Първоначално публикувано от
DimoNRB Тая легенда за хотела в Рибарица съм я слушал

За нещастие само легенди не топлят

и го изпитах на гърба си. Относно оразмеряването на моя смея да твърдя, че е оразмерен както трябва и наистина стопля доста бързо, единствения му кусур са сметките за тока...
Относно термопомпата за сега си работи без грижи (до -13 тествано, по-студено не е ставало), сметка за предишен месец около 120лв + 80 лева фонов разход, като имам съмнения относно правилното позициониране на датчиците. До 4-5 дена ще излезне и декемврийската и ще имам по меродавна информация относно как харчи в студовете.
Ако някой дойде и ми го настрои така, че да работи на лелеяните 70% икономия (т.е сметка до 150 лева + 80лв. фонови) - евала, всички ще разберат колко съм доволен, обаче ако пак ми изхарчи 400 лева само за отопление настройчика да ми плати сметката за тока. Парите за настройването дето ще му ги дам нека си ги задържи

Ако приемате условията съм съгласен, иначе не ми се връзва логически хем да давам пари за настройка, хем да плащам повече ток

Котела е Галан 9 кВ, помещението е добре изолиран етаж от къща 85 квадратни метра с К стъкла и т.н. За сравнение в момента го топля с Daikin 71 GV или 12кв. макс отдадена мощност