И моите затварят клапата,но ако дръпна щепсела,си остава отворена,Не давам акъл на никой,казвам аз какво правя,който иска-може.Пак повтарям,не е като разглобяване,но повече от 10 години ми върши работа.
И моите затварят клапата,но ако дръпна щепсела,си остава отворена,Не давам акъл на никой,казвам аз какво правя,който иска-може.Пак повтарям,не е като разглобяване,но повече от 10 години ми върши работа.
На MHI 25ZM-S достъпа до турбината е лесен. За чистене с клечки ламелка по ламелка де. Ваничката барабар с хоризонтални/вертикални клапи и моторчетата е на щракалки и се откача. Но трабва някой или нещо да я държи за да не виси на кабелите.
Това е климатик на 4-5 години сами си преценяйте дали трябва да се извършва редовно профилактика
![]()
Това е за неграмотници,които хабер си нямат какво става.Опита ми показва че няма нужда от някакво разглобявания,ако са мити филтрите редовно,другото е маркетинг и печалбарство.....
Aз затова дълги години живях без климатик при мама,но вече няма накъде...Най евтино е,не си огняр,чисто е.Единствения недостък е според мен че не са го направили user friendly това с турбината и ваничката,което е най важното .Би било добре да има достъп за сваляне и от обикновенна домакиня,за да може периодично да се чисти ваничката от глеча,а турбинката да се издухва на компресор поне.Но явно това е технически невъзможно...Затова аз всеки ден мия ламината,обирам праха от мебелите и стаята ми не е нагъчкана с ненужни вещи комулиращи прахоляци
Този пост е редактиран от ponyasd; 28-07-17 в 16:53.
Единственото ми притеснение за специализирано почистване ,чрез сваляне на вътрешното тяло е евентуалното изтичане на фреона /макар и малко/. R410A e двукомпонентен и няма как да се долее.
necata2 заповядай в нас ,имам 5 броя мнооого по-стари клими,да видиш как ги чистя,няма нужда от снимки,жив съм и винаги на линия....такава снимка няма да можеш да направиш.
Пак ще го покажа. Климатика е на 2 год. По думите на клиента с редовно почистване през 2 седмици на филтрите.Монтиран е в спалня:
https://www.youtube.com/watch?v=NWNS0zPJcPY
Този пост е редактиран от bobovo; 28-07-17 в 20:35.
Няма такова нещо. Важното е да го прави някой, който знае какво и как прави. Че много самодейци се навъдиха, дори в сезона са гладни.
Можеш да правиш каквото си искаш, но разкачането на тръбния път не е препоръчително. Повечето производителите са направили така, че всичко може да се сваля, чисти, ремонтира без да е необходимо разкачане на тръбите, така че не виждам особен смисъл.
Все едно да сваляш двигатела на колата при всяко миене.![]()
Да.....ето едно напътстващо видео,което може да послужи за гид на всеки един самодеец сам да си разглоби и изчисти турбинката.Лесно е,само свалете клипчето на телефона си,отидете под вътрешното тяло с една отверка и почвайте да развъртате,хвърляйки от време на време по едно око на клипа.Ще се справите със сигурност..........
https://www.youtube.com/watch?v=OB8i8VWwA1E