Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 152

Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2007

Re:Газов котел - мнения и препоръки

Гледах ги в сайта на Газкомфорт - много са симпатични и ми се струват с добри ТТДанни

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

А пък като "инсталатор и монтажник", като ми се наложи да подвързвам газов котел към стара инсталация със стоманени тръби и чугунени радиатори, се запъвам това да не става директно, а чрез топлообменник!
    Здравейте,
    Наистина елегантно решение!
    Надявам се, че и моят проблем би могъл да се реши по този начин. Моля, прегледайте принципната схема, която работи при мен.http://picbg.net/pic.php?u=3370RclS&i=7803.
    Като алтернатива бих желал да ползвам отопление и топла вода на природен газ. Не съм запознат с възможностите на газовите котли за бита, по-специално с блокировките и защитите които имат, така че имам следните въпроси:
    1. Мога ли да врежа газовия котел в линиите за гореща и охладена вода /разбира се с необходимата арматура/ на сега съществуващия котел на твърдо гориво /дърва/т.е. ще закара ли гореща вода до разширителния съд монтиран на 6м. височина и от там към радиаторите?
    2. Как се отразява по-високото съдържание на влага в метана на строителната конструкция на сградата? В случая еднофамилна къща на един етаж и приземен. Говорят се страховити неща за срутени комини, избила влага в зоната на комина, дори и за паднали стени.
    3. Lazar, ако не те затруднява кажи още нещо за тези топлообменници: принцип на работа, технически параметри, технологични възможности и др.
    Благодаря предварително за отговорите.

4. Тук е от
    Oct 2007

Както списва по-горе joyy след като си чета ли чета и събирам информация малко се пообърквам да взема правилното решение?! Предстои ми газификация, която си е сериозна инвестиция и въпросите са много. Четейки и други форуми разбирам, че тези които ползват Мора и Теси са доволни от котлите, които са закупили и ползват. Характеристиките им са същите и по-добри от тези на котлета с по 1000 лв отгоре. Основният въпрос, който трябва да проуча и се надявам на компетентни мнения е какво котле или комбинация котле-бойлер ми е необходим за безпроблемно подаване на БГВ за 2 бани и 2 кухни в къща на 2 етажа 170 м2. Съветвайте, че да знам накъде...

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Saint,
    1. Не можеш да "врежеш" директно газовия котел, защото той си има помпа и вграден разширител и работи на затворена система. Не можеш да смесиш отворена и затворена. Точно за твоя случай е задължителен топлообменник.
    2.Кой ги говори тези нези неща ? Водните пари са наистина основен продукт на горенето, но тези пари не отиват в комина на сградата, а се изхвърлят през специална "система за подаване на въздуха и отвеждане на изходящите газове". Това представлява един комин (или ауспух ), който излиза през стената обикновено и стърчи навън около 30см. Това са две тръби, концентрично една в друга. През голямата се засмуква въздух за горенето, а през вътрешната се изхвърлят отработените газове. Вярно е, че съществуват и атмосферни котли9с отворена камера, които засмукват въздух от помещениието и изхвърлят в комина, ама те са морално остарели и нито се предлагат, нито се търсят. Иначе са по-евтини.
    3.Ако утре успея с времето ще ти дам линк за такъв.
    kuro,
    Ще ти отговоря така: Аз карам един Опел Кадет комби на 17 години и съм много доволен от него - разбирам му и го поддържам, на пътя не ме е оставил. Абсолютно същата работа ще ми върши и Авенсиса на rumen68( понеже си нов - той е модератор тук в един от форумите), който е вече на три години, ама си го е взел нов(Здрасти Румба, извинявай, че те намесвам в учебния процес ). Та въпроса ми kuro е дали rumen68 е луд, като си е купил чисто нов Авенсис-комби и се е изръсил 30-40К в повече? Не ми отговаряй! Сега по другия въпрос - за твоя случай е идеален вариант едноконтурен котел в комбинация с 150 литров(да речем) обемен бойлер със серпентина. Предимствата на това решение са: котела е по-евтин, неограничено количество топла вода, избягваш проблемите със запушването на тръбичките на топлообменника от варовик. Недостатъка е само един - трябва да търсиш място на бойлера.

6. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте и благодаря за бързите отговори.
    1. По точка №1 всичко е ясно. Няма коментари. Котелчето ще си мрънка с топлообменичето, но да му мисли помпата на котела с твърдо гориво. Все пак е по-добре да се разправям с една помпа и един топлообменик отколкото с котела.
    2. По точка №2. Може би не съм бил достатъчно ясен в поста си. Става въпрос именно за котел с отворена горивна камера. Не са проблем 200-250 лева за такъв със затворена горивна камера. Аз също бих го предпочел пред по-стария модел. Просто мястото е такова, че няма стена откъдето да излезат тръбите към атмосфера или пък стават много дълги с няколко колена, което знаете води до по-голямо съпротивление, това пък до увеличаване на диаметрите на тръби, отвори и ... Трябва димните газове да влизат в комина и от тук идва проблема с различни мнения по въпроса.
    3. По точка №3. С удоволствие ще прочета това, което ми предоставиш. Ако пък има и ориентировъчна цена още по-добре.

