Страница 7 от 16 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 229
Like Tree130Одобрявам

Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?

Цитат Първоначално публикувано от presents Виж публикацията
    При мен е точно обратното според ватметъра.Ако вдигам степента на вентилатора и консумацията се качва.
    Виждам, че си с 12LU. Според сервизното при Fujitsu LT и LU степента на вентилатора ограничава работата на компресора до определен диапазон обороти. Примерно Lo 17-32 rps, Med 32-67 rps. Дали е вярно, не съм тествал, но така пише. Също тези диапазони варират според външната температура.

С колко се покачва консумацията?
    Този пост е редактиран от babati; 30-01-17 в 03:23.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Различно,но забелязах,че не винаги харчи повече ток,като вдигна степента на вентилатора.Шантава работа,не мога да разбера какво става.Температура ли гони,или нещо друго.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Дай схема с размерите на стаята и мястото на вътрешното тяло. Вид стени и изолация.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Поекспементирайте и с посоката на въздуха. И споделете резултати моля.

6. Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от presents Виж публикацията
    Различно,но забелязах,че не винаги харчи повече ток,като вдигна степента на вентилатора.Шантава работа,не мога да разбера какво става.Температура ли гони,или нещо друго.
    На моите клими К2У при промяна на режима на турбината от авто на примерно 3 степен първоначално разхода малко се покачва, но след няколко минути работа консумацията спада средно с около 12-15 %. Дори при Toshiba 281UDR и 285GDR разликата в понижената консумация е средно около 18%. Но при Тошиба шума при 3-та стерен на вентилатора е доста силен и неприятен.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Около 21 квадрата,височина 2.60 см.Панел,последен 8 етаж,север,две вътрешни и една външна стена с четрикрилен прозорец ПВЦ с двоен стъклопакет.Топлещи комшии няма отникъде,изолация също няма.Вътрешното тяло е на около 50 см от външната стена и на 40 от тавана.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от man66 Виж публикацията
    ... Но при Тошиба шума при 3-та стерен на вентилатора е доста силен и неприятен.
    По същия начин се държат моите, така ще се държи и машината на presents, ако е с правилния размер и монтирана на правилното място. Силен е шума на 3 степен при твоите xDR-и, заради малките за мощността на машините турбини. Така е и при европейската 5-та серия на дайсейкай. Осма серия работи много по-тихо на 3-та и 4-та скорост.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2006

При мен мисля,че това се получава от огромни топлозагуби.Онзи ден се нервирах,защото видях машината да харчи над 1600 вата и пуснах една духалка,след около два часа,машината се кротна под 400 вата.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Възможно е ,но все пак трябва почити да нямаш стени за такава консумация.При мене,стаята е 26 кв,север ,с три външни стени,четвъртата е към коридора и банята.Тухла с някаква мизерна 6 см. външна изолация ,около 15 кв.м. прозорци с обикновен стъклопакет,и на всичкото отгоре половината ми под е във въздуха и има само някаква лека външна изолация.Това за мене е много студена стая,и при това не съм виждал климатика да харчи за постоянно над 1 кв ,освен след дълъг дефрост когато тръгва от 1700-1800 в,но това е за няколк минути.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2006

До сега само с камина съм успявал да я сгрея тази стая, а лято никога не съм усещал жега в нея,даже и в най топлите дни от лятото.

13. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив
    Това за мене е много студена стая,и при това не съм виждал климатика да харчи за постоянно над 1 кв ,освен след дълъг дефрост когато тръгва от 1700-1800 в,но това е за няколк минути.[/QUOTE]
    Тръгва от 1700-1800в.? Това не е ли много? Никога не съм виждал моите да почват от толкова. Колкото и да е дълъг дефроста винаги почва от около 700в. За Фуджика говоря , защото на него е уреда.

14.  

15. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Колкото е по-голям дебита на вентилатора на вътрешното тяло толкова по-лесно е на климатика да поддържа зададените градуси, което води и до по икономичен режим на климатика като цяло. Достатъчно е да си оставите машините на първа степен за два три часа, след което на трета и при идентични външни температури ще видите как се е поддържалата зададената температура в стаята и как това се отразява на изразходваната ел. енергия.

16. Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    Панагюрище

Никога не съм виждал моите да почват от толкова. Колкото и да е дълъг дефроста винаги почва от около 700в. За Фуджика говоря , защото на него е уреда.[/QUOTE]
    Не е до марката и модел климатик,а до топлозагубите на помещението..при спад на температурата след дефрост над 2 градуса ,комресорът развърта на максимал,за да навакса по-бързо!
    SPSt и ruuni9 харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2006

За осем часа настроен на 22 градуса и auto вентилатор е изгорил около 1000 вата на час.Като се прибрах от 22 градуса го вдигнах на 24 и сега харчи 17хх вата.Да се смея ли,да плача ли,или да хвана да го разкача и в olx.

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Високата консумация на машината едва ли е по нейна вина, явно имаш нечовешки топлозагуби. Мисли за изолация.
    dddilian одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 16 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Може ли да падне климатикът?
    От Shmi във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 03-01-18, 19:23
  2. Климатикът ми смущава Булсатком
    От Svetste във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 24
    Последно: 03-01-11, 08:58
  3. Снимка с повече Mp = файл с повече Mb? Или съвсем не?
    От roumen68 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 26-02-10, 17:40
  4. Климатикът ми не топли при -5 градуса
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 139
    Последно: 26-02-09, 16:37
  5. Странна зависимост-HDD и overclock !!!
    От mitaka2 във форум Овърклок
    Отговори: 12
    Последно: 17-11-03, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе