.
    Когато се търсих климатик имах 1700 лв и вкрайна сметка си избрах GE 25 за 1450, сега вече влиза в категорията евтин и просто не може да бъде много хубав.Другите му конкурнети бяха 09 лдс,и фтхс 25.Всичко останало беше 2000лв.Има и подов GE 25 за 2300 лв ???, ако един ден тошиба дайсейкай струва 1000 лв тогава как ще се обясни че е най хубавия.
    +1 много точно казано!

4. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

ако си позволя да се върна на темата ще дабавя само, че трудно може да се избере лидер между двата модела и че капилярката не е ЕДИНСТВЕНИЯ определящ фактор за един климатик

хубаво е, че от МЕ своевременно взеха мерки за проблемите с управлението на външния вентилатор (гореше един чип) и скъсаните топлообменници от леда, че сега кой знае какви зачерквания на марки и оплюване щеше да има

5. Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    варна

Аз съм се спрял на panasonic cs e12lke и съответно Mitsubishi MSZ-GE35VA и какво ли не прочетох 12лке по мощен(0.80-4.40-6.70 kW 1,09kW) и повече екстри и 2 год. гаранция и 5г на компресора - докато другите са с по 3год. Имаше и оплаквания че под -10гр не се справял мн добре с отоплението
    Ме-то (1,6-4,0-5,3 kW / конс. 0,955 kW) за него освен обледяване и проблем с 4-пътния винтил нищо лошо не чух. И в краина сметка какви са плюсовете и минусите на "капилярката" и "трв"

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    ... и че капилярката не е ЕДИНСТВЕНИЯ определящ фактор за един климатик

+1 !!
    Разгеле! Чух го това нещо в този форум най-накрая! Вече си мислех че ако се сложи EEV на едно л**** ще го вземете да се топлите с него....

ge25va е с единичен топлообменник и "изпилено", малко 550 ватово компресорче като за 7-ца... С обем 7.3cm3, работещо по номинал на 70-75Hz, което за такава малка машина е смешно... Климатикът има EEV но според мен не е по-добрият избор само заради едното EEV и заради ниският шум... Също така няма филтри екстри йонизатори и тн. Също така има не малко теми в които е обсъждано замръзване на тия машини, а и не малко специалисти и дори собственици на фирми във форума признаха за замръзването им - в различни части на България - София, Плевен, Русе и тн и тн...

Ако изложението ти е СЕВЕР по-добре се ориентирай към по-труднозамръзващ климатик.

Поне за мен цената на ge25va не е нормална... Аз бих го оценил на 1100 с включен монтаж...

ge35va вече си е друго нещо макар че и него не бих го сложил в повече от 20 квадрата поради мощността на компресорът - 650W. Но като цяло с едно нагревателче в тавата 35-цата става златна

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Чул си го от кой? От човека продаващ климатици в преобладаващата си част с капилярки. И какво друго да каже, че стоката му не е хубава ли?

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Чул си го от кой? От човека продаващ климатици в преобладаващата си част с капилярки. И какво друго да каже, че стоката му не е хубава ли?
    Ами моите две конвенционалки с капилярки на по 12 години си топлят много добре и съм доволен от тях Икономични са, топлят, не се чупят - какво повече да искам от един климатик? Изобщо не ме интересува EEV-то за някаква си икономия от 50 вата на час И то не винаги зависи от сравняваните климатици

p.s. Единият от дъртите ми климатици е точно PANASONIC - cu-a123ke - на около 12 години е и е ползван по най-бруталния начин! филтрите са му чистени веднъж на сезон и е ползван в помещение с голям човекопоток. външно тяло 39 кила, 1100 вата компресор, 990 грама фреон - на -5 отдава колкото някои NORDIC модели и харчи 50 вата повече, гледано по сервизната документация на двата климатика E кво' да го хвърля щото няма EEV ли ?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Поне за мен цената на ge25va не е нормална... Аз бих го оценил на 1100 с включен монтаж...
    Не виждам модел за същите пари, който да е по-добър от GE25VA, ако имаше - лично аз щях да си го купя. Да, с по-мощен компресор щеше да е по-добър, но тогава външното щеше да е 1:1 с FD-то, което струва почти двойно. Факт е, че компресорът си е за 7-чка, но и аз съм го сложил в стая за 7-чка и също така е факт, че не ме предаде и при -25° в Русе. Вътрешното тяло е доста голямо и тихо, външното също.

11. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Съгласен, за по-малка стая е перфектен. Но някои хора, гледам, ги слагат в 15-16 квадрата. Аз поне не бих го ползвал тоя климатик като 9-ка. Не че няма да се справи. Той ще се справи, въпросът е колко дълго време ще се ползва.

Не го дели само компресора от FD-то. Сега погледнах сервизното.
    ge25va e с 800 грама фреон, fd25va е с 1150 грама
    ge25va e с 30 килограма външно, fd25va е с 36 кг.
    компресорът на FD не е съвсем малко по-мощен, ами си е 900 вата с обем 13 cm3 срещу 550W с обем 7.3 cm3 при ge25va

FD си истинска 9-ка.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

FD25 си е 12-ца по отношение на компресора, ако искаш да сме абсолютно коректни. Да, с повече фреон е и е по-тежка, защото е с двуредов топлообменник и по-тежък компресор. Толкоз.
    GE35VA е с двуредов, ако го сравним с FD-то - еднакво количество фреон, еднакви топлообменници, всичко, с изключение на компресора, откъдето идват и 3-те килограма разлика.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от deian
    FD25 си е 12-ца по отношение на компресора, ако искаш да сме абсолютно коректни. Да, с повече фреон е и е по-тежка, защото е с двуредов топлообменник и по-тежък компресор. Толкоз.
    GE35VA е с двуредов, ако го сравним с FD-то - еднакво количество фреон, еднакви топлообменници, всичко, с изключение на компресора, откъдето идват и 3-те килограма разлика.
    Тук малко, там малко И си става хубавият климатик
    И моят 12LSR е с 890W компресор и тежи 32 кила външното и е с двуредов.
    Ако беше с 4 кила по-тежък и имаше EEV, щеше да е еквивалент на FD-то, но с тайвански компресор Ама, уви, не е...

Ама FD има и по-тежко вътрешно тяло Цели 3 кила Колко ли тежи плазмата - вероятно не повече от кило?

Също така компресорът му е с обем на цилиндъра 13cm3, а на моя LSR е 9.0cm3 А сигурно има и още много дребни детайлчета, които ни убягват на пръв поглед

p.s. От изброените по-горе е9mke-3 е по-добрият избор според мен, въпреки че няма EEV Първо е истинска 9-ка, а не изпържена 7-ца и второ има повече екстри Има 700 вата компресор и по номинал машината харчи 735W - 700 за компресора и 35 вата за вентилаторите, да речем Сиреч машината работи на 60Hz по номинал ge25va-то на хартия вади същата мощност, но се пъне
    То и toshiba 137skv на хартия се справя по-добре в студа от Дайсейкай 5 и Дайсейка 6 и запазва по-добре мощността си, но данните от сервизното са при 83Hz

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Я ми дай сервизно на прословутия LSR.

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Нямам го цялото, а само части от него. Защо намесваме LSR сега, не разбрах?

http://postimage.org/image/5gw147ggj/

http://postimage.org/image/enju7xbiv/

Ето и за компресора детайли:

http://postimage.org/image/ms9oq2ejr/

http://postimage.org/image/grvxk9gt5/

Компресорът на LSR тежи 9 кг и има обем 9.0 cm3. Мощност 890W.

Прикачена е таблица с капацитета на машината при различни външни температури, при честота на компресора 60Hz.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

17. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    ако си позволя да се върна на темата ще дабавя само, че трудно може да се избере лидер между двата модела и че капилярката не е ЕДИНСТВЕНИЯ определящ фактор за един климатик

хубаво е, че от МЕ своевременно взеха мерки за проблемите с управлението на външния вентилатор (гореше един чип) и скъсаните топлообменници от леда, че сега кой знае какви зачерквания на марки и оплюване щеше да има
    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    А ти вече и статистика на продажбите ли ми направи. Или пак си чешем езика, пардон, ноктите по клавиатурата

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Колко вата е компресора? За мен колкото по-малко по-добре, а пък да топли, ако може да е 100 ватов най-добре. На климатика това му е идеята - икономия на ток, ако не беше това има електрически радиатори по 2,3,4 кв и те топлят още по добре.Между другото GЕ 25 топли много добре,напук на това че бил с единичен топлообменник и винаги може да извади още топлина ако ти е студено, вдигаш градусите и веднага вади по-топъл въздух дори и минус 20 да е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От antonio66666 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 832
    Последно: 06-12-24, 18:28
  2. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  3. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе