Страница 9 от 16 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 229
Like Tree130Одобрявам

Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?

Щом си на квартира, сменяй я. И на тавана сигурно ще бъде за твоя сметка, а без да изолираш и стените може да не усетиш особен ефект от изолацията.
    SPSt одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Там е въпросът,че не ми се сменя(живея вече осем години в нея),а и за тия пари такава квартира никога няма да намеря.И на тавана ще бъде за моя сметка и латекса след това на стените ще бъде пак за моя сметка.На стените не мисля да слагам и дано да има ефект от тавана и външната стена.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

По думите ти излиза че климатика работи перфектно.Все още ми е трудно да повярвам ,че не може да стопли тая стая.Вярно че си на последен етаж,но реално външна ти е само стената със стъклопакета,която е и късата на стаята,няма никакъв смисъл от вата по стените в твоя случай.Но и не виждам смисъл да слагш 14 ка или 18 ка в 20 кв.м.Така като те слушам ако спреш климатика за 2-3 дена,сигурно в стаята ще стане 5 гр.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Не за два-три дена,а за няколко часа ще стане 5 градуса в стаята.В момента лапа около 1300 вата,настроен е на 23 градуса,а термометъра показва 23 и малко.
    Одеве при дефрост ми свали от 23 на 19 градуса,а той беше около 10 минути.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

Имах предвид,специалист по топлоизолации,но при теб нещата са по-сложни.Под наем си,решенията трябва да ги съчетаеш със собственика.
    Ако ти ги приспадне от наема,имаш кард бланш за действие.
    Този пост е редактиран от avenger; 30-01-17 в 22:08.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Няма да ми приспадне нищо,но наемът ми е толкова нисък и ще избия парите за две стаи за една година.Общо взето плащам минимум 1800 кинта по малко за година от реалният наем на апартамента.

8.  

9. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Ами какво очаквате да се случи с консумацията на климатика като вдигнете с 2 градуса температурата от дистанционното. Машината се развъртя за да догони зададените градуси. Когато е бил настроен на 22 градуса е харчил по 1000 вата так за час. Да приемем, че коефицента на трансформация при тези условия на вън е 1:3 значи имате 3000 вата топлозагуби за час за помещението. Сега вече много ли са за Вас или малко трябва самият Вие да кажете.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Постановката ти е невярна. Загуби се мерят при темперирано помещение. За аналогия, можеш да приемеш пробита бъчва, която пълниш с вода. И загубите се изчисляват, като поддържаш еднакво ниво в нея. А това че си решил да добавиш още една за пълнене не би трябвало да ти се брои.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от presents Виж публикацията
    Няма да ми приспадне нищо,но наемът ми е толкова нисък и ще избия парите за две стаи за една година.Общо взето плащам минимум 1800 кинта по малко за година от реалният наем на апартамента.
    Човек, изясни си какво искаш - ниски сметки и комфорт = топлоизолация или не ми пука колко харчи = не се занимавам да следя климатика и си гледам кефа...

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Занимава се защото не може да му стопли стаята. Ватметрите и термометрите са вследствие на нещо. Не са първопричината.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Съседите дадоха за изолация на двустаен 6000 лева.3 тавана ,4 външни стени,две вътрешни, и терасите отвън и отвътре.Дадоха и близо 4000 за два климатика,за хола и спалнята.Кенефа и банята.както и кухнята - кучи студ.
    Общо 10к.Теглиха кредит.
    Нещо ми се губи идеята в случая.Не знам кога ще им се възвърне инвестицията.Просто ако някой чисто математически ме убеди в целесъобразността в случая ,като съотношение дадени средства/ време на възвращаемост ще му бъда благодарен.
    Моята препоръка към господина е нищо да не изолира,да набие едно евтино gree от 1000 лева с монтажа и да си живее живота
    Този пост е редактиран от ponyasd; 31-01-17 в 09:49.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Съседите дадоха за изолация на двустаен 6000 лева.3 тавана ,4 външни стени,две вътрешни, и терасите отвън и отвътре.Дадоха и близо 4000 за два климатика,за хола и спалнята.Кенефа и банята.както и кухнята - кучи студ.
    Общо 10к.Теглиха кредит.
    6000лв са страшно много пари. Излъгали са ги зверски освен, ако изолацията на стените е отвън, ама дори и тогава е много голяма сума това. Колкото до помещенията, които не се отопляват - ами то каквато и изолация да имат, няма ли източник на топлина в тях, не знам какво очакват....

От изолация ВИНАГИ има смисъл, така че не заблуждавайте човека. След като е под наем и наема му е изгодно нисък и му харесва да живее в това жилище, може сам самичък за няколко уикенда да си направи изолация на таваните в помещенията, в които прекарва времето си. Вътрешна изолация на външните стени пък се прави още по-лесно. Има доста инфо във форума за това кое как се прави. И ще му излезе далееееееч по-малко от тези 6000лв.....и климатика му няма да се мъчи и да се счупи преждевременно.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2014

30 квадрата външни x 40 лева ,5 етаж,апинисти = 1200 лева
    Двете тераси с обръщането на прозорците и вътрешно вата и картон 2x700 =1400 лева
    Две вътрешни стени ,общо 30 квадрата ,вата и картон x 30 лева =900 лева
    Тавани - около 40 квадрата ,вата и картон x30 лева = 1200 лева
    Около 50 квадрата подове,с xps и някакво фолио,тук не знам колко са платили
    Но жената ми каза - близо 6000 им е излязла цялата дандания ,и съм склонен да и вярвам,защото я познавам.Като тук не слагам дограмата,за която мисля че дадоха близо 2400 лева.

17. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Общо 10к.Теглиха кредит.
    Нещо ми се губи идеята в случая.Не знам кога ще им се възвърне инвестицията.Просто ако някой чисто математически ме убеди в целесъобразността в случая ,като съотношение дадени средства/ време на възвращаемост ще му бъда благодарен.
    Моята препоръка към господина е нищо да не изолира,да набие едно евтино gree от 1000 лева с монтажа и да си живее живота
    ponyasd аз уважавам твоето виждане,но защо всичко трябва да свеждаме до ''избиване''.По тази логика не трябва да вземаме хубава кола,хубав телевизор и т.н. щото нямат избиване.Изолация се прави да ти запазва топлината,а оттам да ти е уютно , комфортно и приятно.Защо винаги пренебрегваме тези неща.В едната стая имам изолация на тавана и я отоплявам с Мидея.Там усещането за топлина е съвсем различна от другите стаи където нямам изолация въпреки крайно изнервящата работа на Мидеята.Та изолацията за мен е от изключително значение както за комфорта така и за сметките.Говоря от личен опит.Извинявам се че не е много по темата.
    Този пост е редактиран от popov; 31-01-17 в 14:48.
    svetlio1, tanatos, dddilian и 1 други харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Общо 10к.Теглиха кредит.
    По твоята логика що му е да набива пари в климатик зима си две духалки по 12 лева на промоция и си е екстра....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 16 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Може ли да падне климатикът?
    От Shmi във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 03-01-18, 19:23
  2. Климатикът ми смущава Булсатком
    От Svetste във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 24
    Последно: 03-01-11, 08:58
  3. Снимка с повече Mp = файл с повече Mb? Или съвсем не?
    От roumen68 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 26-02-10, 17:40
  4. Климатикът ми не топли при -5 градуса
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 139
    Последно: 26-02-09, 16:37
  5. Странна зависимост-HDD и overclock !!!
    От mitaka2 във форум Овърклок
    Отговори: 12
    Последно: 17-11-03, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе