Страница 27 от 72 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1078
Like Tree792Одобрявам

Профилактика на климатик или как да си спестим пари!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Профилактика на климатик или как да си спестим пари!

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    свалянето на тялото за профилактика си е чиста измама за да се вземат повече пари за услугата.
    Изказвания от подобен род са крайни и напълно неверни. Това, че има хора които целят печалба, чрез бутафорни услуги, не означава, че всички трябва да бъдат поставени под един знаменател. Надявам се, че ще бъда разбран...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    DUNDURMA, Mega, ivan74 и 1 други харесват това.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Троян

Не ми се е налагало да свалям вътрешно тяло на климатик, за да го изчистя.Според мене си е малко загуба на време и да попитам какво ще правим ако вътрешното тяло е на заварка?Ще режем вече добре свършената работа,ако е на конуси Ок-на който му се разправя така да е.но според мене не си струва риска и времето за изпълнение.На място се получава същия ефект, стига да знае човека какво трябва да се получи в краен резултат.
    Този пост е редактиран от avenger; 13-08-17 в 21:12.

4. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Мартине, крайният резултат с разглобяване е по-качествен от другия! Риск не виждам , да има, освен при твоя вариант( на място) да се изсипе всичката помия от найлона по стените.

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
    Aleksandars и Mega харесват това.

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

И какво му е по-качественото, ако всеки път разкачаш фреоновите тръби?
    За наш късмет производителите на климатици са направили така, че всичко може да се разглоби, без да се налага откачане на тръбите. На стената остава само топлообменника.
    Разликата е, че в единият случай губиш 5 минути да сложиш найлон и кофа, ако се разкача вътрешното тяло ще се загуби същото време за разглобяване на частите и след това още минимум половин час за вакуумиране, проверка на херметичност + 200 лева за монтаж и демонтаж. Ако е изфирясал част от фреона при откачането ще се наложи и ново пълнене.
    Че аз си мия по 2 пъти на сезон ваничката, турбината и топлообменника, когато работи на охлаждане, ако на всяко измиване почна да му откачам тръбите, къде ще му излезе края?
    Да не говорим, че маслото по тръбите се прецаква при контакт с влагата във въздуха, конусите и те могат да се прецакат и накрая компресорът ще стане на дроб-сърма.
    Който иска нека да си играе да откача и да закача, щом няма друга работа...
    Сигурно всеки път когато си мия колата трябва да махам и двигатела?
    zxc0, Genadi80, Rafailiev и 1 други харесват това.

6. Novice
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Троян

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    За наш късмет производителите на климатици са направили така, че всичко може да се разглоби, без да се налага откачане на тръбите. На стената остава само топлообменника.
    Разликата е, че в единият случай губиш 5 минути да сложиш найлон и кофа, ако се разкача вътрешното тяло ще се загуби същото време за разглобяване на частите и след това още минимум половин час за вакуумиране, проверка на херметичност + 200 лева за монтаж и демонтаж. Ако е изфирясал част от фреона при откачането ще се наложи и ново пълнене.
    Че аз си мия по 2 пъти на сезон ваничката, турбината и топлообменника, когато работи на охлаждане, ако на всяко измиване почна да му откачам тръбите, къде ще му излезе края?
    Да не говорим, че маслото по тръбите се прецаква при контакт с влагата във въздуха, конусите и те могат да се прецакат и накрая компресорът ще стане на дроб-сърма.

Много точно казано.Благодаря JackKrauser
    Да добавя само,че при всяко разкачане на конусите 99,99% е задължително то същите да се заменят с нови поради риска от изтичане,но всеки си има мнение и начин на работа.
    Този пост е редактиран от avenger; 13-08-17 в 21:13.

7. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

https://youtu.be/WhSf_L0PPeI

Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
    Martin Aleksandrov одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Без да засегна никой,ма много ми се иска някой да мине с ТАКАВА профилактика и после някой кадърен му направи ИСТИНСКА профилактика,да се покажат и снимки.Правили са ми го и по двата начина и не,не съм баровец,ма с някой лев повече си е по-АРАБИЙСКО.
    Aleksandars одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Аз не съм специалист ,но съм потребител на климатици от близо 15 години, а и съм икономист.
    За пореден път съм на 100% съгласен с Jack .Ако трябва всяка година да се дават по 200 лв за профилактика то за 5 години се достига цена на клима от 1000 лв.Икономически е по изгодно да се взима нов вместо да се обслужва стара Бангия!
    Може би затова се продават клими втора употреба.Като всичко останало в България всеки си мисли ,че е голям тарикат и си купува втора ръка щото били по- добри пък и не се набутвал.
    В форума съм от скоро и това което виждам е ,че има хора които лансират едни и същи марки клими.
    Други са само и единствено за втора употреба клими ,които са на 10-15 години.
    Нещата не са толкова за взаимопомощ ,а по скоро за извличане на облаги .
    За профилактиката мога да кажа ,че за мен почистване с препарат от 20 лв за 3 литра и помпичка с малко вода е достатъчно. Всичко това струва около 30 лв и можеш да го правиш докато имаш машината.
    Не мисля ,че при демонтаж се почистват по друг начин.....е може би се вкл една водоструйка .
    Като видя как се лансират К2У направо ми прилошава.
    От всички мой познати и приятели няма нито един ,които да има такава. Защо ли?
    Вкарват се боклуците тук и се продават за совалки и дошли от космоса.
    Това е малко като колите които са по салоните.
    avenger, necata2, emil vasilev и 2 други харесват това.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Не искам това да се превръща в дискусия, затова ще кажа само няколко думи: Много обичам, когато някой, който не е виждал и от самолет истинска машина направена за японския пазар дава такива мнения. Бай Ганьо винаги е бил привърженик на фразите: "Те такова животно нема" и "Мойто най-убаво /язе да не съм проЗ да се прекарам/".

PS1: Двата ми климатика за японския пазар ги купих на 5 и 6 години от началото на производството на сериите им /дано имате късмет и вашите да работят поне толкова. Сега са 10 и 8 години и работят перфектно.
    Ползвайте си със здраве машините и по-скромно, не се мислете за най-умните - не сте! И това, че другите имат други предпочитания не означава, че са балъци.
    PS2: Не мисля, че е редно, икономист да се изказва така категорично за техника. Тук има достатъчно по-компетентни с техниката хора. Аз съм техник и не бих си позволил да се изказвам за финанси, само защото отговарям за семейния бюджет.
    Aleksandars, tanatos, ivan74 и 2 други харесват това.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Нека това да е последното мнение което не е свързано с темата. Благодаря.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    SPSt и Martin Aleksandrov харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Питане към знаещите и можещите?
    Климатик, който е да кажем с 850 грама фреон по спецификация ако се зареди с примерно 1000 грама какво би станало?
    При мой приятел е станало това!
    Резултат според него климатика топлел повече и замръзвал по- малко ....в смисъл дефроствал.
    Негов приятел ,който това работел пък и бил завършил му го направил това презареждане като гледам налягането и по този начин казал, че климатика е по- добре отколкото с заводските данни.
    п.п. Става въпрос за китайка-някаква измислена марка.
    Този пост е редактиран от avenger; 23-08-17 в 21:59.
    Jack Krauser одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Питане към знаещите и можещите?
    Климатик които е да кажем с 850 грама фреон по спецификация ако се зареди с примерно 1000 грама какво би станало?
    При мой приятел е станало това!
    Резилтат според него климатика топлел повече и замръзвал по- малко ....в смисъл дефроствал.
    Негов приятел ,който това работел пък и бил завършил му го направил това презареждане като гледам налягането и по този начин казал че кломатика е по- добре отколкото с заводските данни.
    п.п. Става въпрос за китаика някаква измислена марка
    Увеличава се капацитета за сметка на ефективността. Ако на отопление стандартно отдава 4 киловата при коп 3,8 с леко презареждане капацитета става 4,2 при коп 3,5(примерно). Страничен ефект е, че се повишава температурата на изпарение и оттам трупането на скреж и дефростите могат да намалеят, но и граничната му температура през зимата се повишава и му пада ефективността при минусови температури.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Благодаря Jack!
    А знае ли се с колко може да се презареди?
    примерно до 10% или нещо такова ?
    За конвенционалка става ли ?

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Не знам с колко може да се презареди безопасно.
    Каква е целта да се презарежда с повече фреон? Така рискът да се прецака компресора нараства. Особено зимата при студен старт при много ниски температури. Буталото направо може да стане на парчета - в тубата руснаците бяха снимали клип с подобен случай.
    Когато е презареден му пада ефективността - едни и същи киловати ще ги отдава с повишен разход на ток.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Не знам с колко може да се презареди безопасно.
    Каква е целта да се презарежда с повече фреон? Така рискът да се прецака компресора нараства. Особено зимата при студен старт при много ниски температури. Буталото направо може да стане на парчета - в тубата руснаците бяха снимали клип с подобен случай.
    Когато е презареден му пада ефективността - едни и същи киловати ще ги отдава с повишен разход на ток.
    Целта е точно да се вдигне малко отоплението .
    Както си го обеснил.
    Това ,че ще изгори да кажем 10-20 лв ток е ок .
    Моя приятел ми го каза и ми стана интересно .
    Бяхме с още един , които има леки проблеми с климатика и казах ,че ще питам.
    Този които иска да го прави също като мен има бебе и не е финансово възможно да даде 2000 лв за нов климатик .
    Има си някаква мидея дърта .
    Пък и той каза ,че ако продаде Богу дух мидеиката пак ще си вземе нещо за 600-700 лв и квото такова.
    Опитах се да му обесня ,но безуспешно.Пари за глупости нямал пък и мидеиката била на 6-7 години и била ок !
    Та ако зареди примерно още 50-100 грама ще вдигне ли топлоотдаването ?
    И ще се подобри ли работата или да не пипа ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 72 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Препарат за почистване и профилактика на климатик
    От Jackas във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 348
    Последно: 14-10-24, 20:17
  2. Профилактика и пълнене на климатик
    От zak във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 04-05-11, 00:22
  3. Отговори: 6
    Последно: 31-01-11, 13:19
  4. Колко пари сте склонни да отделите за климатик?
    От dgenov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 35
    Последно: 17-06-09, 12:32
  5. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе