Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24
Like Tree12Одобрявам

Да се изключва ли климатик (не е инверторен) вечерно време през зимата ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Да се изключва ли климатик (не е инверторен) вечерно време през зимата ?

При отрицателни температури си оставете автомобила навън на улицата и сутринта когато е най-студено с качването и запалването на автомобила вдигнете 180 км/ч така го карайте няколко часа.Правете това всяка сутрин цяла зима да видим колко ще издържи двигателя на автомобила ви при студен старт и веднага вдигане на 180км/ч.

Аз зимата изключвам само климатика в офиса когато прогнозата за темературата за цяло денонощие предвижда че няма да спада под +5 градуса.Под тази температура не се изключва по 2 причини: 1). не е полезно за компресора; 2.) нямам кой да ме топли около мен.
    Mega одобрява това.

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Отговор: Да се изключва ли климатик (не е инверторен) вечерно време през зимата ?

Моето виждане е, че техниката трябва да ми служи на мен, не аз на нея. Ще става така както аз искам. Въобще не ме вълнува кое е полезно за компресора. Особенно пък за конвенционалният климатик който не е направен да икономисва ток.
    SPSt и kalcheff1 харесват това.

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Ако не икономисваше никой нямаше да ги купува.

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

мхъм, и лятото ще се охлаждам с отворен хладилник Фън!

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    мхъм, и лятото ще се охлаждам с отворен хладилник Фън!
    Правилно-за да му е леко и комфортно на климатика и да се кефи!

7. Member
    Тук е от
    Nov 2010

В случая е добре да се сложи още един климатик за да са доволни и щефа и служителите.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Фирмаджията си прави постоянно сметка за какво се харчат парите му. Щом така е преценил така и трябва да е. На който му е студено да се облича по-добре, да си стои в къщи или да си намери такава работа, където ще го гледат като писано яйце, като например държавна.
    Този пост е редактиран от valen1; 17-02-13 в 07:44.

10. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Браво за мнението, обаче като му се разболеят служителите, кой ще му изкарва паричките? Дали ще може сам да си работи на студено?

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ми ти ме остави да мръзна , пък чакай да ти бачкам ефективно . ако въобще бачкам.
    Как "шефовете" в тая страна не разбраха, че най-ценното за една фирма са нейните служители!

За конкретния случай - да, по-добре да се изключва защото 10-ка на 90кв2 така или иначе никога не може да насмогне и винаги ще работи на макс, при това положение при изключването ще се реализира икономия.
    zxc0 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 11:12
  2. Изключва ли се през зимата /при -10/ НЕинверторен климатик?
    От LEGAL във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 02-02-12, 20:30
  3. Panasonik през зимата
    От stivy88 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 26-01-12, 13:21
  4. Подгряване на компресора през зимата
    От zla gad във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 30
    Последно: 29-06-08, 11:07
  5. Работа на климатика през зимата
    От DEF във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 21-09-05, 22:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе