Щом си на квартира, сменяй я. И на тавана сигурно ще бъде за твоя сметка, а без да изолираш и стените може да не усетиш особен ефект от изолацията.
Щом си на квартира, сменяй я. И на тавана сигурно ще бъде за твоя сметка, а без да изолираш и стените може да не усетиш особен ефект от изолацията.
Там е въпросът,че не ми се сменя(живея вече осем години в нея),а и за тия пари такава квартира никога няма да намеря.И на тавана ще бъде за моя сметка и латекса след това на стените ще бъде пак за моя сметка.На стените не мисля да слагам и дано да има ефект от тавана и външната стена.
По думите ти излиза че климатика работи перфектно.Все още ми е трудно да повярвам ,че не може да стопли тая стая.Вярно че си на последен етаж,но реално външна ти е само стената със стъклопакета,която е и късата на стаята,няма никакъв смисъл от вата по стените в твоя случай.Но и не виждам смисъл да слагш 14 ка или 18 ка в 20 кв.м.Така като те слушам ако спреш климатика за 2-3 дена,сигурно в стаята ще стане 5 гр.
Не за два-три дена,а за няколко часа ще стане 5 градуса в стаята.В момента лапа около 1300 вата,настроен е на 23 градуса,а термометъра показва 23 и малко.
Одеве при дефрост ми свали от 23 на 19 градуса,а той беше около 10 минути.
Имах предвид,специалист по топлоизолации,но при теб нещата са по-сложни.Под наем си,решенията трябва да ги съчетаеш със собственика.
Ако ти ги приспадне от наема,имаш кард бланш за действие.
Този пост е редактиран от avenger; 30-01-17 в 22:08.
Няма да ми приспадне нищо,но наемът ми е толкова нисък и ще избия парите за две стаи за една година.Общо взето плащам минимум 1800 кинта по малко за година от реалният наем на апартамента.
Ами какво очаквате да се случи с консумацията на климатика като вдигнете с 2 градуса температурата от дистанционното. Машината се развъртя за да догони зададените градуси. Когато е бил настроен на 22 градуса е харчил по 1000 вата так за час. Да приемем, че коефицента на трансформация при тези условия на вън е 1:3 значи имате 3000 вата топлозагуби за час за помещението. Сега вече много ли са за Вас или малко трябва самият Вие да кажете.
Постановката ти е невярна. Загуби се мерят при темперирано помещение. За аналогия, можеш да приемеш пробита бъчва, която пълниш с вода. И загубите се изчисляват, като поддържаш еднакво ниво в нея. А това че си решил да добавиш още една за пълнене не би трябвало да ти се брои.
Занимава се защото не може да му стопли стаята.Ватметрите и термометрите са вследствие на нещо. Не са първопричината.
Съседите дадоха за изолация на двустаен 6000 лева.3 тавана ,4 външни стени,две вътрешни, и терасите отвън и отвътре.Дадоха и близо 4000 за два климатика,за хола и спалнята.Кенефа и банята.както и кухнята - кучи студ.
Общо 10к.Теглиха кредит.
Нещо ми се губи идеята в случая.Не знам кога ще им се възвърне инвестицията.Просто ако някой чисто математически ме убеди в целесъобразността в случая ,като съотношение дадени средства/ време на възвращаемост ще му бъда благодарен.
Моята препоръка към господина е нищо да не изолира,да набие едно евтино gree от 1000 лева с монтажа и да си живее живота
Този пост е редактиран от ponyasd; 31-01-17 в 09:49.
6000лв са страшно много пари. Излъгали са ги зверски освен, ако изолацията на стените е отвън, ама дори и тогава е много голяма сума това. Колкото до помещенията, които не се отопляват - ами то каквато и изолация да имат, няма ли източник на топлина в тях, не знам какво очакват....
От изолация ВИНАГИ има смисъл, така че не заблуждавайте човека. След като е под наем и наема му е изгодно нисък и му харесва да живее в това жилище, може сам самичък за няколко уикенда да си направи изолация на таваните в помещенията, в които прекарва времето си. Вътрешна изолация на външните стени пък се прави още по-лесно. Има доста инфо във форума за това кое как се прави. И ще му излезе далееееееч по-малко от тези 6000лв.....и климатика му няма да се мъчи и да се счупи преждевременно.
30 квадрата външни x 40 лева ,5 етаж,апинисти = 1200 лева
Двете тераси с обръщането на прозорците и вътрешно вата и картон 2x700 =1400 лева
Две вътрешни стени ,общо 30 квадрата ,вата и картон x 30 лева =900 лева
Тавани - около 40 квадрата ,вата и картон x30 лева = 1200 лева
Около 50 квадрата подове,с xps и някакво фолио,тук не знам колко са платили
Но жената ми каза - близо 6000 им е излязла цялата дандания ,и съм склонен да и вярвам,защото я познавам.Като тук не слагам дограмата,за която мисля че дадоха близо 2400 лева.
ponyasd аз уважавам твоето виждане,но защо всичко трябва да свеждаме до ''избиване''.По тази логика не трябва да вземаме хубава кола,хубав телевизор и т.н. щото нямат избиване.Изолация се прави да ти запазва топлината,а оттам да ти е уютно , комфортно и приятно.Защо винаги пренебрегваме тези неща.В едната стая имам изолация на тавана и я отоплявам с Мидея.Там усещането за топлина е съвсем различна от другите стаи където нямам изолация въпреки крайно изнервящата работа на Мидеята.Та изолацията за мен е от изключително значение както за комфорта така и за сметките.Говоря от личен опит.Извинявам се че не е много по темата.
Този пост е редактиран от popov; 31-01-17 в 14:48.