Първо,Здравейте всички,весели празници,здраве и щастие през новата тодина.
Малко предистория:Преди няколко години се изнесох от града в близко село,спокойствие,тишина въздух.Къщата се отоплява екстра с камина с водна риза.Всичко е добре сметнато и направено,топло и комфортно е.Проблема е друг:Нещо взе да ми писва разправията с дървата,режи,цепи носи,а одъртех и не ми се занимава повече.
Пелети не коментирам,имам съседи на пелети и почнаха да вият от цената.Всяка година нагоре.И пак хамалогия.Не ми е вариант.
Намерих фирма,доставяща пирамиди с метанови бутилки,но нещо не ме кефи варианта да ми седи нещо с няколкостотин бара налягане в двора,отделно само един доставчик,отделно цената /около 1.40 лв./ и т.н.
Пропан-бутан,цистерна или група бутилки с около 5 бара налягане /по добре звучи/,цената е в същите граници като метана,доставици дал господ.Отделно в дебелите книги пишат,че бил по калоричен от метана.
Преди да напиша това,попрочетох целия форум,но нищо конкретно не намерих,освен масовото мнение,че било много скъпо на пропан-бутан.
Ще ми бъде полезно,ако има човек тук,ползващ пропан да сподели от първа ръка как е.Изобщо всякакви препоръки ще ми бъдат полезни.