Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 55

Догодина AMD ще се откаже от производството на чипове?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Re: Догодина AMD ще се откаже от производството на чипове?

Не искам да се заяждам с никой и не го правя. Мен ме учил Трайко Петков, че няма най-оптимално решение.
    Винаги има компромис. Работната честота не може да бъде критерий, броят на ядрата - също!
    За някои приложения може да се определи кой е по-добър, но така общо да се говори е ... говорене.
    За да има оптимално нещо - трябва да има много ясен критерий за оценка!
    Съжалявам, ако съм те засегнал някак - искрено се извинявам.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Така вече звучиш като себе си - смислено и обосновано.

1) Съгласен съм, че за да направиш оптимизация, трябва да имаш и ограничения. Аз казвам, че като ограничение предпочитам да приема финансовия аспект и да постигна целите си с минимален разход на пари. В този случай по-доброто решение според мен е АМД базираната система.

2) Съгласен съм и за честотата и броя на ядрата, дори съм го писал по-горе.

3) Съгласен съм и че за да се определи кой е по-добър, трябва да се каже за какво. В такъв случай ще добавя, че след като говорим за персонални компютри, имам предвид масовия потребител - Windows + Офис пакет + игри + сърфиране в Интернет.

Извинявай за острия ми тон в предния пост.

4. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Съгласен съм и че за да се определи кой е по-добър, трябва да се каже за какво. В такъв случай ще добавя, че след като говорим за персонални компютри, имам предвид масовия потребител - Windows + Офис пакет + игри + сърфиране в Интернет.
    Е аз не се засягам - но и не се предавам де
    С това точно по-горе, никак не съм съгласен:
    За масовия потребител всеки .....става
    Ама тази вмъкната думичка - "игри" мноооого променя нещата.
    И го знаеш де - няма да пиша повече, защото не съм достатъчно компетентен по въпроса сега.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

С какво не си съгласен и не се предаваш?

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    С какво не си съгласен и не се предаваш?
    Е как да не съм ясен - всичко друго без "игри" върви и на моя компютър, а и на всеки 5-годишен...
    Виж "игрите" няма как да вървят еднакво и ти прекрасно го знаеш.
    //то май вече и офис пакета не знам дали ще ми тръгне, а и вистата....
    ама идеята е, че за офис приложения всеки комп става, а за игри - не всеки!!
    То сега с тази виста може и да не е така де..............

//май оспамихме малко темата - аз спирам, че ми е неудобно даже

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ghost, имам чувството, че wise разглежда нещата в дългосрочен аспект, а ние разсъждаваме в "първа производна". разбира се, че винаги има "най-". това "най-" е първата производна, снимката към даден момент, а моментът е секундата ,в която се разделяш с парите си, за да си вземеш машината. още на следващия ден, ако щеш - в следващата минута, има друго "най-", само че това друго "най-" нас не ни засяга, защото ние сме взели оптималното решение за предния момент и в никакъв случай не трябва да се чувстваме прецакани.

така че квазифилософското
    А според мен "върховите модели на Интел и АМД" - няма такива, а "Интелският е бил по-бърз" - няма такъв критерий,
    а "отношението цена/производителност" - няма такова и няма как да стане........
    Не разбирам много и си пиша........питам си един вид......
    показва, че wise търси винаги по-доброто, което е хубаво, но в чакане на по-доброто винаги оставаш с голи ръце, защото нямаш воля да се наканиш и да се "примириш" с "най-" за момента

wise, поправи ме, ако бъркам

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Ako AMD спре да прави чипове - това ще е лошо за всички. Винаги някой на някого трябва да диша във врата за да мога да дават разработчиците максимума от себе си. А аз съм АМД фен....лошо....ще остана без муза. Ще се пропия....и така!

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Не - идеята ми е , че трябва да се търси най-доброто за момента по някакви критерии.
    Примерно - за най-малко пари, или за бърза рисунка на картата с програма"алабала", или
    най-бързо пресмятане на загуби/печалби......с програма блабла......
    Няма как да има най-добър процесор - той , ако е най-мощен, ще е по-скъп поне....!
    Това някак си исках да споделя, защото е често срещано в рекламите - "най....най....
    дори съв виждал и най-оптимално
    е - няма такова животно!!!

и това го пиша само за уточнение - нямам намерение да продължавам да пиша по темата , щом някак си
    съм обидил някого (дори и призрак де

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    А аз съм АМД фен....лошо....ще остана без муза. Ще се пропия....и така!
    Искам да те успокоя - новата ти муза се казва Celeron Conroe -L 420/430/440
    С i965 чипсет и добра памет се постигат 100% клок !

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Wise, чисто теоретично да се определи кой от двата процесора е по-мощен "като цяло" е напълно възможно - просто трябва да се сравни работата на достатъчно голям брой програми (представителна статистическа извадка), за да се направи извод за процентната разлика в производителността. После лесно може да се съпостави тази разлика с процентната разлика в цените, за да се получи коефициент мощност/цена. Тогава ще може да определиш, че за дадения набор програми, едните процесори са примерно 10% по-бързи и 15% по-скъпи от другите. Колкото е по-голям наборът от изтествани програми, толкова по-точен ще е коефициентът. Допълнително при осредняването на резултатите можеш да сложиш и тежести в зависимост от различни признаци (напр. разпространеност, честота на ползване и др.) на програмите.

На практика сравнението се извършва с тестващи програми.

П.П.

Не, не съм се обидил и не мисля, че оспамваме темата - струва ми се съвсем естествено такава новина да предизвика подобна дискусия.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Искам да те успокоя - новата ти муза се казва Celeron Conroe -L 420/430/440
    С i965 чипсет и добра памет се постигат 100% клок !
    хаха, старият ми комп. все още бачка
    MB Chaintech 6BTM, Celeron 600MHz @ 1008MHz

Ghost, овърклокването също трябва да се вземе под внимание, макар че е само за манияци
    иначе съм фен на конкуренцията

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Зависи. Ако говорим за масовия потребител, едва ли има значение. Ако разглеждаме участиците от http://www.hardwarebg.com, сигурно за голям процент това ще едно от най-важните неща - да изпитат удоволствието да изстискат и последния херц от машината. ;-)
    Хмм чудно ми стана какъв ли е процента на клокерите тук ( ЦЪК )

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Дори и горният анализ да е верен, това не означава, че няма да има процесори с марка АМД. Просто някои от ниските модели ще бъдат изнесени на външен производител с оглед понижаване на разходите. Както и TSMC произвежда за NVidia. АМД е една огромна компания, която има ресурс да се задържи на пазара. Именно нейните FX, Opteron и А64 Х2 бяха върхови произведения в последните 1-2г. И струваха тройно и четворно на сегашните цени. Интел след известна пауза в застой, сега е на гребена на вълната с Коре 2 архитектурата. Но този път натиснаха много яко и на бюджетния пазар с новите 2140, 2160 и Келешрон Л. Просто на АМД след покупката на АТИ, сякаш не им достига ресурс и се забавиха доста и при разработката на новия видеопроцесор, а сега и на новата ЦПУ архитектура. Те мислеха да заложат на стария трик да владеят нискобюджетния пазар, докато пуснат новата архитектура, но Интел изненада всички с намесването си там.

17. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от Meto
    хаха, старият ми комп. все още бачка
    MB Chaintech 6BTM, Celeron 600MHz @ 1008MHz
    ....
    аз пък съм решил да си събера един К-6 500МНz на едно 5ALi61 - с 256/... МВ РС100 и някое ATI Rage Xpert99 8MB .. - ей така, колкото да си драскам във форума ..

АТ кутийка ще е - ама заради гъзарията - ще му сложа едно АТХ 200-250W.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2003

AMD няма да продава заводите си

Слуховете пуснаха наши врагове в комбина с борсови спекуланти, съобщи компанията

Спекулациите, че AMD ще се откаже от собствено производство на чипове се появиха след публикуването на доклада на Goldman Sachs. Тогава бе съобщено, че поради финансовите затруднения процесорният гигант може да продаде заводите си, за да се концентрира на проектирането на чипове. Прогнозата се потвърждаваше и от факта, че още през миналата година AMD прехвърли част от производството си на компанията Chartered Semiconductor.

Тъй като основните заводи на AMD са в Дрезден, немските медии веднага се заинтересуваха и компанията съобщи, че няма намерение да продава заводите си и ще продължи собственото производство на чипове. Неин представител дори коментира, че заводите са много важни за успешния бизнес на AMD, а са и едни от най-модерните в света.

Финансовите проблеми на компанията обаче са факт. Първите три месеца на годината донесоха с $400 млн. по-малко приходи и шефът Хектор Руис дори обяви, че се налага да бъде проведена реформа, за да се оптимизират разходите.

Източник: pcworld.bg

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ME MSZ-FD25VA - може ли да откаже плазмения електрод?
    От slm67 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 30
    Последно: 28-01-12, 19:49
  2. Чипове
    От stoinovich във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 09-05-10, 11:11
  3. Догодина излиза нов Windows, обяви Бил Гейтс
    От sclera_bg във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 07-04-08, 19:14
  4. Отговори: 6
    Последно: 30-11-06, 11:21
  5. Софтуерът поскъпва до 30% догодина
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 35
    Последно: 04-07-06, 00:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе