Аз така бих направил, особено щом системата е с ППР
От котела в избата тръгвам нагоре и разклонявам с тройник към пристройка (хол, кухня, баня), а тръбата продължава на горе и разклонява с втори тройник едната тръба към 2 спални, другата към спалня и баня(всичките на втори етаж). Не знам дали ще се ориентираш от такова обяснение, но в момента не мога да нарисувам картинка.
Така няма ли да се влияе неприятно дебита, когато отвориш втори или трети кран на мивка или баня?
Извинявам се, сигурно аз не съм задал въпроса конкретно, но смятам, че Лазар разбра, че питам за разводката на тръбите до радиаторите в стайте. А тръбата от бойлера (пак в избата) ще тръгне на горе и с тройник ще разклоня към 1ви етаж (кухня и баня в пристройката) и към баня на втори етаж. Не знам как ще се влияе дебита, а и не се сещам как по друг начин да ги захраня. По скоро си мисля дали ще има налягане или трябва помпа да качва водата до втори етаж? Тръбите ще са ппр ф25
Драсни една схема когато можеш, ако не ти е проблем. Имаш ли замазки по подовете?
- - - - - - - - - -
Това мога да кача в момента от телефона. Бойлера и котела (оранжевите) са в избата. Там където е стълбището ще се качват тръбите на горе и ще се разделят за пристройка и на горе за втория етаж.
Лазаре благодарение на твоите съвети вече 2 години съм доволен потребител на газ с едноконтурен котел бош 7000 с ст100 съм, дойде времето да сложа бойлер спрял съм се на теси модеко 120л ако не става ми кажи какъв бойлер да си сложа и как става самото свързване, освен да закарам тръбите до бойлера има ли нещо специфично, благодаря предварително
Този пост е редактиран от vasko1983; 08-01-19 в 13:30.
Кранове, холендри, обезвъздушител
Здравейте, боря се със същия проблем - свързване на два бойлера за подгряване в паралел. Това ми е темата, но още не съм до никъде. Ако може малко помощ.
https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...tml#post915456
Последно съм замислил да свържа два NTC датчика 20кома паралелно,които да заменят сега работещия 10кома или 2х5кома последователно...