И моите затварят клапата,но ако дръпна щепсела,си остава отворена,Не давам акъл на никой,казвам аз какво правя,който иска-може.Пак повтарям,не е като разглобяване,но повече от 10 години ми върши работа.
И моите затварят клапата,но ако дръпна щепсела,си остава отворена,Не давам акъл на никой,казвам аз какво правя,който иска-може.Пак повтарям,не е като разглобяване,но повече от 10 години ми върши работа.
На MHI 25ZM-S достъпа до турбината е лесен. За чистене с клечки ламелка по ламелка де. Ваничката барабар с хоризонтални/вертикални клапи и моторчетата е на щракалки и се откача. Но трабва някой или нещо да я държи за да не виси на кабелите.
Това е климатик на 4-5 години сами си преценяйте дали трябва да се извършва редовно профилактика
Това е за неграмотници,които хабер си нямат какво става.Опита ми показва че няма нужда от някакво разглобявания,ако са мити филтрите редовно,другото е маркетинг и печалбарство.....
Aз затова дълги години живях без климатик при мама,но вече няма накъде...Най евтино е,не си огняр,чисто е.Единствения недостък е според мен че не са го направили user friendly това с турбината и ваничката,което е най важното .Би било добре да има достъп за сваляне и от обикновенна домакиня,за да може периодично да се чисти ваничката от глеча,а турбинката да се издухва на компресор поне.Но явно това е технически невъзможно...Затова аз всеки ден мия ламината,обирам праха от мебелите и стаята ми не е нагъчкана с ненужни вещи комулиращи прахоляци
Този пост е редактиран от ponyasd; 28-07-17 в 16:53.
Единственото ми притеснение за специализирано почистване ,чрез сваляне на вътрешното тяло е евентуалното изтичане на фреона /макар и малко/. R410A e двукомпонентен и няма как да се долее.
necata2 заповядай в нас ,имам 5 броя мнооого по-стари клими,да видиш как ги чистя,няма нужда от снимки,жив съм и винаги на линия....такава снимка няма да можеш да направиш.
Пак ще го покажа. Климатика е на 2 год. По думите на клиента с редовно почистване през 2 седмици на филтрите.Монтиран е в спалня:
https://www.youtube.com/watch?v=NWNS0zPJcPY
Този пост е редактиран от bobovo; 28-07-17 в 20:35.
Няма такова нещо. Важното е да го прави някой, който знае какво и как прави. Че много самодейци се навъдиха, дори в сезона са гладни.
Можеш да правиш каквото си искаш, но разкачането на тръбния път не е препоръчително. Повечето производителите са направили така, че всичко може да се сваля, чисти, ремонтира без да е необходимо разкачане на тръбите, така че не виждам особен смисъл.
Все едно да сваляш двигатела на колата при всяко миене.
Да.....ето едно напътстващо видео,което може да послужи за гид на всеки един самодеец сам да си разглоби и изчисти турбинката.Лесно е,само свалете клипчето на телефона си,отидете под вътрешното тяло с една отверка и почвайте да развъртате,хвърляйки от време на време по едно око на клипа.Ще се справите със сигурност..........
https://www.youtube.com/watch?v=OB8i8VWwA1E