Страница 15 от 72 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1078
Like Tree792Одобрявам

Профилактика на климатик или как да си спестим пари!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Профилактика на климатик или как да си спестим пари!

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    мда прочел съм я и противоречи на българското законодателство .. дано не се стигне до там да се разправяме някой ден .. аз подозирам че няма да видят нито една профилактика от мене ..
    Не е в противоречие защото гаранцията по българския закон не е задължителна.Тя е доброволна-по взаимно съгласие между клиент-купувач и продавач(търговец/вносител/производител или комбинация от първия+някой от вторите двама).

Единствено задължително е спазването на рекламационните права на потребителя произтичащи от ЗЗП и съответно ЗЗД в неприложимите за ЗЗП случаи.

Това което потребителите наричат "законова гаранция" НЕ Е ГАРАНЦИЯ, защото е без значение дали продавача-търговец "дава" или не дава гаранция, тоест дали има съгласие между купувач и търговец/продавач,вносител или производител/ за сключване на договор за гаранция на стоката.То поради това в закона е казано, че отговорността за рекламация не зависи и не може да бъде по какъвто и да е начин ограничавана от предоставяната от търговеца гаранция.

Сега че потребителя масово НЕ Е НАЯСНО какви права има и още повече какви права упражнява и търговците го баламосват е друг въпрос...

Ако само на основание, че не си правил профилактика, ти откажат уважаване на рекламация в законовия двугодишен срок от покупката, то това е нарушение на ЗЗП(ако си физическо лице) и търговеца се санкционира с имуществена санкция.
    Този пост е редактиран от justify; 24-05-13 в 22:48.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Не знам кое и как е задължително. Но съм питал вносители, които изискват задължителна профилактика още след първата година, дали това е законно. Всичките са категорични, че това е консултирано с юридическите фирми, които ги обслужват.

Аз не съм юрист и не мога да взема становище по въпроса.

4. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Честит празник колеги и клиенти!
    Да сме живи и здрави и да не забравяме, че просвещението не е само азбука, а начина да се разпространява знанието между хората!
    Мечтата на Александър Македонски да събере знанието на света в библиотеката в Александрия и да бъде достъпно за всички вече е реализирана чрез интернет.

Всички нормативи, закони, права на потребителите и т.н. са създадени да осигурят работа на хора, които искат да разнасят папки и да ядат цариградски кюфтенца с пюре във ведомственият стол, без да се напрягат с някаква работа.

Всички претенции на клиенти към изпълнители, които се движат по официалният път /защото има и не официален/ се свеждат до взаимно изпепеляване и осигуряване на работа на адвокати, чиновници и подобни паразити.

Решението е толкова просто, че направо травмира нормо и законотърсачите!

Нарича се "препоръка"!

Когато една фирма гледа към по-далечен хоризонт, тя мисли за клиента, децата му и внуците му.

Когато една фирма мисли, че е невероятен уникат в бизнес средата и говори за себе си от трето лице / демек се самовъзхвалява/ или си сменя телефона в края на годината или търси клиенти, които ще си търсят правата по ала-бала потребителските права или чрез комисията за дискриминация или личните данни - т.е. - цариградски кюфтенца за чиновниците.

Клиента командва процеса. Ако е умен търси препоръки и история, ако е глупав - си търси правата!

Поздрави, здраве и късмет на всички!
    ccankov73 одобрява това.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

В тоя форум са се загнездили няколко човека който явно нямат работа по цял ден или имат ама не я вършат и дават менения след всеки пост. Аз дори не помня някой да ме е викал за такава услуга на наш климатик от няколко години. А за прегледи е ясно че никой никого не кара на сила това не е задължителната гражданска.
    mirandi одобрява това.

6. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Формулата за успех на една фирма е много проста - "Ако аз съм клиента, каква фирма бих искал да видя, с какво облекло, инструменти, поведение, какво точно ще направят и срещу какви пари?"
    Бих ли платил за услугата, която предлагам?

Който фирмаджия може да се вмести в тази матрица - ще работи от тъмно до тъмно, който не може - ще стои по цял ден в някой форум за климатици и ще убеждава клиентите че е "дъ бест"...

Аз съм от "киснещите", но не работя защото от върха всички пътища водят само в една посока. Предпочитам да гледам и да не мърдам много...
    Всеки има някакъв връх и ако не го усети навреме - ще се сурне необратимо...

За да не стане форума "искренно и лично" - пичове, бачкане му е майката!
    Когато станем конкурентни на изтока /Китай/, ще свърши и кризата!

Поздрави!
    Този пост е редактиран от VD; 25-05-13 в 00:16.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ей, големи разбирачи има тука !
    Чак и Юридически погледнато се осветлихме, за какво става на въпрос и в тази Държава трябва да сме и адвокати за да не ни цакат фирмите и майсторите !
    Верно е че като имаш работа и не пишеш по форумите, и аз така тия три дена на село, забравих за нета.

И докато вие бистрите, трябва ли да има профилактика или не и кой че я плати, аз отдавна забравих за проблема с мръсотията на климатика ми !

А за тези дето немогат да се справят сами, мога да им кажа да си намерят добър майстор и да го гледат какво бара, за да не берът ядове после !
    Щото на теория и приказки в форума спецове големи има, но като се стигне до работата и става сложно и трудно.
    Всичко е за пари, много малко са специалистите, дето ще гледат да свършат работата качествено и до край !

- - - - - - - - - -

Я спецовете, въпрос с повишена трудност за хладилник тип мраз- от тия малките дето са само с плюсова част и една камера вътре с вратичка.

