Страница 182 от 184 ПърваПърва ... 132172180181182183184 ПоследноПоследно
Резултати от 2,716 до 2,730 от общо 2757
Like Tree1090Одобрявам

Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2019

Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от vas Виж публикацията
    Вие сериозно ли сте с такива сметки? За ноември 2024г. платих 209лв. за отопление, БГВ и котлони. Габрово 80кв.м, тухлен строен 1980г. сменени дограми, 4ет. с вътрешна изолация на външни стени и таван, под мен никой не живее над мен тавански помещения, едноконтурен Бош конденз 2500, 105 алуминиеви глидера на 50см. 150л. бойлер, СТ-100. Поддържани температури: сутрин 5,30-7,00 - 20,5градуса, 7,00-16,30ч. - 19,5градуса, 16,30-22,00ч. - 21,5градуса и от 22,00 до 5,30ч. - 19градуса, събота и неделя: през деня - 21градуса, нощем -19градуса. Тръбите са в колектор за всеки радиатор и вървят в пода.
    Живея в аналогичен на вашия апартамент с изолация, ПВЦ дограма и празни апартаменти под мен и над мен. Поддържам температура през деня 22 градуса, а от 23.30 до 06.00ч 19.5 ( през ноща котела почти не пали). Котелът ми е също Бош 2500 двуконтурен и готвене на газ - радиаторите да ми на два клона последователно вързани
    Този пост е редактиран от Icata69; 16-12-24 в 21:06.

2.  

3. vas
    vas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016

То и при мен нощем пали много рядко, остава нещо газомера? Важното е че е комфортно и уютно, миналата година един месец пробвах с климатик - флагман на Митсубиши, ми по евтино ама..... евтиното си е евтино. Жената изпада в ужас само като чуе нещо за климатик.
    Този пост е редактиран от vas; 17-12-24 в 19:08.
    estqwerty и vanz харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

През 2022г. се пробвах известно време с двата нови климатика, че тогава природният газ беше поскъпнал доста. Но не е за мен този вид отопление с климатици на цялата къща. Нито е топло в цялата къща, шумно и ми вее. Не, благодаря. За това през 2023 и сега 2024г. си пускам изцяло само котела. 200-300лв. на месец колкото толкова. В състояние съм да си плащам сметките и си гледам кефа. Икономията с климатиците я оставям за тежки времена. Но то хем "тежки времена", пък само най-скъпите подови климатици Дайкин ми харесват като усещане. То с парите за няколко климатика ще си плащам години сметките за газ.
    vanz и loshiat харесват това.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Къде е Трифон Панайотов Трифонов
    да сподели как е термопомпата ,защото газта му идвала скъпо и не било топло и се набута на същата система с термопомпа .

6. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от loshiat Виж публикацията
    Къде е Трифон Панайотов Трифонов
    да сподели как е термопомпата ,защото газта му идвала скъпо и не било топло и се набута на същата система с термопомпа .
    На "Илия Димитров"28.
    Пак правиш чужди сметки, след което веднъж го направи и след това повтори "грешката" ми.
    https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...ml#post1033110
    Къде съм написал, че не било топло? Покажи с цитат!
    Подобно писалият над теб, "имал бол пари, дал ги" но за климатици, вместо да си гледа кефа с отопление на пелети или газ. Сега вече и с ТП, освен климите. Понеже съм сноб, купих си скъпа ТП- няма изплащане, по твоите критерии.
    Та, заповядай! Ти ще видиш как е, аз ще видя лош ли си или добър и така.
    Лично за твое сведение, климите се изплатиха до стотинка. Без пари са ми машините, ако все още те човърка къде ми е сметката.

пп. "Отоплението на природен газ" ми струва около кубик месечно. Включвам кондензния да раздвижи чакри, а аз да имам фактурка с цената за спомен.
    Нищо ново под Слънцето, по отношение на Газът.
    Това е по темата, друго няма.

пп2. Лошото момче пак се е занимавало с глупости да прави чужди сметки.
    https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...ml#post1070913
    Едва ли някога ще разбере, че от много сметки полза няма, когато не ти идва "отръки". А и изобщо.
    Каквото правя, правя го не защото трябва да цепя стотинката.
    "Сметки" съм дал основно защото него го вълнува избиването.
    За мен в този свят основно е набиването. Дай боже в позитивни моменти!
    Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 22-12-24 в 20:58.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Трифон Панайотов Трифонов ,толкова много писане и не разбрахме сега стопли ли се с тая термопомпа или не.Купи ли и конвектори и мирише ли термопомпата тока.Аз съм 100% сигурен ,че е по скъпо с термопомпата от газта.То даже ти си го писал ,че е двойно на климатицитеАма давай да си в играта.Сега ще трябва и солари и батерии да купуваш ,че като скочи тока пак ще трябва да се връщаш на газ.Първо е изолацията,дограма и правилно изпълнена и оразмерена инсталация и тогава ще ти е топло и нормални сметки независимо на какво се топлиш.Това при теб нещо куца и се чудиш какво да купуваш едно след друго.Но давай нали се въртят парите .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=loshiat;.Аз съм 100% сигурен ,че е по скъпо с термопомпата от газта.[/QUOTE]

Дори да е по-евтино по отношение на месечните сметки, разликата в първоначалната стойност(особено ако се купи машина на Дайкин,Мицубиши или Тошиба) и евентуалните бъдещи разходи за ремонт ще компенсират, отделно от това по мое скромно мнение качествен газов котел ще има по-дълъг живот. Мисля също така, че термопомпата трябва да се разглежда като алтернативен вариант(или ако човек иска да има и охлаждане в същата инсталация) на централната газификация(или пък не желае да се газифицира поради съображения за сигурност), за места на които липсва изградена газопреносна мрежа или човек не желае да изгражда газово хранилище в двора си(приложимо само за къщи). Хубаво е също така да уважаваме и избора на всички коментиращи тук(нека си помагаме като обменяме опит а не да се караме), всеки по една или друга причина е избрал своята инсталация. Пожелавам на г-н Трифонов със здраве да си ползва това което си е купил и да не му се налагат сериозни ремонти. Весели празници на всички.
    Този пост е редактиран от HRS9; 23-12-24 в 11:11.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Трифон Панайотов Трифонов ,толкова много писане и не разбрахме сега стопли ли се с тая термопомпа или не.Купи ли и конвектори и мирише ли термопомпата тока.Аз съм 100% сигурен ,че е по скъпо с термопомпата от газта.То даже ти си го писал ,че е двойно на климатицитеАма давай да си в играта.Сега ще трябва и солари и батерии да купуваш ,че като скочи тока пак ще трябва да се връщаш на газ.Първо е изолацията,дограма и правилно изпълнена и оразмерена инсталация и тогава ще ти е топло и нормални сметки независимо на какво се топлиш.Това при теб нещо куца и се чудиш какво да купуваш едно след друго.Но давай нали се въртят парите .
    Пиле, двойно по скъпо, но нарочно ли забрави пояснението?! Топли са още 16м2+6м2 баня+ 500л БГВ!!! Така излиза ли сметката, Спец?!

Под теб мнението е напълно адекватно.
    За него отговорът е; Сега, както предвижда лошото момче, поскъпне ли тока, минавам на газ.
    Диверсифициран съм.

Лошко, явно ти си в "играта". Харча собствените си пари както намеря за добре.
    Горе предложих нещо, а ти продължаваш да бръщолевиш глупости.
    Голям юнак зад клавиатурата! Ела, ще видиш какво, а не само да плещиш врели некипели, кво трябвало и кво не! Солари, дограми, изолации...

Дръж "фронт" по темата! Дойдеш ли още веднъж на моя, ще ти напомня отново. Купих клими, споделих, ти ме осра. Няколко месеца по късно купи и ти. Е, аз правих ли ти сметката? Само че закъсня леко. Кога беше скъпа газта беше момента. Честито!

Кубикът газ, който горя месечно е само за БГВ, фактура и да не се разсъхне Боша.

Весели празници, HRS9! Весели и със здраве за всички да са, включително Лошото момче! Последното с повечко акъл, преди приказките!
    Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 23-12-24 в 13:31.
    bobivg, Palev и HRS9 харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Трифон Панайотов Трифонов,С теб няма оправия харчи си парите ,топли се ако искаш и с кюмбе на дърва.Просто отбелязах навремето ,че на евтината газ ти беше скъпо и си купи климатици и бани коридори студени.После пък скочи на термопомпа ,ама идвало двойно на климите но имало още 20м2+ и бойлер.Както писах наред са панели и батерии-дерзай и весели празници.Спирам да се занимавам с твоите творения.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Трифон Панайотов Трифонов,С теб няма оправия харчи си парите ,топли се ако искаш и с кюмбе на дърва.Просто отбелязах навремето ,че на евтината газ ти беше скъпо и си купи климатици и бани коридори студени.После пък скочи на термопомпа ,ама идвало двойно на климите но имало още 20м2+ и бойлер.Както писах наред са панели и батерии-дерзай и весели празници.Спирам да се занимавам с твоите творения.
    Абе пич, мисля грешиш като се възприемаш за "Оправител".
    Топлоизолация работих навремето, налепил съм и дори шпаклована е отдавна.
    Дограма кафяво, колко камери бяха, че забравих, три стъкла + К.
    Панели за БГВ- два висмана 200.
    Фотоволтаици и батерии са неоправдани при наличие на жица до имота.
    Още ваднъж; Заповядай и си носи тефтер и нов химикал, да си водиш записки!
    Ако не можеш да подтиснеш някои черти на характера, поне се придържай към темата!

Забрави колко "евтина" беше газта, когато започна войната и колко хора затвориха кранчетата! Защо отново пишеш глупости?!

https://www.bulgargaz.bg/bg/regulated-prices

Август 2021 купих Дайкинчето заради щерката, че се не дишаше.
    Октомври, същата година, поръчах Диаманта, забелязвайки тенденцията.
    Горният линк потвърждава, че съм бил далновиден.
    Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 23-12-24 в 19:29.

13. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Аз съм 100% сигурен ,че е по скъпо с термопомпата от газта.
    С термопомпа и подово 45m2 Вътрешна + външна изолация, водата на 32 градуса в стаите 23градуса. 9-11kW на денонощие. Външни температури от 0 до +7
    Не знам много ли е, малко ли е. Мен ме устройва. Нямам представа дали е по евтино от газа защото не съм се топлил на газ понеже в района където живея няма изглед скоро да ни докарат.
    В сравнение с климатиците ми излиза доста по евтино. Имам 6 климатика (уж класни) във всяка стая климатик които ми горят между 5 и 8kW на парче.
    Това е от мен,

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    ... 9-11kW на денонощие. Външни температури от 0 до +7...
    Грубо, това е 1м3 газ.
    При същите условия Viessmann Vitodens би трябвало да навърти 2.5-3м3, което никак не е зле, но не е по евтино.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Термопомпа въздух-вода Hisense Hi-Therma split 16 kW, сплит, монофазна - 10,990.00 лв.с ДДС

VITODENS 100-W - 3.2 - 19 kW (при температура на водата 50/30),Двуконтурен - 3373 лева с ДДС, Едноконтурен 5.9 - 19kW (50/30) - 3198 лева с ДДС.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Печка "Лъч"- няколко лева, до няколко десетки за нова кварцова, ако гледаме само "повърхността на водата". Доводи против да се приложат и при горното сравнение!

Ценово нещата се изравняват във времето. Дали на четвърта или осма година примерно, зависи от потреблението.
    За тези, които имат възможност да избират, нека сложат към цената на котела такса присъединяване- 640лв. Аресгаз. За регион Тракия цената е инфарктна, не смея да публикувам.
    При монтажа на газов котел, съществено перо е газовото трасе. При мен 25м.!!!
    Чичо Скрудж да прибавя и ежегодната такса за надзора!

По важно е да си честитим Коледа дълго време. Живи и здрави!

18. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    С термопомпа и подово 45m2 Вътрешна + външна изолация, водата на 32 градуса в стаите 23градуса. 9-11kW на денонощие. Външни температури от 0 до +7
    Не знам много ли е, малко ли е. Мен ме устройва. Нямам представа дали е по евтино от газа защото не съм се топлил на газ понеже в района където живея няма изглед скоро да ни докарат.
    В сравнение с климатиците ми излиза доста по евтино. Имам 6 климатика (уж класни) във всяка стая климатик които ми горят между 5 и 8kW на парче.
    Това е от мен,
    За подово не говорим,то и на газ като е подово малко гори.Като си с радиатори на термопомпа или на газ си е едно също.Просто газовият котел струва 3000лв,а помпата 10000лв.
    vanz и HRS9 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 17:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 17:25
  3. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 12:28
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе