Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18
Like Tree1Одобрявам

Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    18
    #1

    Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Здравейте колеги, моля за помощ.

    Не случих с първия си газов котел Ferroli Econcept ST25 - кондензен и двуконтурен.

    Но нали беше от "безплатните", т.е. включен в цената на жилището, което купувах от строителя... на харизан кон зъбите не се гледат. От две години дава разнообразни грешки и съм в постоянни ремонти и какво ли не му сменихме. Последната "изненада" бе, че изгоря платката, която го управлява. От една фирма ми обещаха запитване за тази платка, но аз съм в голямо двоумение дали да сменям платка /без гаранция, че проблемите са били от единствено нея/ или направо да сменя котела. Платката вероятно ще излезе ок.300 лв., а новия котел ще е с още една нула отзад, но майстора, който ползвам естествено казва, че няма гаранция при смяната, че всичко ще се оправи. Преди да изгори платката котела не искаше да топли БГВ, вдигаше температурата на водата за отопление и когато трябваше да започне да топли вграденото бойлерче, изключваше като след три опита даваше грешка на дисплея. Успяваше да се стопли БГВ само когато той си искаше или ако бе изключен за по-дълго от захранване.

    Освен финансовата разлика и несигурността от поредната поправка не съм наясно дали един нов НЕФЕРОЛИ котел ще може да се управлява от наличните ми управления - всичките на същата италианска марка. Имам едно централно управление, което в упътването са превели като - хронотермостат

    и отделно по едно малко управление във всяка стая.


    В тази посока са ми и въпросите.

    1. Може ли посочените управления да ми свършат работа, ако си купя някой от немските котли или управленията си вървят с марката на котела - простете предварително невежеството ми.
    2. Избор на котел - това е вечната тема, по която и аз моля да съдействие. Жилището ми е ок. 200 м2 и се отоплява от конвекторни радиатори 3 бр. х 5.5 Квт. и 3 бр. х 7.8 Квт. плюс две лири в баните. До сега не съм имал проблем с мощността на котела, било е достатъчно топло /когато работи/ и смятам, че сметките за газ също са нормални. Виж положението с топлата вода не е толкова цветущо. Имам една голяма вана и един душ с диаметър на питата поне 30 см, който тече както се казва - като лейка. Преди да започна да чета форуми по въпросите с отоплителнието на газ не ми беше много ясно и попържвах фирмата, която ми беше монтирала инсталацията. Сега съм почти убеден, че добрия вариант е еднокотрурен котел със серпентинен болер - колкото по-голям, по-добре. За съжаление не съм предвиждал такава инфраструктура и в момента нямам място за голям бойлер. В най-добрия случай нещо като 80-100 литра може да побера евентуално под и пред котела. Ще съм щастлив, ако има нещо ново технологично измислено, което да ми помогне при решаването на проблема ми с БГВ евентуално при закупуването на нов котел.
    Всяка помощ ще ми е от полза и благодаря предварително.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,562
    #2

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Цитат Първоначално публикувано от Lub40 Виж публикацията
    От две години дава разнообразни грешки и съм в постоянни ремонти и какво ли не му сменихме. Последната "изненада" бе, че изгоря платката, която го управлява. От една фирма ми обещаха запитване за тази платка, но аз съм в голямо двоумение дали да сменям платка
    От описаното оставам с впечатление, че основния проблем не е в котела, а в обслужването му! Колко фирми са го "поддържали"?Внимавай кой ще си избереш да ти монтира и поддържа новия котел. Ако го смениш ще ти трябва ново управление. Конвекторите ще си работят с техните.

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,258
    #3

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Съгласен съм с колегата, че трябва да внимаваш към коя фирма се обръщаш за доставка и монтаж на новия котел. На долната снимка е управление на конвектор - то ще си работи по същия начин, независимо какъв е котела. На първата снимка е термостата на котела - той също може да се ползва с друг котел, но ще работи он/оф. Колкото до въпроса за едно- или двуконтурен котел - вече има добро решение на проблема - Теси вече имат бойлери за газов котел за подов монтаж 160 и 120л с горни изводи на серпентината, които се монтират под котела.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    18
    #4

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Съгласен съм с колегата, че трябва да внимаваш към коя фирма се обръщаш за доставка и монтаж на новия котел.

    Безспорно е така. Но аз съм лаик в тази област и като такъв, винаги съм се обръщал към оторизирания сервиз на марката, която ползвам. Не ми се навлиза в темата за сервиза, че само негативна енергия ще ни залее и ще си губим времето.
    В момента алтернативата ми е да сменям котела. За платката ми казаха към 10 октомври, а аз не мога да си оставя семейството без топла вода на прага на отоплителния сезон да правя експерименти дали ще тръгне котела или не с новата платка.
    Та от фирмата вносител на марката ми предложиха основно две решения. Конвенционален котел с 60 л. вграден болер и кондензационен с 50 л. вграден бойлер - и двата двуконтурни. Първият е позалежал на склад, вторият е един от топ-моделите на марката в момента.
    Стенен газов котел ""FERROLI DIVATOP"60 : ТермодизайнТотал-Отопление,водопровод,климатизация
    Кондензен газов котел с 50л. резервоар за БГВ "FERROLI BLUEHELIX K 50" : ТермодизайнТотал-Отопление,водопровод,климатизация

    Прави ми впечатление, че и двата са 32 КВт-ови, докато до сега модела на котела ми бе 25 Квт и не съм се оплаквал, освен че не може да се ползват две бани едновременно, може би защото вградения бойлер бе 25 литра вместимост. Системата за отопление ми бе много икономична - не съм плащал повече от 200 лв. на месец заедно с БГВ през зимата, което за квадратурата на жилището ок.220 м2 е според мен много добро постижение. Ето защо не знам има ли смисъл.
    И основният ми въпрос е дали не са много скъпи тези модели - по-съвременния вариант е към 4000 лв. само да си закупя котела без монтаж и др. екстри, които ще се наложи да се преправят. Наясно съм, че като прави инвестиция на дай-боже 10-тина години, човек следва да не се скъпи, но нали както казваше един приятел - българина най-много се страхува да не настине и да не се мине ... Та и аз така.
    Всичко това пиша, защото не веднъж съм се заричал през годините по повод проблемите ми с котела повече никога да не поглеждам Феролли и т.н. италиански марки, а може пък да не съм прав, просто да е лошо стечение на обстоятелствата или недостатъчно прецизна фирма доставчик на сервизните услуги, свързани с отоплителната инсталация.

    Всяко ползотворно мнение ще ми е от голяма полза при вземане на решение.

  6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,258
    #5

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Да де, ама ти пак гледаш натам

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,562
    #6

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Не могат да ти оправят стария котел, не могат да ти доставят платка 2 месеца, и ти пак се хвърляш на тази марка

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    18
    #7

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Цитат Първоначално публикувано от espace Виж публикацията
    Не могат да ти оправят стария котел, не могат да ти доставят платка 2 месеца, и ти пак се хвърляш на тази марка

    Е..., аз защо пиша за акъл, защото явно съм зациклил.
    Дайте акъл, не ми се смейте. Какво друго да потърся, или къде да намеря другата алтернатива. Коя от немските опции е подходяща според вас?

    Това е въпросът?

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,562
    #8

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Първо трябва да кажеш за кой град става реч

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    18
    #9

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Цитат Първоначално публикувано от espace Виж публикацията
    Първо трябва да кажеш за кой град става реч
    От София съм. Днес вече прозвъних накои от големите вносители - Имергаз, Рувекс /Дедитрих/, Бош. Като чели и мен ме тресе обичайната дилема:
    1. Едноконтурен с бойлер - проблем с мястото за бойлера, не знам дали ще мога да го вместя под котела, а и не намирам 120 л. за подов монтаж, все големи прасета предлагат
    2. Двуконтурен с вграден 40 или 50 л. буферен бойлер 24 Квт.
    3. Двуконтурен с топлообменник - 30 или 35 Квт, съответно 17 или 19 л. в минтута дебит.
    Всичките кондензни.
    Определящото при мен е БГВ, както вероятно при повечето хора. Имам голяма вана, която се ползва по предназначение и се опасявам, че при вградения бойлер от 40/50 л. може да имам по-осезаем неодстиг на топла вода, отколкото при мощните варианти с топлообменник само. За отделния бойлер не коментирам, защото трябва да си руша къщата и на този етап се оглеждам за някой от другите варианти.
    Какво мислите по моята дилема, на прав път ли съм?

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,591
    #10

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Не знам, но за мен при повечето хора не е водещото БГВ. Основното е отоплението на къщата с колкото може по-малко разходи. БГВ е съпътстваща "екстра".

