... Лятото много климатици понамирисват. Годините нямат значение. Иска си поддръжка и така.
... Лятото много климатици понамирисват. Годините нямат значение. Иска си поддръжка и така.
Точно за тази поддръжка питам.В по-горните теми се споменава да се остави само на вентилатор като се увеличат градусите. Японските спрейове са временно решение.Първоначално публикувано от Mega
... Всичко на този свят е временно. Добре е ако нямаш функция изсушаване след работа на охлаждане да оставиш климатика да работи само на вентилатор два часа. Пролет и Есен е препоръчително да ползваш временния спрей.
По евтин вариант е да си купиш обезмаслител -български има на FLEX за няма и 2 лева бутилката , 2.20 с пръскачаката отгоре.
Лятото като започнеш да позлваш климатика на охлаждане пръскаш топлообменника когато се прибереш от работа да кажем юни месец в началото и го пускаш да работи в режим охлаждане, той до другата сутрин или до 0.00 часа докато си легнеш ще се самоизчисти от гъбички и други бабалюги от конденза който събира.Правиш така по веднъж в месеца за лятните месеци-юни, юли и август и си готов.Обезмаслителя мирише на лимон.
В края на охладителния сезон- да кажем средата на септември месец го пръскаш с има един препарат японски който образува пяна и отоново пускащ в режим охлаждане за няколко часа.Може и с италиански препарат, той не чисти топлообменника колкото го дезинфекцира от гадини и е мног силен-един флакон е за поне 3 пръскания.Ако го изпозлваш целия 3 дни ще мирише на него и ще трябва да отваряш прозорците да става проветрение, че не не е много приятно да се диша, а не е и полезно...
Това смятам да направя. Имам и режим DRY, веднъж го пуснах и започна страшно да вони и да става влажно. Не знам така ли трябва да е.
Не, не трябва да е така! Причината за вонята е във въздуха или в отичането на климатикаПървоначално публикувано от serge
Май трябва да проверя системата за отичане на вътрешното тяло, дали има денивелация. И стария климатик беше монтиран на същото място. Но ако не е правилно, не трябваше ли да тече в стаята?Първоначално публикувано от BLUE1
Много внимавайте с бактерията Легионела която се въди по климатиците и е много опасна за здравето на човека !
От нея може и да се умре !
Тук можете да прочетете някои работи - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=183903.0
Не е задължително водата да се задържа във ваничката, макар, че може и там да се задържа и да не капе извън нея. Възможно е тръбата която отвежда водата от вътрешното тяло да образува някъде "корем" и там също да се задържа и да се вмирисва.Първоначално публикувано от serge
Тези хора не са ли слушали за опаковъчен материал/ найлон /.Язък за стените и поне електрониката да беше увил с найлон.
https://www.youtube.com/watch?v=FQf0AaKpqAA#
https://www.youtube.com/watch?v=-D03-DYR9QQ#
Моя климатик го почиствам като в едно шишенце от медикс препарат за миене на прозорци оставям 2/3 пръста препарат на дъното а догоре пълня шишенцето с вода изпръсквам го цялото,след това същото шишенце го пълня 1 или 2 пъти с вода и изпръскам и тях пускам да духа студено и готово.
Dimitar01,И вече си 20лв напред.Също мисля,че няма нужда от скъпо изхвърляне.В основата съставките са същите,само триковете са търговски. Като "Саво" против мухъл,което си е обикновена белина.
Здравейте! Имам Дайкин Уруру Сурара. Вече е на три завършени години. Профилактика (пълна) не е правена, само си почиствам въздушните филтри (мрежичката) и на всеки три месеца другите филтри, както са описани в книжката. Тук прочетох и на други места също как се почиства вътрешното тяло, но за външното не намирам толкова много материали. Казват ми, че само го пръска ли с вода отвън до питата и толкова. Въобще не го разглобявали. Някой може ли да даде повече инфо и ако може някой клип ще е по- добре.
Имаше писано във форума, потърси. Много зависи къде ти е монтирано външното тяло, с оглед на което да избереш приложим метод за чистенето му.
Преди малко приключих с почистването на един служебен климатик Осака модел CH-12-CN.
Намира се в една кабинка 2.5/3.5 метра и тук има изпушени поне 1500 кутии с цигари беше станал с цвят на махагон - голяма мръсотия, но по важния проблем беше, че ваничката на дренажа имаще промлем и капеше вътре от десния край на вътрешното тяло в една кофа. Никаога не бях отварял климатик повече от филтрите и си беше много изтощотелно защтото съм сам а имам и друга работа, стана горещо а и притеснението че може да го прецакам си е едно на ръка, но ефекта е поразителен.
Оказа се, че ваничката беше счупена точно до изходния отвор как е станало не знам но я залепих. Всичко измих с веро и вода, дори и турбината с една четка, мога да кажа че е далеч от перфектно но за служебно без пари осигорено време и материали и най вече пожелание си е супер. Не е докосван от как е монтиран поне 4 години, вътре миришеше на пепелник и мухъл едновременно.