7. Тук е от
    Oct 2007

Благодаря на Lazar за съвета! По удачен би бил пример с нова Дачия и нов Мерцедес, но схванах нещата.
    И аз имам подобен проблем като Saint. За момента съм с локално парно с котле на дърва и въглища и с подмяната на котлето най-удачния вариант ми е да използвам комина. От Овъргаз ме съветват да търся вариант с външна стена, като го овъртат за друга възможност, а това доста ми усложнява нещата. Какво е необходимо за да използам комина като се спра на варианта котле със затворена камера + бойлер, вързан към него. Комина ми е от бетонни коминни тела с изолация в подпокривното пространство и над къщето, та затова ми е трудно да повярвам, че водните пари ще ми гътнат комина със все къщата, което са казали и на Saint.
    Късмет на всички!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Съжалявам @NN73, не всичко което се пише е вярно! Vaillant нямат завод в Турция и нищо не произвеждат там! Всичко се произвежда в шест завода в Германия. Турция, както казах по-горе е на първо или на второ място(след самата Германия) по продажби. Сервизът във Варна се намира на ул"Ген. Скобелев" 85.
    @my, нима изказването на противоположни мнения не е спор? Не съм имал друго в предвид като използвах думата. Все пак в спора се ражда истината. Няма лошо да се спори.
    Малко инфо:

Vaillant имат завод в Турция и произвеждат газови котли с марка PROTERM. Скоро закупиха втори завод на ДЕМИР ДОКУМ. До сега там се призвеждаха турските котли DEMRAD. Сега VAILLANT възнамерява да произвежда там газови котли като възстанови някои от забравените си марки като RENOVO например.

10. Тук е от
    Oct 2007

ТЕСИТО...

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

По въпроса с комините - не е възможен монтаж с включване в комина на сградата - няма как да се приеме(узакони) инсталацията. Ако нямате възможност за монтаж на външна стена може да се изкара комин вертикално нагоре - поне за Saint това мисля, че е възможно, понеже е в къща, не знам за kuro. Със комини система 60/100(стандартна) е възможна височина до 6.3м, със система 80/125 - до 15.4 м, а със система 80/80 - около 30м! Така че варианти има.
    Hot man, ако прочетеш малко по-нагоре от поста ми, който си цитирал ще видиш, че става въпрос за изказано мнение, че котлите Vaillant се произвеждат в Турция(и там били без пари), а не че се произвеждат котли с марка от групировката на Vaillant. В тази икономическа групировка влизат марки, като Bulex, AWB, ABRU, Proterm(Словакия, а не Турция)), Glow Worm, Saunier Duval, BONGIOANNI, Hermann и др. Извън Германия Vaillant Group има много заводи, в които се правят котли от различни марки, но котлите Vaillant се правят само и изцяло в Германия! Колкото до Tesy - бих желал да се запозная с този котел и ако имаш някакви материали и желание може да ми пратиш или да ме насочиш към литература, ако има някъде. Но още е рано за възхвали или критики.

12. Тук е от
    Aug 2007

Hotman виж това и после коментирай

http://www.vaillant-group.com/folder...folderID=10438

Proterm се произвежда в в Чехия - гр. Скалица

Demir Dokum се произвеждат в Турция и имат СЕ, продават се в Англия под друга търговска марка

Vaillant НЯМА изнесено производство извън Германия.
    Виж приложения сайт

13. Member
    Тук е от
    May 2002

Я си останете на твърдо гориво , котле или камина да ви е мирна главата. В котлето на твърдо всичко гори (без газ естествено ). Освен това "държи" доста по дълго топлината , за разлика от газовото. Спреш газта и всичко изстива за секунди. Аз с 12 тона въглища и малко дърва топля за сезон 3 етажа от по 130 квадрата + стълбище от мазето до тавана. Колко ли ще ми излезе на газ? Не ми се смята.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2007

Аз да продължа за комините: Lazar -е възможно ли е коминната система да не се изгражда допълнително и да разпробивам отново къщата, а тези тръби(предполагам) да бъдат вкарани в комина, тъй като мисля, че комина ми е достатъчно широк? И това би ли се узаконило? Благодаря!

16. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от NN73
    Hotman виж това и после коментирай

http://www.vaillant-group.com/folder...folderID=10438

Proterm се произвежда в в Чехия - гр. Скалица

Demir Dokum се произвеждат в Турция и имат СЕ, продават се в Англия под друга търговска марка

Vaillant НЯМА изнесено производство извън Германия.
    Виж приложения сайт

Сайтът на VAILLANT е много хубав. VAILLANT е и много добра компания.

Всъщност има и много хубава турска, китайска а и особено италианска продукция, каквито са и компонентите на някои "немски" котли. Подписвам се с двете ръце, но спорът с наивни хора винаги е бил безмислен...

Протерм се намира в Чехия, НО.... е завод на VAILLANT

CE - това е най-малкия проблем на турските производители - имат си много хубава лаборатория в Турция...

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Hot man
    Протерм се намира в Чехия, НО.... е завод на VAILLANT
    Протерм е в Словакия и е завод от групата Вайлант в резултат на обединение и окрупняване, а не в резултат на изнасяне на производство на котлите Вайлант извън Германия. Все едно да кажеш, че Фоксваген вече не се правят в Германия след поглъщането на Шкода.

18. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Протерм е в Словакия и е завод от групата Вайлант в резултат на обединение и окрупняване, а не в резултат на изнасяне на производство на котлите Вайлант извън Германия. Все едно да кажеш, че Фоксваген вече не се правят в Германия след поглъщането на Шкода.
    Ок, така е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 30-12-09, 00:43
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе