Ехе 2 бара налягане.
Това апартамент ли е или 3-4 етажна къща с котел в мазето?
Ехе 2 бара налягане.
Това апартамент ли е или 3-4 етажна къща с котел в мазето?
Здравейте, не зная какво направи, но за момента нямам проблеми, надявам се и за напред. Налягането е стабилно 1,5, независимо дали пускам или не топла вода. Много са ми мътни тези неща. Ако някой може да посъветва за в бъдеще за добър специалист газови инсталации и котли бош за Пловдив ще бъда благодарен.
Кажи какво отопляваш.
И 1.5 е високо налягане ако е апартамент.
При изключен котел трябва да е около 0,8-0.9, при работещ до 1.2.
Е що да е високо? При мен налягането в апартамент варира от 1 до малко под 2 при температура на водата от 50градуса
Има си предписания.
Няма никакъв смисъл от по-високо налягане от 1бар при студена система, само се товари буфера.
Има си технически ръководства и там е посочено колко трябва да е налягането.
По-високо налягане от 1бар е нужно, когато трябва да се преодоляват големи денивелации, от порядъка на 10-12м, до 6м трябва да е под 1бар..
Моето е заковано на 0.8 студена и 1.1 при 50гр на водата.
На моят котел, сигурно и на Бош пише същото![]()
Какъв е смисълът и ползата от високо налягане в системата и кое точно поема това налягане ако не буфера?
Къде пише, че 1,5 бара е високо налягане и стига с този буфер, повечето системи са без буфер
Ако на разширителния съд викащ буфер, си ТИ
Разширителен съд имах предвид, ясно че е лапсус.
Иначе както и да е, всеки да си го помпа колкото иска, аз лично не виждам смисъл от високо налягане, при едноетажна инсталация.
0,8-0.9 в разширителния съд е добре, но в системата 1,5бара - за да има малко и в РС
При мен под 0.8 котелът (Имергаз Еоломини) не може да работи. По предписание, мисля че е записано 1.2 в системата в покой. При работа достига до 1.8.
'Това е толкоз просто и логично" беше казал поета. При положение, че долната граница на работно налягане е около 0,6 бара (пресостат изключва котела), а горната граница е 3 бара (избива предпазният клапан), то работния диапазон е 0,6-3 бара и е съвсем нормално стрелката да се движи по средата на този диапазон - към 1,8 бара. В зависимост от отношението на обема на РС и обема на ОИ, то работното налягане може да варира в различни граници, но обикновено се приема за нормално повишаването с 0,1 бара на всеки 10 градуса повишаване на температурата на флуида. Така че препоръчителното налягане при студен котел обикновено се препоръчва да е към 1,5 бара, но за нормален се приема диапазонът 1-2 бара.