Взех го от един апартамент, дето Баща ми го ползваше по работа в Белене.

Много особено работи- много малко почива и включва често ???

Мисля че е с по новият фреон-има лепенка отстрани - на нея пише, но не помня типа на фреона.

Смених термо-релето от друг мраз, но по голям-релето и старото и новото е добро -Немско ли беше.

И с двете релета работи по един и същи начин ?!

Що работи така тоя хладилник ???

На водо събирача под камерата му пробих два реда отвори най- отзад, щото влизаше плътно и не пускаше студ надоло. Сега бачка като ноу-фрост. И надоло замръзват нещата сложени в дъното под водо-събирача.
    Този пост е редактиран от kossis; 27-05-13 в 12:38.
    smqnab одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аа ,тука сме предимно началници дето киснем у форумо и има кой да работи вместо нас

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    аа ,тука сме предимно началници дето киснем у форумо и има кой да работи вместо нас
    По скоро търтей.

11. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

По темата - според мен трябва всяка уважаваща себе си фирма да опише точно какво предлага в услугата "профилактика".
    Клиента ще прецени сам ..

Доколкото разбирам, в момента термина е толкова мъгляв, че се получава някаква взаимна полуизмама, полузаблуда между потребители и фирми.

Трябва да се пише просто, като за германец - профилактиката включва:
    1....
    2....
    3....

Струва....

Така и монтажниците няма да се чувстват неудобно, да искат пари за изтупване на филтри, а и клиентите ще знаят за какво точно плащат!

Поздрави и успех!
    Този пост е редактиран от VD; 28-05-13 в 07:17.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Хладилника ???

И никой, не каза как се отделя мотор от турбина професионално !

За подмяната на лагерите на мотора, също нищо, но аз рзбрах от други сорсове !

Профилактиката е ясна-ако седиш на главата на майстора и си се уговорил какво ще свърши той за тоя кеш, може и да платиш за свършена работа !!! Това платено !

Самоче !!!
    Заглавието на темата е друго ! Ако махнете втората част след "или" тогава ок !

Щото Аз майче дадох повече инфо, отколкото някой от майсторчетата тук.

А уточнете се ! И тогава по темата !
    Този пост е редактиран от kossis; 28-05-13 в 11:35.
    smqnab одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Имам ново питане за един Диспенсе за вода- тоест за неговият компресор- задрал е или мотора или буталото !

Измерих намотките и дават стойности-50 ома и по 30 ома между другите-абе както е по схемата намерена в нета.

При правилно вързване термозащитата избива след половин минута !

Също намерих че е възможно разработването на компресора с мощни диоди-вързани към компресора по схема и 220 волта.

Това може ли да помогне ???

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Някакви кондензатори да се мяркат - работни, пускови. Предполагам не е трифазен.
    Тръгни "по жицата".

16. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Триизводен- S,R и C, монофазно компресорче в буксата има едно като стотинка-32 ома ли е резистор- абе за пусковата намотка ми каза един климатикаджия .

Няма кондензатор а пускова намотка през тоя резистор.

В третия извод има отделна клема дето е през микротемпа -там е или нула или фаза.

Е това е циганията с диодите -
    http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=bg

Моя климатикаджия в прованса каза че пускал директно 220 променливо ама наопаке и чукал с отверката между двата за да го накара да врътне наопаке и ако стане. Без диоди !

Та може и той да го пробва, че аз нещо не сванах как ги вързва наопаке и къде окъсява ?

Ти имаш ли идея колега ?

- - - - - - - - - -

Ето и една по истинска и по сложна схема от книгите
    http://www.napravisam.bg/forum/viewt...81%D0%BE%D1%80
    Този пост е редактиран от kossis; 24-06-13 в 16:14.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Е тая схема с Автотрафа и диодите е много добра !

Евала !!!!

Диспенсера вече хлади водата след смяна и на терморелето-отговорно за блокажа !

18. Member
    Тук е от
    Nov 2013

1 Професионалните форуми са за взаимопомощ само между колеги, такива теми на клиенти от типа: как да си счупя това и това, трябва да се трият или поне никой да не им отговаря..

2 Когато не ви харесва майстора, просто си намерите къдрен майстор който да свърши работа, и си му платете както трябва..

3 Дойдете ли сами с диагнозата, много е вероятно майстора да ви монтира два ракетни двигателя и да ви изстреля в космоса на бързо..

4 Счупите ли нещо, после майсторлъка се заплаща двойно, за техника счупена от клиента цената е двойна..

5 Спорите ли с майстора по времето на работа, нещата се слагат в една торба, торбата се връчва на клиента, или му връчвам инструментите, и заставам от страни да споря с него, в опозиция е по добре..

6 Ако стоите там и не вярвате на майстора, и си мислите че ще ви открадне частите, сменете майстора, ако надуша такъв чиляк нещата се слагат в една торба, и торбата му се връчва..

7 Отношенията са двустранни, ако не харесате майстора, по всяка вероятност и той не ви харесва...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 72 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Препарат за почистване и профилактика на климатик
    От Jackas във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 348
    Последно: 14-10-24, 20:17
  2. Профилактика и пълнене на климатик
    От zak във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 04-05-11, 00:22
  3. Отговори: 6
    Последно: 31-01-11, 13:19
  4. Колко пари сте склонни да отделите за климатик?
    От dgenov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 35
    Последно: 17-06-09, 12:32
  5. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе