Страница 8 от 16 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 229
Like Tree130Одобрявам

Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Отговор: Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?

Цитат Първоначално публикувано от presents Виж публикацията
    За осем часа настроен на 22 градуса и auto вентилатор е изгорил около 1000 вата на час.Като се прибрах от 22 градуса го вдигнах на 24 и сега харчи 17хх вата.Да се смея ли,да плача ли,или да хвана да го разкача и в olx.
    След всичко твое, което прочетох, започвам да си мисля, че живееш в някаква пещера.....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2006

От един час не е мръднала от 17хх вата.Ако тая машина мисли така да ми харчи,по-добре да я махам и да слагам една пелетна камина,тя хем ще ми харчи по-малко,хем ще направи баня за един час.

След всичко твое, което прочетох, започвам да си мисля, че живееш в някаква пещера.....
    Май има нещо вярно.Поне лятото нямам нужда от охлаждане,то и без това лятото в този хол идва чак Юни месец.

Консумацията падна на 13хх вата,след един час от както вдигнах на 24 градуса.

4. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Христев Виж публикацията
    Не е до марката и модел климатик,а до топлозагубите на помещението..при спад на температурата след дефрост над 2 градуса ,комресорът развърта на максимал,за да навакса по-бързо!
    Значи трябва да се радвам че имам малко топлозагуби?Макар че, не съм убеден, че след дефрост трябва да се развърти до максимал. Но, не съм спец да кажа! При мен при дефрост е така:
    След като размрази, на дисплея пише температура 11-15гр. После като развърти компресора, вдига консумацията до около 700w./не повече/. Почва едно леко лъхане на топъл въздух и така докато изпише 21-22гр. След това вдига оборотите докато достигне зададените 24гр. и се кротва. Сигурен сам, че ако го изключа да изстине стаята и задам 24гр. компресора няма да развърти на максимал! Само когато задам максимална температура на дистанционното и вентилатор на последна степен, тогава развърта на максимал и то за кратко!

5. Member
    Тук е от
    Mar 2006

При мен след дефрост,винаги удря 17хх вата.И след него и преди него почти винаги си бичи на макс.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Ако вместо всеки пост с оплакване за разхода беше залепил по една плоча изолация на тавана до сега вече да е започнал да харчи по малко....
    dddilian одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Presents,ако има възможност сложи един термометър пред жалузите на изходящия въздух.При максимална скорост на вентилатора,ако термометъра показва 50 и повече градуса,значи всичко с климата е наред и проблема е в стаята.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Ще слагам лятото окачен таван с вата,но много се съмнявам,че ще има някаква полза.Този апартамент си е хладилник и каквото и да правя,полза няма да има,но все пак ще пробвам.

Рrеѕеntѕ,aĸo имa възмoжнocт cлoжи eдин тepмoмeтъp пpeд жaлyзитe нa изxoдящия въздyx.Πpи мaĸcимaлнa cĸopocт нa вeнтилaтopa,aĸo тepмoмeтъpa пoĸaзвa 50 и пoвeчe гpaдyca,знaчи вcичĸo c ĸлимaтa e нapeд и пpoблeмa e в cтaятa.

А колко градуса да задам от дистанционното?
    Сега пък след около час и половина работа прави дефрост и пак ще падне температурата в стаята и после ще има пак 17хх вата)))

Изкара 45 градуса,повече не може при зададени 24
    Този пост е редактиран от presents; 30-01-17 в 20:03.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Ама на последен етаж ли си, има ли изолация изобщо, откъде си?

11. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Сложи максимална температура от дистанционното,за да се развърти добре.И мери поне 10-12 мин.след като е развъртял компресора.СЪщо так астайната трябва да е поне 22-23 гр. за да изкара над 50 на изхода.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от dddilian Виж публикацията
    Ама на последен етаж ли си, има ли изолация изобщо, откъде си?

Oĸoлo 21 ĸвaдpaтa,виcoчинa 2.60 cм.Πaнeл,пocлeдeн 8 eтaж,ceвep,двe вътpeшни и eднa външнa cтeнa c чeтpиĸpилeн пpoзopeц ΠBЦ c двoeн cтъĸлoпaĸeт.Toплeщи ĸoмшии нямa oтниĸъдe,изoлaция cъщo нямa.Bътpeшнoтo тялo e нa oĸoлo 50 cм oт външнaтa cтeнa и нa 40 oт тaвaнa.От София съм

Cлoжи мaĸcимaлнa тeмпepaтypa oт диcтaнциoннoтo,зa дa ce paзвъpти дoбpe.И мepи пoнe 10-12 мин.cлeд ĸaтo e paзвъpтял ĸoмпpecopa.CЪщo тaĸ acтaйнaтa тpябвa дa e пoнe 22-23 гp. зa дa изĸapa нaд 50 нa изxoдa.

Сега ще пробвам и ще пиша.

50 градуса при стайна около 22-23,термометъра е до 50,но не мисля,че ще направи повече.
    Този пост е редактиран от presents; 30-01-17 в 20:40.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Еми, човек, като се запролети, вземи сложи изолация поне на тавана отвътре. Не заради сметките, заради комфорта.
    Аз също съм с лоша изолация (е, не колкото твоята) на последен етаж, но не ми пука дали ще платя 250лв или 150 сметка в най-студения месец. 100лв разлика ще ги изпия и изям в петък вечер, даже няма да ми стигнат.
    Като си лошо изолиран, или изобщо не си изолиран, колкото и да се топлиш вътре, комфорт няма да усетиш, пък накрая ще си и платиш. Няма какво да го мериш този климатик, той топли атмосферата и се мъчи.
    zlobarov и SPSt харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2006

но не ми пука дали ще платя 250лв или 150 сметка в най-студения месец. 100лв разлика ще ги изпия и изям в петък вечер, даже няма да ми стигнат.
    Виж и на мен не ми пука от сметките,но защо трябва да ми лапа толкова много ток,тук въпросът е принципен.Ако се окаже,че е малък за помещението го местя в другата стая и тук слагам една 14 Лука,но това ще стане,ако след изолацията на тавана и около прозореца няма подобрение.
    Колко сантиметра вата мислите,че ще е добре да сложа?10 на тавана,добре ли ще бъде,защото с повече много ще го сваля.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

10см вата (от тая дето се продава на руло) се натъпква без проблем в 6см предстенна обшивка. Ако смъкнеш тавана на 2.50м може и 15см вата да събереш. Гледай да е с по-нисък коефициент на топлопроводимост и задължително между картона и ватата да има пароизолационна мембрана.

Слагай вата и на стените, да не е само на тавана.
    В моята северна спалня дори изкъртих подовата замаска и изравних нивото с 4см фибран. Комфорта се подобри много.
    dddilian одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от presents Виж публикацията
    Виж и на мен не ми пука от сметките,но защо трябва да ми лапа толкова много ток,тук въпросът е принципен.Ако се окаже,че е малък за помещението го местя в другата стая и тук слагам една 14 Лука,но това ще стане,ако след изолацията на тавана и около прозореца няма подобрение.
    Колко сантиметра вата мислите,че ще е добре да сложа?10 на тавана,добре ли ще бъде,защото с повече много ще го сваля.
    Най-добре си извикай човек който се занимава професионално с това. Той ще ти каже най-точно какво да правиш.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2006

но не ми пука дали ще платя 250лв или 150 сметка в най-студения месец. 100лв разлика ще ги изпия и изям в петък вечер, даже няма да ми стигнат.

- - - - - - - - - -

10cм вaтa (oт тaя дeтo ce пpoдaвa нa pyлo) ce нaтъпĸвa бeз пpoблeм в 6cм пpeдcтeннa oбшивĸa. Aĸo cмъĸнeш тaвaнa нa 2.50м мoжe и 15cм вaтa дa cъбepeш. Глeдaй дa e c пo-ниcъĸ ĸoeфициeнт нa тoплoпpoвoдимocт и зaдължитeлнo мeждy ĸapтoнa и вaтaтa дa имa пapoизoлaциoннa мeмбpaнa. Cлaгaй вaтa и нa cтeнитe, дa нe e caмo нa тaвaнa. B мoятa ceвepнa cпaлня дopи изĸъpтиx пoдoвaтa зaмacĸa и изpaвниx нивoтo c 4cм фибpaн. Koмфopтa ce пoдoбpи мнoгo.
    На стените не мисля да слагам,защото съм под наем и всичко ще бъде за моя сметка.До колкото ми е известно,между ватата и картона трябва да има фолио.

Ако смъкнеш тавана на 2.50м
    Точно на 2.50 мисля да го смъкна.

Най-добре си извикай човек който се занимава професионално с това. Той ще ти каже най-точно какво да правиш.
    Какво си мислиш,че ще ми каже,климатика си работи перфектно,но трябва да намалиш топлозагубите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 16 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Може ли да падне климатикът?
    От Shmi във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 03-01-18, 19:23
  2. Климатикът ми смущава Булсатком
    От Svetste във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 24
    Последно: 03-01-11, 08:58
  3. Снимка с повече Mp = файл с повече Mb? Или съвсем не?
    От roumen68 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 26-02-10, 17:40
  4. Климатикът ми не топли при -5 градуса
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 139
    Последно: 26-02-09, 16:37
  5. Странна зависимост-HDD и overclock !!!
    От mitaka2 във форум Овърклок
    Отговори: 12
    Последно: 17-11-03, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе