Внимателно там с поливането и разглабянето да се не стигне до т.н. принудителен ъпгрейд.
/ако някой реши сам да си оправя нещата/
Внимателно там с поливането и разглабянето да се не стигне до т.н. принудителен ъпгрейд.
/ако някой реши сам да си оправя нещата/
Ако се стигне до там,разкачам го и го хвърлям от 8 етаж...да видя дали ще оцелее...
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
Te това е профилактика - https://www.youtube.com/watch?v=o3fnvg6VU7I
Поздравления за красивия монтаж и хубавата мебелировка. Харесва ми, има стил Машината стои добре, въпреки, че е нисък клас.
Мерси......да машината е от нисък клас на въши добра работа......ето още една снимка на интериора...
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
Искам да пипитам тогава,предлага ли се по принцип такава услуга,сваляне на вътрешното тяло,пълно разглобяване и почистване,щото на леля за 90 лева само със спрея ,оня синия.....!? И де факто всичкия мухъл си остава вътре,както и цялата пепел си остава по турбината.
Предлага се, но е повечко от 90 лева. Цената зависи от машината. Има много сложни машини, има и по-прости и лесни за почистване.
Здравейте ползвам Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE вече трети сезон и ми прави впечатление ,че по турбината има вече отлагания. Мисля на първо време да сваля и почистя само турбината. Топлообменника е чист. Въпросът ми е лесно ли се сваля турбината и ако има някой клип-че да погледна .
Няма да казвам от колко време ползвам климатици-много са .Знам и не отричам че истинска профилактика е като се разглоби всичко и се чисти с пароструйка,правил съм го,но е солено финансово.Да не говоря че резултата е максимум 2 години.Та аз как процедирам: всяко лято по един японски спрей на климатик/имам 5 /.Пускам 2 часа на студено,изтича каквото има по питата и ваничката,После турбината-с пакет клечки за чистене на уши -ламел по ламел махам налепите,без да я я третирам по никакъв начин,Трудоемко е,цял уикенд се занимавам.Всеки е добре дошъл да види резултата и да прецени дали си струва.До момента нямам никакви оплаквания от миризми,тракания и подобни паразитни явления.Това в случай че не ви се дават пари,иначе истинската профилактика си струва,но и се плаща.Говоря за машини 10 + години.Дано съм бил полезен колеги.
Колега, на 6-та серия турбината се сваля лесно, ако внимаваш. Миеш си я спокойно във ваната и става нова. Като цяло 6-та серия може да се измие основно на стената. Отнема време, но може, без да остане мръсно никъде.
Tanatos,ами АКО няма достъп до турбината и ваничката ? А съм виждал на 5 годишен Панасоник във ваничката такава глеч гнусна,турбината също приличаше на някакво валмо от фина пепел и прахоляк.Подобно на това след първата минута :https://www.youtube.com/watch?v=kSoucWnLsyw Тук е проблема.Със спрей и аз мога да си напръскам радиаторите.Турбината и ваничката са ми важни.Затова с удоволствие бих дал 90 лева на някое профи,за да разглоби основно вътрешното тяло,да лъсне всичко ,да дезинфекцира,да ми измери налягането на компресора,и ако се наложи да дозареди,да измери разликата в температурите и т.н.
На три години ще ги прежалвам тия пари,дееба и кинтите,здравето ми е по важно.Кат си помисля само че целия въздух в стаята който дишам минава през вътрешното тяло.
Моя климатик като го изключа затваря ламелите.Как тогава да чистя турбина ? Трябва да свалям ,има електромоторчета...абе заеби.Кат не ми разбира главата,по добре да си платя.Решението е лично,насила никой не ме кара...
ПП.На 12 lmca достъпът до турбина и ваничка как е ?