Мойта сметка показва 17ст./kWh, чисто.
Мойта сметка показва 17ст./kWh, чисто.
има си методология ,всички съдове под налягане подлежат на технически надзор така както минават и газовите бутилки на колите ,макар че при тях е фиктивно
Автомобилните вече се подменят след десетата година, сякаш. Поне така ме боли джобът, инак бих платил за "фиктивна" проверка.
Не зная как точно стоят нещата с големите бутилки. Интересно е, за всички, които имат идея за безакцизно отопление с пропан-бутан. До тук обаче не става ясно, какво точно е положението. Предимствата са ясни. Какви и къде са законовите "подводни мини"?
четеш ли изобщо или само пишеш .. казах вече че такива съдове подлежат на технически надзор ,който е платен
А, не ве, премятам овехтели страници тука.
Къф "технически надзор" минават авто газовите бутилки? Това май вече е сведено до четене на документи, което може да го свърши техническата чистачка, която уволниха, предвид новите мерки, предприети от новото правителство.
Под същият "технически надзор" ли са резервоарите за отоплителни инсталации на пропан/бутан?
От май тази година съм собственик на ПБ-ова инсталация с "бутилка 1850 литра. Запитах инспектора който я узакони какво става след 10 години. Моята е повъхносттна /не е вкопана/. Отговори ми така: външен оглед и евентуално хидро тест.
Здравейте колеги! С оглед постоянно покачващите се цени на метана имам едно питане.
Моля по-запознатите от вас да споделят дали е възможно поставянето на ПБ-ова "бутилка/цистерна" във гараж примерно? И ако е възможно каква е процедурата за узаконяване на инсталацията? В момента тръбата от газоразпределителното дружество преминава през гаража към къщата, а конкретния гараж е неизползваем и ще бъде най-удобен за целта. Моля и използващите ПБ за отопление да споделят впечатления относно разхода спрямо метана. Благодаря!
Под 1000л се води бутилка, а не цистерна и режимът е доста по лек. Има цистерни 990л
Не е ли рано да се залага на гориво, чиято цена ще бъде обект на напасване, с оглед на спирането на руския петрол.
Следя с интерес.
Пропана е винаги горе долу на една цена винаги ще е на такива нива поне спрямо бензин и дизел - съхранява се отлично и не е лош варият за резервно отопление. А и огромният плюс е че нямаш още един електромер и както дървата ти избираш кога да заредиш.
Ако наистина 990 л е бутилка и се озаконява лесно...
3 за бутилка , 2 за котел - и ако имаш изградена отоплителната система не е зле.
Дано си прав, както се очертава, ще се кара на бензин и дизел от турски рафинерии, но пък Турция е сериозен консуматор на пропан бутан.