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    18
    #11

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Както бе писал един колега в друг чат - много писатели, малко читатели ...
    Вярно е, но взимам мерки и наваксвам. До тук разбрах, че това с 35 Квт. котли за моя 200 м2 апартамент май е напън на продавачите да разкарат един по-мощен и съответно по-малко търсен екземпляр. Ориентирах се, че 24 Квт би следвало да ми стигне. Относно отоплението също разбрах, че с изброената горе радиаторна/конвекторна мощ също имам запас. Още се осведомих, че трябва да наблягам на ниска мин. мощност на котела, за да имам ефективност в сметките. Също си отговорих на въпроса дали трябва да сменя управляващия модул - ДА, по-добрият вариант е да взема управление, което марката на котела предлага.
    До тук добре, но останаха няколко съществени въпроса:
    1. дали ще ми бъде много неудобно само с пороточен двуконтурен котел напр. 24/28 Квт. без вграден или външен бойлер.
    2. ако все пак се реша да къртя за външен бойлер може ли да ми предложите вариант с по-малък диаметър от 60 см, пък бил той и за окачване на стена.
    3. Кой от двата модела считате за по-удачен за мен: VICTRIX MAIOR 28 TT 1 ErP или VICTRIX 24 TT 2 ErP като цената на първия е сериозна.
    От тридневната ми борба с вносителите на водещите марки газови котли установих, че август е куц месец за покупка на котел . Никой не ще да ми вземе парите, чакам оферти /някъде и не дочаквам/ от най-различни официални преставители - няма да цитирам, че ще им правя реклама, щото антирекламата си е същото и бавно се случват нещата.
    Затова и по надлежния ред пиша тук за по-бързо и качествено инфо. Отново ви благодаря, ако решите да ме ограмотите с някой съвет.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    Враца
    Мнения
    379
    #12

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Що се отнася до бойлер мога да ти препоръчам ТЕСИ БиЛайт 100 или 120 л. с мощна серпентина 18 kW.
    http://tesy.bg/produkti/elektrichesk...lines?view=270
    Всички от серията са с диаметър 440мм.
    Victrix 24 TT 2 ErP е добър котел. Ако смяташ, че ще ти върши работа вземай него - цената му е 1880 лв. без ДДС.
    Стаен термостат CarV2 струва 212 лв. без ДДС за жичния вариант. Безжичния е със 100 лв. отгоре.
    Ако ще си с бойлер ти трябва и NTC температурен датчик с цена 15 лв. без ДДС.
    Sent from my D5803 using Tapatalk
    Този пост е редактиран от pepitoff; 16-08-17 в 23:01.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    18
    #13

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Цитат Първоначално публикувано от pepitoff Виж публикацията
    Victrix 24 TT 2 ErP е добър котел. Ако смяташ, че ще ти върши работа вземай него - цената му е 1880 лв. без ДДС.
    Благодаря за насоките. Ако се спра на тизи бойлери, не е ли по-добре да взема едноконтурен, който за тази марка е VICTRIX MAIOR 35 X TT 1 ErP.

    В ъпреки че е 35 квт започва от 3.5 квт мин мощност, което май е ок. за моите цели?

  17. Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    Враца
    Мнения
    379
    #14

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Цитат Първоначално публикувано от Lub40 Виж публикацията
    Благодаря за насоките. Ако се спра на тизи бойлери, не е ли по-добре да взема едноконтурен, който за тази марка е VICTRIX MAIOR 35 X TT 1 ErP.

    В ъпреки че е 35 квт започва от 3.5 квт мин мощност, което май е ок. за моите цели?
    Да, ако ще си с бойлер котела трябва да е едноконтурен. Струва ми се обаче, че 35 кВ са множко за твоята площ...

    Sent from my D5803 using Tapatalk

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    124
    #15

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Victrix 20 X TT ErP е едноконтурен и бойлера Теси с 18 квт със серпентина ще работи идеално за БГВ, има и на Бош със подобни показатели, само,че ще е добре да посочиш на посочените радиатори какви помещения отговарят по площ има ли изолация.
    pepitoff одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Сдаде багажа след студа магарето ,дилема
    От tanatos във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 23
    Последно: 13-12-17, 14:58
  2. UPS за газов котел
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 06-06-16, 22:09
  3. проблем с газов котел
    От kora във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 19-01-14, 16:48
  4. Въпрос за газов котел
    От ilko_76 във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 29-02-12, 23:28
  5. Въпрос за газов котел
    От novice във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 11-12-11, 00:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе