Обикновенно дренажната тръба се монтира с наклон, а не тялото...Kasap го е казал точно.
Обикновенно дренажната тръба се монтира с наклон, а не тялото...Kasap го е казал точно.
А ако се остави по-продължително да работи само на Fan климатика, след охлаждане, примерно 4-5 часа да си подуха, би ли предотвратило това образуването на гняс, поне по турбината. Ваната не ме интересува, тя така или иначе не се демонтира много трудно.
Този пост е редактиран от rosswen; 02-10-19 в 23:23.
Днес разглобиха 60ZSX из основи. Причината бе, че турбината не искаше да излиза, макар че беше развит стопорния винт. Много плътно влиза турбината в оста на моторчето. Иначе става горе-долу бързо, като на повечето клими. Денонтаж на тавата, барабар с клапите и разкачане на левия край (откъм втулката) на топлообменника. Повдигане на топлообменника и издърпване на турбината. Само че турбината не искаше да излезе, както споменах. На някой случвало ли му се да има чак такава стегнатост? Смазах и втулката, изглеждаше сухичка. Нямаше видими наранявания/износвания. Намазах доволно вътрешната повърхнина и оста на турбината, с хубава литиева грес. Турбината беше страхотно мръсна, въпреки "самопочистването". Брадясала яко. Ще гледам да го държа на обдухване повече време, след охлаждане и на по-високи обороти на турбината. Дано се замърсява по-бавно по този начин.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-10-19 в 23:29.
ФотоЪпарат немаш ли бе ross?
Помисли за въздухоочистител - не е панацея, но поне това,
което той обере няма да полепне по машината.
Пък и в къщи ще дишате по-чист въздух,
което му е всъщност предназначението .
Абе не вървеше да снимам, докато хората разглобяват. Не си падам по такива работи. Виж, ако действах сам, щях да нащракам снимки. В сервизното има снимки как се разглобява, ако на някой му е интересно. Дали ще помогне пречиствател? Това си е от конденза, останал при охлаждане.
Този пост е редактиран от the inquirer; 07-10-19 в 00:37.
Топлообменника с какво го чистиха?
Аз си го чистих, с тези спрейове, препоръначи ни от Генади (благодарности).
Оказа се, че се е изчистил доста добре. И от вътрешната страна нямаше мръсотия.
Преди:
И след:
Накрая, вместо пулверизатор, ползвах градинската пръскачка. По-силна е струята и отмива доста добре.
П.п. Инкуирър, някаква нотка на заяждане ли долавям? Не виждам на какво основание е и какво целиш? Ще си мерим климите, кой по-трудно се разглобява и почиства ли? Ако питаш мен, колкото по-лесно, толкова по-добре. Сам не исках да се наемам да го разглобявам чак толкова, защото е все още гаранционен.
П.п. 2
Велев, да, до някаква степен. Нямах някак си пълно доверие, но се справи добре. Нещо се дърпаше в началото, затова се чудех, дали да не ръчкам сам. Важното е, че всичко мина добре. Все пак, за напред, мисля да действам така, както ти писах. Гаранцията скоро изтича...
Този пост е редактиран от rosswen; 07-10-19 в 00:10.
Никаква нотка на заяждане няма. Естествено, че колкото по-лесно, толкова по-добре. Но да казваш, че си стигнал до гол топлообменник, а целият климатик да си е на стената...? Както и да е, моя си го направих да се оттича и от двата отвора, видях и защо се получава задържане на конденз във ваничката.
За мен си е доста разглобяване, като съм гледал масово на повечето клими колко по-малко стъпки са. Сигурен съм, че има и доста по-сложни. Колкото до собственоръчното разглобяване... не искам да звучи като някакъв вид изхвърляне, но с оглед на цената на климатика, предполагам е разбираемо защо ме "страшее" да ръчкам прекалено. Има си тънкости, като начини на защипване, краченца и т.н., като много лесно мога да строша нещо, при по-голям напън не на точното място...
Този пост е редактиран от rosswen; 07-10-19 в 07:20.