Това с плазмата на 8-та е много полезна информация. Следи го след колко време ще спре да се усеща плазмата т.е. пак е станал за чистене. То когато си работи плазмата се усеща. Това клише едни усещат други не усещат...
Това с плазмата на 8-та е много полезна информация. Следи го след колко време ще спре да се усеща плазмата т.е. пак е станал за чистене. То когато си работи плазмата се усеща. Това клише едни усещат други не усещат...
Хубаво би било да спре да се усеща миризмата, преди да замига таймера в началото на септември. Наистина е полезна информацията
За две години на 6-та таймер не е мигал. На 8-та мига ли?
Как точно протече почистването на плазмата?
С препарата почистих целия климатик като бях махнал предния капак и филтрите.
отдолу залепих торбичка за боклук ,но разцепена и с тиксо я закрепих.
Самата плазма третирах с домакински препарат за алуминиеви мебели.
След това изплакнах с пръскалката с вода .
Това е всичко .
Единствено за да изсъхне плазмата пуснах климатика на вентилатор около 30 Мин на мах без плазма.
След това на охлаждане и плазма и започна да се чува съскането ,но е на интервали да кажем 5-10 секунди съска и толкова не .
Когато миете плазма касети/йонизатори, след това не ги пускайте ако са влажни, защото високото напрежение пробива през пластмасата и се прецакват. Трябва да са идеално изсъхнали, на мицубишитата мисля имаше даже и надпис с предупреждение.
Какво означава "самата плазма третирах с домакински препарат за алуминиеви мебели"? Не прочетох да си стигнал до нея (отрицателния електрод). Освен капака и филтрите се сваля и пластмасовата решетка, която ги подвежда. Сваля се електрода и конзолата с платката и високоволтовия трансформатор за йонизатора и плазмата. Те не се чистят с препарат! Разглобяват се и се забърсват се с памучен или микрофибърен парцал, напоен със спирт. Монтират се обратно, чак след като топлообменникът е измит, изплакнат и изсъхнал. Конзолите на платката с трафа и щекера са калпави и неуплътнени. Напълнил си ги с препарат, който е алкален и токопроводим. Съскането и миризмата идват, много вероятно, от утечките. Отрицателният електрод на плазмата на осмицата е много далеч от топлообменника, затова съскането се чува и миризмата се усеща само при по-висока влажност. Може да се пренастрои с високоволтова сонда през септември, когато започнат валежите. Напрежението не бива да пада под 5000 V, защото при 4500 V влиза в авария.
Ще кажа нещо тривиално,но много,много вярно: до голяма степен състоянието на нас ,Българите , се дължи на факта,че почти всеки един от нас се опитва да бъде майстор във всичко.Така в повечето случаи нещата които се получават са най често трагични,половинчати или сурогатни.И в строителството,и в монтажите ,и в ремонтите на всякакъв вид техника.Нещата направени от професионалист ме радват и възхищават,и обратното - тези направени от разни шляпатарници ме хвърлят в дълбока депресия.Една от основните причини за прогреса на Шабите знаете ли коя е ? Тясното профилиране !
Не че не си прав, напротив, само че има и друго - разбиращите и можещи са толкова малко ... а пишманмайсторите са толкова много ... и в повечето случаи си ценят труда поне толкова, колкото и добрите майстори, а оставят след себе си едно голямо л....о, та затова и някои предпочитат да действат сами.
С две думи кой каквото сам си направи друг не може да му го направи. В сила и в едната крайност и в другата крайност.
Не вярвам да се обезсмисли продажбата на климатици от това, че дадено лице,фирма,компания и т.н. си върши работата правилно.При нас тук на о.Кипър си е нормално когато се почиства вътрешното тяло да се разглоби на място.Продажбите на климатици могат да се сравнят все едно 'хляб' се продава.Конкуренция колкото искаш.За мене специално е важно качеството на работа или както се казва, както ние, така и клиента да остане доволен от крайния резултат.Относно цена- това е относително.
Този пост е редактиран от avenger; 13-08-17 в 10:00.
Като човек в отпуска и с бебе по цял ден се чудя какво да правя.
Днес се заинтригувах от изказването на додо и реших да разглобя както е описал той.
Резултата след разглобяването ( около 7-8 болтчета ) изкарах плазмата, за да видя дали е почистена и евентуално да я почистя пък и топлообменника .
Аз си мислех ,че ще са мръсни,НО И ДВЕТЕ БЯХА ЧИСТИ,!!!!!!!
От моя скромен опит с Дайсекай, за почистването на топлообменника и плазмата е достатъчно препарата и пръскалка от тези дето се помпи ,за да има по-силно налягане!!!
Единствено турбината е по- голяма играчка, но пак става с препарата и пръскалката......само трябва да се сложи найлон под климатика и да се облепи с тиксо ,за да не се изцапа стената.
Мисля ,че всеки от нас може да го направи в домашни условия и не е никак трудно.
П.П.
идваха да ми изчистят климтите в офиса и да много по-добре става и момчетата знаеха какво правят ,но го направиха на стената без сваляне и ефекта беше много добър.
За мен това със свалянето на тялото за профилактика си е чиста измама, за да се вземат повече пари за услугата.
Този пост е редактиран от avenger; 13-08-17 в 21:10.