Първоначално публикувано от
adovet Да ви разясня за това котле и да сложа край на споровете.Преди един месец една фирма ми го монтира в къщата-2 етажа по 80м2 нова сграда с изолация от вън и от вътре ПВЦ дограма и т.н.Отопляемата кубатура е 345м3.Монтираха ми ГАЛАН 9кв.И се почнаха мъките.Вече месец тези хора идват нагласят източват, смениха го с 15кв и нищо не става-харчи като невиждало.На 9кв. му дават по 2,5кв/ч. и му дават да отоплява 340м3.Харчи по 7 кв/ч като на вън е 5 градуса а вътре съм го настроил на 22 градуса(представете си като стане -10).Та народе преди да го взема и аз четох по форумите и си мислех, че е възможно такова нещо, но НЕ.Всичко е една руска измислица.Икономията му е около 10% по малко харчи от колкото обикновено котле с нагревател.Икономията се получава от там, че като почне да грее се нагрява веднага водата а при другите трябва да се нагрее нагреватела и тогава да почне да грее водата.Това е.Няма никва тайна или нещо друго.Фирмата продължава да се опитва да го настрои но никакаква файда.Помислете малко, че ако можеше да се вложи 2кв. и да се получи 5кв. то това щеше да е перпетомобиле.Между другото някой може да каже, че не е монтирано както трябва или нещо такова.Значи няма нищо сложно-трябва само да се настрои ампеража на водата и съпротивлението и това е.Няма друго.Ако някой иска да ме пита нещо конкретно нека ми пише-ado_vet@abv.bg