ул. Лотос 22, ул. Братя Бъкстон 122, бул. Дунав 79А
ул. Лотос 22, ул. Братя Бъкстон 122, бул. Дунав 79А
Благодаря за отговора!
Аз днес пръсках със спрей и двете машини,но утре почивам и много се чудя дали да не сложа найлоните на едното хитачи което е в спалнята и вече му мина профилактиката.
Както споменава Jack Krauser и при мен турбината брадяса от многото влага и намирисва.Пръскачка,меглио,и спрей има само един найлон трябва да взема.
Генади, преди да почнеш да пръскаш задължително покрий дясната страна, където е електрониката с някакво найлонче и внимавай да не попаде случайно вода, да не стане сакатлък.
И аз моите 3 килими ги огледах, понеже ми намирисва на оцет напоследък по стаите. Няма плесен, но май единия в спалнята е завъдил винени мушици.. :D Включва се по за два три часа на ден обикновено на охлаждане с вентилатори на авто и темп 25. Може ли да се промени нещо, ако сменя режима или настройките и как в най-добре да работи, за да не се вмирисва един климатик..
След като се ползва на студено после иска и подсушаване , за да няма плесенясване и последващо вмирисване.
За предпазванане на електрониката ползвайте калцуни.Пасват идеално и върху тях прехвърляйте една хавлиена кърпа.
Не съм се наканил още,но ми мина през главата че хоризонталните клапи са подвижни и незнам къде точно е разположено моторчето за тях.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Genadi80, като махнеш капака на климатизатора, ще махнеш хоризонталната клапа, ще откачиш моторите от електрониката и ще демонтираш отводнителната вана. Мотора е закрепен на нея. След това ще го демонтираш и ще можеш спокойно да я измиеш. Така ще имаш по-голям достъп до турбината.
То май заради това специалистите препоръчват много да не бърничкаме машините,
особенно гаранционните.
Така е,но това което е набрала турбината не е никак малко.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
- - - - - - - - - -
Цанков е прав.Отказвам се от това начинание,много неща има за сваляне а и винтовете са маркирани със зелено.
Ще се чисти само топлообменника от време на време.
Ако беше видял каква турбина чистих вчера от едно sanyo, твоята ще ти стори като нова....
И аз мисля, че нищо и няма.
Евентуално в края на сезона, но пусни снимки пак.
п.с. ето ти моя в хола, който би трябвало да е “най-мръсен”.
Последно е профилактиран със сваляне миналата есен, но се изключва всеки път с “Coil dry”
след охлаждане.
п.с. 2 : в стаята има въздухоочистител и пода се мие на 2 дена.
Този пост е редактиран от ccankov73; 04-08-18 в 13:01.