Аз Тошибата съм я задраскал като интелигентен дефрост,имам 2бр.на 100v.и те си ги правят доста редовно и шумно.,,Не ми се спори с никой просто мога за направя ден на отворените врати и който не вярва да се убеди сам.
Аз Тошибата съм я задраскал като интелигентен дефрост,имам 2бр.на 100v.и те си ги правят доста редовно и шумно.,,Не ми се спори с никой просто мога за направя ден на отворените врати и който не вярва да се убеди сам.
Незнам Jack , тогава не знаех за съществуването на ватметри , термометри и форума сетком , просто ми оросяваше лицето на 40мин. понеже беше монтиран над главата ми миналата зима го тествах за 48ч. понеже беше монтиран в стаята където монтирах и LMCE-то-малко ще се посмеете но не ми се размонтираше посред зима. Та сравнението показа че Дайкина бачкаше на 600w. по време когато LMCE на 250-300. Но дефростите по време си ги правеше и след като го допълниха и изкара 53° на жалузите. Спомням си го защото с това ми показаха че ремонта е "успешен".
Този пост е редактиран от Mig82; 10-10-18 в 12:00.
Странно, това, което си дал на картинката като че ли повтаря графиката в сервизното. Като сметна дадените условия излиза, че
при -10° ще включи дефрост, ако питата е по-студена от -14,3°
при -15° ще включи дефрост, ако питата е по-студена от -18°
а примерно под -16° ще включва дефрост, ако питата е по-студена от -11°, -12° и т.н... тоест дефроста става задължителен по време.
Не виждам голяма разлика с графиката. Или във всички сервизни на хеви дефроста е объркан, или е така, както са го дали.
Трябва да питаме Миланов, няма начин той да не знае точно как е.
Видял съм с очите си при моите. При бившия баджанак, има 3бр. ZIX, работили са и на -25, без да дефростват по време. С Mega съм обсъждал, тъй като и той има 35ZJX, неговият е работил и на -18 без дефрост по време. Логика, под -15, топлообменникът да е по-топъл от околния въздух, не виждам. По-скоро разлика от 5 гр. (топлообменникът да е с 5 гр. по-ниска темп. от тази на въздуха), ми се струва правилната логика. В грешна тема коментираме. А то няма и смисъл, специално за МХИ, този алгоритъм отдавна е познат. По-скоро на някои, които не са документирани, биха представлявали по-голям интерес.
Този пост е редактиран от rosswen; 10-10-18 в 12:47.
Онзи ден като ги демонтирах , ми се стори че конусите на фуджиката са по хубави понеже бързах да затапя тръбите горе на стълбата. Сега като ги погледнах на слънце вече съм твърдо решен да си купя конусна дъска на ексцентрик. Ще ми излезе по-ефтино от "дозареждане с фреон" посред зима :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
При демонтаж и последващ монтаж, правенето на нови конуси е задължително.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
А защо просто не си намериш добър специалист със съответните инструменти? Така или иначе ще пълнеш единия наново -това трябва да го направи някой със съответния лиценз. Конусната дъска ще хваща прах в някой килер Освен ако не смяташ да я ползваш по-често .
А установи ли от къде е теча на фреон, или само предполагаш.
Някой питаше защо няма подови тела с плазма : защото е опасно за живота.