Опитва се хевито zm-s да ме изнерви. То бива щракане ама през 5 мин. му идва в повече на човек...
Опитва се хевито zm-s да ме изнерви. То бива щракане ама през 5 мин. му идва в повече на човек...
Миланов, това при какви температури питаш, щото в тази жега машините ми си стоят на 16 градуса и само лъхват чат, пат.Иначе и трите ми машини си работят с часове без он оф при по-студено време.III серия е в помещение около 20 квадрата, денем е с настройки 22 градуса и си бачка без спиране.Хитачи-то също, то е в северно помещение.ЛДС не знам колко може да работи без он оф, понеже постоянно е настроен на 18 градуса, там където работи, денем често няма хора, а нощем се занимавам с други работи и хич не го знам какви ги върши.
В сегашното време, през деня 12-13градуса, нощем пада до 3..4. Не знам, при тръгване надува компресора като че ли кой знае какъв студ е. Почва се едно припукване...
Моя FD прави он/офф през 3 минути и духа по 20-30 секунди. Мадува компресора до 850W преди да започне да духа. Клапите съм ги настроил максимално нагоре така, че не ги мести. Няма пукане и е незабележим. Харчи по 4kW на денонощие.
Моя последните дни го държа на 20 градуса и е постоянен офф. Чат пат вечер като се прибере жената и ако е намръзнала го пуска на 24 за към час.
при мен в 12 кв стая дайкин 35 боп при сегашните температури на вън, работи с часове на 150-160вата настроен на 23 градуса като в стаята е 25, рядко изключва, по сервизно го дават с минимум 290 вата , а слиза на половина много интересно, ако не са честите му дефрости при отрицателни темпертури мисля че е идеален, предполагам и при по хубавите серии на дайкин е така с минимумите и с он-офф-а , ако са по добре с дефростите си мисля че наистина дайкин превъзхождат другите, поне относно разход е така за 66 часа консумацията му е 10,6 кВт/ч, имал съм хеви 20-ка в подобна стая при такива температури консумира двойно , че и повече и е он-офф винаги
Много добре. То повече едва ли може да се иска в преходните сезони.
Колко е тръбния път на Дайкина ?
Стаята изолирана ли е ?
с вътрешна изолация на външната стена и на тавана с картон и вата, тръбния път е под 3м но е там някъде
Да де, ама години наред се препоръчваше за спалня точно zm-s. Или последната година нещо са променили по климатика, но такъв начин на работа определено не е за спалня.
milanov , мерил ли си за времето в онн , с колко градуса се вдига темп. при датчика на вътрешното тяло ?
Този пост е редактиран от Mig82; 17-03-18 в 17:54.
Да се включа и аз малко по темата. Първо, на въпросът, дали зависи от модела и марката - да, определено. На някои машини е описано в сервизните (МХИ), на други не е (МЕ). Коментирам само за машините, които притежавам. МЕ-то в спалнята, се случва да работи 5/5, 5/10, 15/5, по-точно не съм видял да има нямаква закономерност. Зависи от външната температура и загубите. При МХИ е точно така, както е описано в сервизното (това ми харесва, всичко са си написали, няма "скрито, покрито" като при повечето други производители). Примерно за големите модели на МХИ (50-ка и 60-ка) е дадена графика, при каква темп. и с колко оборота вдига минимума на компресора. При температури над 13гр., при 50,60-ка, минимумът се покачва леко (не зная защо). От 13 до 4 минимумът е най-нисък (не се покачва) и машината без проблем седи на степен Ulo, духа хладно и може да поддържа и 22, без да изключва изобщо (минимумът е 180w консумирана и 0.6kw отдавана мощност). Машината се държи точно както е описано в сервизното. Подмине ли 13, веднага вдига оборотите на турбината и струята става по-топла. Същото е като падне под +4. Това покачване на минимумите, може би е единственото нещо, което не ми харесва. Конкретно тези от 13 нагоре и от +4 надолу. От +1 надолу, загубите нарастват и машината не влиза в офф, въпреки че покачва степенчато минимума. Както съм казвал и преди, работи он/офф, при температури от +1 до +4 и от +13 нагоре (тогава не го и ползвам много, защото темп. в стаята трудно пада под 22гр.). Също така, има строго определено минимално време, което машината може да е в рецим on и off. Минималното време, което може да работи е 10мин., а времето, което да е изключил - 3мин. Всичко това си е написано и в сервизното. Иначе пък он/офф е доста тих и незабележим, не дразни изобщо, даже понякога трябва да видя положението на клапите, за да разбера дали е изключил или не. Надявам се да съм бил полезен. Мога да споделя повече и за МЕ sf35, който е с висок минимум и спим под него вече 3-та година, работи почти постоянно он/офф, но въпреки това, е доста комфортна машина, а сметките са ток са повече от приятни.
Намерих сондата. Първо си мислех, че е това -
Обаче като го нагрея с запалка температурата не се вдига. Гледам я през телефона, имам wifi контролер. След това го намерих, намира се под бутона за ръчно включване/изключване на климатика, там и има решетка в пластмасата.
Явно е това кръглото черно, което обаче е вградено в платката и кабелите водят до една от двете букси в платката, не разбрах коя точно.
Според вас може ли да се удължи с 2-3 метра?
Бих ти дал съвет да не си бъзикаш машината.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Aleksandars; 17-03-18 в 21:47.