Страница 17 от 17 ПърваПърва ... 7151617
Резултати от 241 до 248 от общо 248
Like Tree60Одобрявам

Избор на седмичен стаен термостат

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Отговор: Избор на седмичен стаен термостат

Не Е25 е без майка, модела, който ти трябва е Е20, има бели и черни, приложението върши работа. Но си е он/офф, знаеш. Имат 5 години гаранция
    sdhinkin одобрява това.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Не Е25 е без майка, модела, който ти трябва е Е20, има бели и черни, приложението върши работа. Но си е он/офф, знаеш. Имат 5 години гаранция
    Гледам, че са ми включили някакво EGATE Pro, което прилича на майка. Те ще са 3 термостата.
    За ON/OFF, те твърдят, че заради инертността на подовото, нямало нижда да модулира.
    Имам си моите съмнения и съм отворен към предложения.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

lazarus18 напиши каква ти е системата, защото първо беше един термостат който управлява котела, после са три термостата - явно към задвижки на колектора? Може би ще ти трябва и клемна шина?

Engo имат конфигуратор - може да ти помогне в избора https://engocontrols.com/bg/konfigurator-bg/

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от sdhinkin Виж публикацията
    lazarus18 напиши каква ти е системата, защото първо беше един термостат който управлява котела, после са три термостата - явно към задвижки на колектора? Може би ще ти трябва и клемна шина?

Engo имат конфигуратор - може да ти помогне в избора https://engocontrols.com/bg/konfigurator-bg/
    Да, мой пропуск.
    Котела е Viessmann 100W с подово в 3 стаи с термостат, 2 бани и коридор без.
    Към трите термостата са ми включили следните компоненти -
    Задвижки за подово NC 230VAC M30-1.5
    ХЪБ EGATE-PRO
    Клемна шина ECB62-ZB

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Според мен въобще не си струва да се прави такава автоматизация за може и би 100м2. Може би 1 он/офф ще е достатъчен. Колко е минимумът на този котел?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от comset123 Виж публикацията
    Според мен въобще не си струва да се прави такава автоматизация за може и би 100м2. Може би 1 он/офф ще е достатъчен. Колко е минимумът на този котел?
    3,2kW се води като минимум. Подовото е около 80кв.м., а жилището 90кв.м. светла площ.
    Имаш предвид да се остави само с един термостат ли?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Моят е с 3,4кВ минимум и съм с подово в двуетажна къща. Първият е малко над 100м2 светло. И когато го оставя само за първият етаж започва да се покачва температурата в тялото на котелът. Затова държа и поне 2 спални горе с отопление. С он/оф термостат съм. Мисля, че ако затвориш някой кръг с ел.задвижки ще стане по-зле положението. Но нека и специалистите кажат, дали ако работи с модулация ще е по-добре, но ме съмнява.

Редакция: Искам да се извиня на всички - котелът ми е всъщност с минимум 4,7 и това по-горе не е много релевантно за конкретният случай на @lazarus18 !
    Иначе при мен е направено точно по начина, който е предложил колегата - с различни дебити в спалните спрямо всекидневната и баните и термостатът ми и е настроен на хистерезис 0.1, по подразбиране беше на 0.5. Хубаво е да има визуална или по друг начин информация, когато се настройват дебитите на кръговете. За да може после и сам човек да си ги променя, докато постигне желаният ефект, а не да търси майстор.
    Този пост е редактиран от comset123; 13-03-25 в 10:03.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Има вариант да се направи с един термостат, поставен във всекидневната,който да управлява котела, да не се използват задвижки, но трябва да се настроят дебитите на отделните кръгове, така че в стаите който няма термостат да се подържа желаната температура. Само трябва да се избере термостат който или работи по TPI за подово или да може да му се настройва хистерезиса - трябва да е малък +-0.1 до +-0.2 градуса.
    Lazar, lazarus18 и comset123 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 17 ПърваПърва ... 7151617

Подобни теми

1. Седмичен програматор за Din шина
    От aandreev76 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 26-02-15, 05:45
  2. Отговори: 7
    Последно: 12-11-13, 14:49
  3. СОТ + Седмичен електронен програматор
    От Shmi във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 7
    Последно: 28-08-12, 08:25
  4. Продавам ON/OFF седмичен програматор.
    От niko_nil във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-12, 19:37
  5. продавам 2 стаен люлин 6
    От gligi във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 24-01-11, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе