Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 18 от общо 18

Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #16

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Ако поставянето на бойлер е проблем не виждам защо да не си вземеш нормален двуконтурен котел. При него единствения недостатък е включването при всяко врътване на кран за топла вода в жилището. Понеже пишеш за вана, аз мисля, че всеки котел ще се справи с пълненето и. По-слабият примерно ще я пълни за 5мин., а мощният за 2-3мин. Разликата е в дебита. Това се отразява основно, когато едновременно се държи да се ползват примерно 2 бани.
    За това си вземи един нормален модерен двуконтурен модел с ниска минимална мощност и просто ще се монтира на мястото на стария.
    Този пост е редактиран от VanDan; 17-08-17 в 10:44.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    18
    #17

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    За това си вземи един нормален модерен двуконтурен модел с ниска минимална мощност и просто ще се монтира на мястото на стария.
    E, разгеле. Аз това очаквах някой да ми каже, че да се навия от първия път. Ще помисля още малко по този въпрос.
    Друго започна да ме терзае. Разглеждайки предложенията за котли видях Имер да продават и комбинирани съоръжения котел/термопомпа като това например MAGIS COMBO 5 .

    От както със се нанесъл в този апартамент имам изградена /също от безплатните подаръци на строителя / инсталация, която е изведена до покрива на кооперацията, където има специално място за монтаж на индивидуален чилър за моя апартамент. И понеже, това беше преди 8-9 години, подобни глезотии струваха по 10-15 бона, аз не се възползвах от опцията да се охлаждам. Системата е свързана с конвекторите, които имат и опция за охлаждане, ако им пуснеш студ. Да, ама нещо темперетурите взеха да се покачват бавно и полека и има два месеца в годината, в които не се живее в дневната, отива към 29-30 градуса и понеже е добре изолирана, много ми е трудно да се охлаждам по естествен път, защото съм като термос, а отделно и изложението е южно.
    И сега на въпроса, някой имал ли е досег с такива хибридни системи. Дали са удачни решения. Отделен въпрос е, че цената ми се вижда особено "неудачна". До сега си бях намислил да правя някаква самоделска инсталация - един мой другар прави от климатик/ци и обменник една подобна на термопомпа система, която да монтирам на покрива и с нея да се охлаждам лете. Мислил съм и за климатици, но и те като смятат, плюнчат моливите накрая парите, които ми искат за климатизация са пак над 5-6 хил. лева. Това упражнение го правя вече втора година и като стигнем до парите, все не мога да се прежаля - за пустите един, два месеца. Но жената вече много мрънка, трябва да се вземат мерки.
    Бих бил много щастлив, ако някой изкаже мнение по комби варианта, дали пък да не свърша наведнъж и двете задачи. Възможно е да има и по-добри варинати, аз просто на този вариант и фирма попаднах.
    Съжалявам, ако излизам малко от темата отопление, но понеже са свързани нещата, затова пиша и тук.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    18
    #18

    Отговор: Газов котел Ferroli сдаде багажа, помогнете!

    Новата ми идея има развитие. Предложиха ми два варианта са термопомпа от Имер 8 Квт и 12 Квт като естествено по-голямата казаха спецовете ще е по-добре за моя случай, малката била на ръба. Но разликата е 2 бона и ако ще мисля за този вариант, ще е за по-малката машина. Основната функция на тази термопомна ще бъде охлаждане и то основно на дневната/бокса/трапезария, но тя пък е ок.80 кв. Системата ми е изградена така, че тръбите от инсталацията за термопомпата влизат от едната страна на колектора, а тръбите за котела влизат от другата страна в колектора, т.е. като ползвам едното трябва да затварям другия кръг и обратното. Има вариант да се направи и система, при която водата от термопомпата минава през котела, но там доколкото се ориентирах трябва да преработвам цялата система и разбира се ще излезе по-скъпо. Нещо не съм убеден, че инвестиране в термопомпа ще се избие от икономията, затова не го мисля варианта за отоплението с чилъра като голяма екстра. При вре, че се твърди, че над 3-5 градуса термопомпата била по-икономична. За мен по-съществената отлика може да дойде от различните цени на тока и газта към различни моменти и субсидиите, които се правят на електричеството.
    Може ли някой да вземе отношение за мощността на тази помпа, котела така или иначе ще е или 24 Квт двуконтурен или 20 Квт едноконтурен - моделите сме ги коментирали по-горе.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Сдаде багажа след студа магарето ,дилема
    От tanatos във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 23
    Последно: 13-12-17, 14:58
  2. UPS за газов котел
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 06-06-16, 22:09
  3. проблем с газов котел
    От kora във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 19-01-14, 16:48
  4. Въпрос за газов котел
    От ilko_76 във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 29-02-12, 23:28
  5. Въпрос за газов котел
    От novice във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 11-12-11, 00:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе