Страница 12 от 16 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 229
Like Tree130Одобрявам

Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?

Цитат Първоначално публикувано от presents Виж публикацията
    От 7.30 до 18.00,6.400 вата и беше оставен на максимална степен на вентилатора.
    Средно идва да работи с 600W. Горе долу е в някакви прилични граници. Само за сравнение, 17кв.м. юг-изток, само прозореца е външна стена, троен стъклопакет, слънце до обяд ,21 зададени стайна 20градуса за същото време 25ZM-S е направил 4,3kWh. Средно 400W.
    Просто панела не е като тухлата, смуче топлината. Остави го на 23 и не го намалявай утре. Няма много файда да намалиш градусите и после климатика да се зори докато ги качи. Ще намаляваш през деня като се позатопли за да може вечер за два часа да ти вдигне двата намалени градуса.
    bobbyap одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

SPSt,никъде не го пише,но не мога да си обясня тези ватове,които ми показва ватметъра,а съм сигурен,че си мери точно.Преди малко бях задал от дистанционното 23 градуса,а термомометъра в стаята показваше 22 и лапаше около 1000 вата,включих духалка за 10 минути и разхода падна под 500 вата.Е това ме притеснява и не мога да си го обясня.
    Мисля, че това се дължи на големи топлозагуби. Въпреки това пробвай да зададеш по-висока температура от ДУ-примерно 25 0С. Не го спирай и не намалявай докато не темперира помещението. В началото ще се форсира, но постепенно ще намали консумацията.
    Ще ти дам пример с моя климатик-японска Тошиба висок клас. Работи в помещение 21 м, зададени 26 0С, поддържа 22, външна -3,-4. режим топло, вентилатор Авто. В момента работи на 400W, не е намаляван, а е спиран преди седмица за около 1.5 ч. за самопочистване. Изобщо хванал съм му тези настройки и гледам да не пипам много ДУ, освен отвреме-навреме да включа аспирацията и плазмата.
    Не се притеснявай много, а си поиграй с настройките, докато намериш подходящите за теб и после скрий дистанционното.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2008

А каква вата се слага,минерална,или каменна?
    Минерална от тази дето е на рула цената е около 20-25 лева за 50мм 18кв.м. ролката върви слепени две по 50мм едно за друго.
    Настъпваш началото биеш един лек шут на рулото и сама се растиля веднъж така по дължина покриваш след това още веднъж по ширина (става общо 20 сантиметра) и си готов за 30 минути максимум.
    Важно е да си вземеш маска за прах и един макетен нож.
    Накрая може да сложиш нещо по краищата да се се размести.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Как ще темпепира неизолирани стени и тавани...Като са неизолирани не могат да акумулират топлина. Поемат я и веднага я хвърлят навън в атмосферата....

Аз на вилата си изолирах тавана отвън в подпокривното пространство с вата на руло. За нула време става. Купих си и специален нож за рязането, който много прилича на най-обикновен нож за хляб....
    Този пост е редактиран от dddilian; 31-01-17 в 22:49.
    zlobarov одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Средно идва да работи с 600W. Горе долу е в някакви прилични граници. Само за сравнение, 17кв.м. юг-изток, само прозореца е външна стена, троен стъклопакет, слънце до обяд ,21 зададени стайна 20градуса за същото време 25ZM-S е направил 4,3kWh. Средно 400W.
    Просто панела не е като тухлата, смуче топлината. Остави го на 23 и не го намалявай утре. Няма много файда да намалиш градусите и после климатика да се зори докато ги качи. Ще намаляваш през деня като се позатопли за да може вечер за два часа да ти вдигне двата намалени градуса.
    Проблемът е,че стаята я заварих на 19 градуса като се прибрах,ако бях задал от ДУ да кажем 23-24 градуса веднага отивам на 1000 вата консумация.

7. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отиваш, но за колко време? Изчаквал ли си да провериш?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

1000W, но след няколко часа трябва да спадне. Намираш златната среда за тебе, между сметката за ток и температурата в стаята. На мене ми е по-добре в стаята да е 22градуса непрекъснато, отколкото да е изстинала на 19 и после климатика зор, термометъра отишъл на 23 , а усещането е че е студено, защото всичката мебел е на 19градуса.
    SPSt и chany харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Хора,това не може да е вярно,защото няма никаква логика.Излязох преди три часа и бях задал 26 градуса от ДУ и се прибирам и виждам 24 градуса,които ми показва термометъра в стаята и климатика бичи на 1500 вата.Пуснах духалката и се върнах след едно пикане и ватметъра показваше под 500 вата.Приемам всякакви идеи и майстор от София,който има желание да види,какво се случва с тази машина.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Нищо и няма на машината, щом сама ти прави 24 градуса. Остави я да работи без да пипаш дистанционното. Вместо да включваш духалката, можеше да свалиш 1 гр. от дистанционното.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Хора,това не може да е вярно,защото няма никаква логика.Излязох преди три часа и бях задал 26 градуса от ДУ и се прибирам и виждам 24 градуса,които ми показва термометъра в стаята и климатика бичи на 1500 вата.Пуснах духалката и се върнах след едно пикане и ватметъра показваше под 500 вата.Приемам всякакви идеи и майстор от София,който има желание да види,какво се случва с тази машина.
    Задай на дистанционното 23°С, вентилатор 3 и не пипай нищо по машината.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2006

След малко излизам и ще оставя машината,както каза Додо и ще видим довечера към пет какво ще бъде положението с изразходваната енергия и температурата в стаята.Искам да изкажа благодарности на всеки,който се опитва да ми помогне.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Fuji, май си намаляват турбината, дори когато е поставена на конккретна степен. В тая връзка не е ли по добре да е на авто?

16. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Fuji, май си намаляват турбината, дори когато е поставена на конккретна степен. В тая връзка не е ли по добре да е на авто?
    Само Fuji ли си намалят турбината, дори когато са поставена на конккретна степен?
    Аз си мисля, че всички марки и модели климатици работят така - намалят си оборотите на турбината, когато доближават зададената температура независимо дали са поставени на авто или на фиксирана степен.
    С грешно разбиране ли съм?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Грешиш. След като потребителя иска вентилатор на 4-та степен от къде на къде климатика ще прави каквото си иска? Май само при фудж* е така.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

MHI 25 ZM-S също на зададена 3-та сваля като стигне заданието.
    mkukas одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 16 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Може ли да падне климатикът?
    От Shmi във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 03-01-18, 19:23
  2. Климатикът ми смущава Булсатком
    От Svetste във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 24
    Последно: 03-01-11, 08:58
  3. Снимка с повече Mp = файл с повече Mb? Или съвсем не?
    От roumen68 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 26-02-10, 17:40
  4. Климатикът ми не топли при -5 градуса
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 139
    Последно: 26-02-09, 16:37
  5. Странна зависимост-HDD и overclock !!!
    От mitaka2 във форум Овърклок
    Отговори: 12
    Последно: 17-11-03, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе