Защото тези пари ще се отгладуват.За да си осигурят някакъв комфорт 3 месеца в годината ,хората се заборчват и търпят други лишения.Правят компромис с храната,почивката,дрехите,дневните на децата,лишават се от хобито си..Тия хиляди левове дадени за изолация и техника,нали не са намерени на пътя,а ще бъдат удържани от заплатите.Всеки Българин би искал да живее в комфортна среда,зад 20 санта изолация,скъп климатик и петкамерна дограма,но не всеки може да си го позволи.България е страна с нисък жизнен стандарт,не забравяйте.
Става дума за пари хора.Не мислете че всеки току така може да заделя от бюджета си.
Качествената изолация струва качествени пари.Лошата изолация,направена с мижави средства ,особено ако е частична,рано или късно създава конденз и мухъл,увеличава влажността и прави въздуха нездравословен.Отгоре на всичко е и неефективна, и разликата в температурен аспект с нея или без е пренебрежимо малка.Не повече от 2-3 градуса.
Всеки решава за себе си и според възможностите си съотнесени към момента.
Следя интензивно раздела от месец време,с цел изграждане на мнение за покупка на климатик.Еми честно казано,колкото повече чета,толкова повече се обърквам.За едни и същи марки,половината спецове се изказват положително,а другата половина ги иронизира.
Второ - вече писах,че ми прави впечатление,как всеки вещо и авторитетно препоръчва модели от по 1700 >>>лева ,но като задължителна гарнитура към тях слага и добрата изолация.
Еми тия неща и аз като лаик мога да ги препоръчам.Както и баба ми също.
На всекиму е ясно,че скъп климатик съчетан с добре изолирано помещение е най-най .Ама въпросът е,че ако ги имахме парите,въобще нямаше да си пишем тук,а ще набухаме по един нордик във всяка стая ,с 10 санта каменнта вата отвътре и още толкова стиропор отвън и ще си гледаме живота,вместо да задаваме въпроси по форумите и да си чешем пръстите.
Та кой квото да казва,става дума за пари.
Та дошъл съм във форума,с една единствена цел - ако мога да.... дявола ! Трябва ли да ползваш точно такива думи във форум,който се чете от всички?
Или ако мога да хвана с трици някоя маймуна.
Или перефразирано по друг начин - да взема най-доброто ,за оскъдният бюджет,с който разполагам,с надеждата,да ми върши ако не същата,то почти същата работа като значително по-скъпите си роднини.
И основанието ми е,че постоянно виждам евтини стари модели климатици,Сангове,Хайери,НЕО-та и Грита,които са купени навремето за по 700-800 лева с монтажа ,как достойно се държаха и изпълниха предназначението си през последния студен месец без да създават проблеми,и осигурявайки приятна за живот температура на собствениците си.Лошото е,че вече не се намират същите модели ,и исках да видя кои са днешните им аналози.