Да, и аз това имах предвид, като писах за вълната.
Спреш ли да виждаш пропелера през ламелите си за миене.
Благодаря ви за отговорите! Външното тяло не успях и не посмях да го разглобя, щото без много къса отвертка няма да мога да развия видиите от лявата страна на капака. Изметох го с метлата (ама и тука не съм се отпускал много, щото имам необяснима фобия да не окривя ламелите на топлообменника). После пръсках където мога да достигна с ей такава помпичка:
и с препарата, който посочих по-горе. Пръсках и директно през предната решетка назад към питата. Като цяло изтече доста мръсотия, както от вътре през кондензната тръбичка, така и отвън за мое учудване. От там тече нещо като чернилка от сажди...Това за кебапчийницата, което казвате, при нас е горе-долу така - съседката отдолу пуска скара през ден през два и доста мазен дим иде към нас. Благодаря още веднъж за съветите!
Здравейте ! Имам 2 климатика за почистване;
1. MIDEA MSB-12HR -обикновен
2.FUJITSU ASYG12LMCA -инверторен
Някой ртазглобявал ли е е тези модели и ли има ли спецификация как се разглобяват вътрешните им тела и турбините и дали е лесно .?
Ако няма и е трудно с Меглио или на този етап с какъв препарат да почистя турбините им и жалюзите .? Топлобменниците и на двата са добре .
На FUJITSU ASYG12LMCA има вътрешна решетка пред турбината ..моля за съвет
Почвам да облепям навсякъде с найлон .
Някой чистил ли е вмирисан климатик с белина?
И така неволята учи! След щателна подготовка с найлони и съответно разглобяване на климатиците - вътрешните им тела, се стигна до изчистването им. Направих си един такъв найлонов куфар с отводняване отдолу и гассс с обезмаслителя и след това обилно пръскане с топличка вода с помпичката. Чистене на турбините и ваничките им и всички пласмаси в банята с обезмаслител и гореща вода след това . Като нови са сега. Днес следва трудната част сглобяването им. Само кажете с какво да пръсна за да има приятен аромат или някакви таблетки мога ли да сложа някъде - ароматизирани или нещо- дайте съвет.
Този пост е редактиран от pandox; 22-10-17 в 09:18.
похвално за труда и мерака,ма ся ако някой ти го разглоби както си требе(пълно сваляне и т.н.) и го почисти,ще се учудиш какво ще излезе.
Какво значи както требе.?? Имаш в предвид да се свали и серпентините и с пароструйка под налягане..? Толкова мога ..? Серпентините отвътре отвън с обезмаслител и след това с помпата до пускането на свежа вода , турбината и ваничката за отводняване в банята до пускането на свежа вода . даже почнах турбината след това с клечки за уши между лопатките и с препарат, ама стигнах до третата и трябваше да почнем да сглабяме. . Повече се озорихме с MIDEA -та щот стари пласмаси чупят се щипки и т.н . Сега са като нови. Целия обезмаслител изхабих за 2-та климатика.Външните тела са за освежаване, ама нямам много достъп , само до задната им страна , ама сигурно напролет. Пуснах ги на охлаждане и след малко работа прехвърлих на DRY не знам дали е правилно , но и на режим DRY пак духаха хладно ... Така ли трябва да е.?
Този пост е редактиран от avenger; 23-10-17 в 21:15.
Студеният въздух изсушава, така че е нормално да духа хладно. Някои хора дори използват лятото този режим за охлаждане, защото студеното е някак си по-меко, за разлика от режим охлаждане.
На климатика не му пречи, колкото до миризмите, не съм много сигурен, защото конденз ще има. По мои наблюдения по-малкото конденз води до по-бързо вмирисване. Спасението е подсушаване на питата след работа на охлаждане или цялостно самопочистване на климатика, в зависимост от това с какви опции е снабдена машината. Прави ли се това редовно, миризми няма.