Би трябвало да има филтър.Интересно как тези оси не са попаднали вътре в помещението през аспирацията?
Само месец и половина след последното измиване турбината на климатика ми пак мухляса и се появи гадна миризма.
Повторих процедурата с пръскачката. Потвърждавам, че върши добра работа и ми спестява разглобяването.Горещата вода под налягане направо сваля и дезинфекцира всичко. Чак излиза пара докато пръскам. Сега всичко пак си е чисто. Ето малко снимки.
Гадни мухъли
Ето как е след измиването вече е чисто.
Скоро пак ще има мухъл....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
По думите на клиента "малко замърсен е..На 2 години е".
Този пост е редактиран от bobovo; 17-08-18 в 18:59.
Направих малко профилактика и на йонизатора. Клемите леко бяха нагорели и корозирали, като че ли част от високото напрежение избиваше през буксите и не стигаше до електродите. Когато го включа се чуваше църкане в буксите.
Като ги остъргах и почистих сега светна хубаво.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 18-08-18 в 23:41.
Лилавото нали знаеш от какво е ?
Не, не знам. От какво е?
След като вече ми писна от това вмирисване на едното хитачи.Много мизерия падна от турбината.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Genadi80 имаш ли възможност да направиш клипче на разглобяването на Хитачи, ще я полезно за нас, които имаме същия модел
Не нямам възможност понеже няма как да държа телефона и да правя клип и едновременно да разглобявам.Не е толкова сложно ако се прави бавно и внимателно,има само 6 винта за развиване.
Мисля че твоята машина е все още нова и няма нужда от разглобяване по този начин,моята е на година и половина и е минала една официална профилактика.
Мога да кажа и това че пръскането със спрей има ефект,топлообменника имаше мизерийка само в долната част от към кондензната вана,
Генади, хубава работа си свършил. Това на плочките в банята плесен от турбината ли е? Сега като е измито всичко пак ще мирише на чисто и свежо.
Онези със задъжителните профилактики нищо не правят.
На хитачито ваничката няма стиропор вътре - това е добре. На панасоника ми във ваната има залепен стиропор, конденза капе върху него и първо от там тръгват миризмите. Май ще го остържа накрая и да остане само гола пластмаса, както е при хитачито.
Да това по пода на банята е плесен от турбината,доста мизерия падна,лошото е че имах малко обезмаслител.Сега няма лоши миризми от машината,мирише на свежо.Това с измислената профилактика е пълен т....к ,днес поръчах 2 спрея за да имам за следващото разглобяване и миене.След 10 дни другото хитачи прави година,и ще и се обадя само за да заверят гаранционната карта и ще си го чистя сам преди началото на отоплителния сезон.
Честно казано не е толкова сложно стига да се прави бавно и внимателно и да се гледа добре.
П.С. Жената снощи полудя при вида в който беше банята.
Форума е доста полезен