Дали ще възможно към вентилаторен конвектор или климатично тяло да се върже нагревател.Със сигурност ще трябва и помпа да върти водата.Върти ми се тази идея но не мога да преценя дали ще е ефективно. Благодаря предварително за отговорите.
Дали ще възможно към вентилаторен конвектор или климатично тяло да се върже нагревател.Със сигурност ще трябва и помпа да върти водата.Върти ми се тази идея но не мога да преценя дали ще е ефективно. Благодаря предварително за отговорите.
Точно толкова ефективно, колкото и духалка, ако сложиш нагревател на конвектора. Каква помпа? Искаш да направиш нещо от сорта на ел котел захранващ конвектори ли?
да нещо такова искам да направя.мисълта ми е че системата дефакто ще бъде със много малко количество вода.и се предполага че ще загрява бързо и съответно ще се влючва нагревателя по рядко.а помпа да върти водата.
Ами не, не е така - нагревателят ще работи постоянно, защото няма да насмогва да затопли водата - мощността отдаване на вътрешното тяло е по-голяма от мощността на нагревателя, който може да е максимум 3кВт. От цялата работа ще се получи една скъпа, грозна и опасна електрическа духалка:rolleyes:. Духалки вече има по 10лв. Ако имаш помпа, която се чудиш как да оползотвориш - мога да ти я купя, за да не се занимаваш с глупости.
Този пост е редактиран от Lazar; 06-02-14 в 08:32.