Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 102

AMD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    146
    #61

    AMD

    God, по-горе съм описал причината за смяна на дъното, а тя не е AMD процесора. Все едно, това така или иначе е последната AMD система, която купувам. За пореден път се убеждавам, че Intel продуктите има за какво да са по-скъпи! Следващото дъно ще бъде на Intel 100%, а ако AMD направят процесор за него може да си купя пак. Процесорите не са виновни, Athlon/Duron са много добри продукти, но чипсетите за тях са зле и развалят общото впечатление. Сега като излезе Intel SDRAM чипсетът за Р4 най-вероятно ще сменя системата. Аз когато казвам, че предпочитам едно нещо пред друго винаги казвам защо, никога не съм бил просто фен! Така е - реших да спестя 100$ за PCI RAID контролер и сега се налага да се боря с капризите на VIA KT133A. Човек цял живот се учи!




  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    327
    #62

    AMD

    Здравейте,

    пускам един пост тук, който не е съвсем по темата, не е 100%, но тайната ми идея беше да бъда забелязан и евентуално да ми помогнете да се ориентирам [за което евентуално предварително благодаря]. Моята ситуация е следната, имам идея да си купя нов процесор с ново дъно. Става въпрос от за нещо от най-нисък клас, за игри. Колебая се между Duron 800MHz и Celeron [2 мисля се води ] 700MHz. Колебая се е силно казано, по-скоро искам да си взема Celeron-a, понеже се кефя максимално на Intel [в това отношение и на Валери, който доколкото видях се представя като негов достоен защитник (добре говориш!браво! ]. Проблема е все пак, че се чудя дали няма да сбъркам след тези Duron-и толкова ги хвалят, на мен ми предлагат Duron-а, с дъно DFI [това не ми вдъхва доверие], а за Celeron-a въобще нямам представа кои дъна са хубави. Някой може ли да ме ориентира в общ план? Тук задавам въпроса и за Валери, който ми се струва най-наясно [да не се обиди някой, май ще, ама не е това целта], но domain engineer.bg не съществува доколкото знам.

    Валери:

    След като имаш фирма за компютри [най-общо казано] мога ли да говоря и евентуално за някакъв "бизнес" с теб? Чувал съм за няква

    фирма БИТ мисля, която работила само с маркови компютърни части [Intel, Seagate [без

    AMD]] и давала добри цени за такива.. т.е. за

    човек като мен, който иска Intel.. но всъщност не знам..



    *толкова за мойте проблеми и терзания



    Тук ми се стори интересно какво казва Lamia:



    "А за това кой процесор е по-бърз не ми се коментира, има си тестове, които сигурно си забравил да прочетеш."



    Lamia:

    В крайна сметка тези тестове има няква вероятност да са измислени.. [става въпрос за разните benchmarkove], ако говориш за тестове в реална работа.. съмнявам се, но кой

    знае. Чувал съм разни мнения например, че на

    тестовете Duron-ите дават по-добри резултати от Celeron-ите [на еднаква тактова честота], докато при реална работа [игри например] Celeron на 700MHZ се представя като производителност като Duron на 1000MHz [1GHz]..








  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    85
    #63

    AMD

    Ace's Hardware отново доказаха, че са асове на ревютата.Както и да е, става въпрос за последната им статия за AthlonMP, където се вижда че AMD вече готови да завземат WS пазара.......go go AMD......




  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #64

    AMD

    pantera, вземи си който celeron искаш, пусни си които искаш тестове и бенчове, после иди при някой с duron, пусни ги същите и ще разбереш от собствен опит ( но вече ще е късно, кои резултати са измислени ). истината е, че нестабилността, която се наблюдава при amd системите се дължи на чипсетите ( както вече неведнъж бе споменато тук ), но ако искаш мощен комп, трябва да е amd, ако искаш да е по-стабилен - вземаш intel. ( btw game машина не е машина нисък клас, а точно обратното! )



    за скептицизма ти относно amd - и аз бях допреди около година привърженик на intel. даже наскоро пак пуснах пост на тази тема - т.е. промените в предпочитанията ми. когато видя нещо по-добро - признавам го. преди бяха intel, сега са amd, утре - кой знае! и без това даваме големи пари за бг стандарти да сме в крак - защо да не си направим сметката преди да купим. сега intel са по-скъпи, по-бавни, но както винаги - по-стабилни. amd са по-бързи, по-евтини, но поради липсата на традиции в съпътстващите продукти, което не важи за intel ( а може би по-важен е и финансовия ресурс ), има проблеми със стабилността.



    моят съвет е - пообиколи малко по приятели, след като не вярваш на тестове и бенчове. за измислените резултати си прав, но само донякъде! някои тестове се пишат, фаворизирайки или определен процесор. или видео,..... да не говорим, че и аз мога да ти изляза с резултати в полза на intel, които просто са смешни. от години насам използвам sysinfo-то на norton, и по-специално cpu benchmark-а, за да си сравнявам всички комп, които съм си купил. 486/80 показваше 158 точки, pentium 166mmx - 440 ( или нещо подобно, сега не мога да цитирам точно него, но другите ги помня точно ), celeron333 - 838, а след @416 - 1041. познай какво показа на сегашния ми duron800? 590 !!! дали е вярно? не мисля! някой да мисли че celeron 333 е по-бърз от duron 800? едва ли! причината е в стария софт. въпреки, че примерът ми е в подкрепа точно на тезата, че има измислени тестове - довери се на целия нет, който показва, че що се отнася до производителност, amd водят!



    както казах по-горе, не се хвърляй сляпо, щом имаш съмнения. не слушай другите, а пообикаляй.




  6. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #65

    AMD

    pantera,

    освен всичко казано от FearMe, имай предвид, че нестабилността на Via-чипсетите се драматизира малко повечко, отколкото е всъщност. При внимателно подбрани компоненти няма да имаш абсолютно никакви проблеми с игрите.

    Valeri,

    чета ти постовете, не се притеснявай. Обаче си мислех, че имаш принципна позиция. Освен всичко друго тя означава да се припокриват думите и делата. (Ако AMD-то поне малко те притесняваше(а то явно много те притеснява), щеше да го смениш веднага за Р3 с RAID, докато стане уместно купуването на Р4.) Така че когато думите и делата не се припокриват, позицията става чиста проба плямпане. А то ми идва достатъчно от телевизора.









    Променено от god на 07/06/2001 00:13:50

  7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    46
    #66

    AMD

    За Валери

    Никога не съм харесвал асус видеокартите.Имах проблеми с тях още от асус в 2740 ,после в-3000,,много зле с асус в-3800

    а g-force v 7100 s nishto ne blesti pred sushtiia na no name ama e 2 puti po evtin.Za abit siluro kato probvah s abitvia 133a tova che kartata e cherna i ima 64 ram ne ia pravi po dobra ot moia radeon sd ram 32.Az pak kazvam che ata 100 do momenta se durji zle spriamo ata 66.Zagubih edna sedmica za testove na duna i videokarti.Po 16 chasa na den i rezultata e slednia Gree da ama komputara stoi otvoren i 26 gradusa sa bez da e razvalen datchika ama osven onzi jult radiator sum slojil oshte 3 okolo nego po 10 leva parsheto ventilatora .pri dvd kompresia s koeto se zanimavam intel sa 2 puti po bavni ot amd.Mrazia g-force 2 mx i mx400 i pro shtoto se vijda po gadno na dvd div-x ot radeon*///drug put sha produljim che izlizam




  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    35
    #67

    AMD

    Незнам какво се оплаквате от чипсетите за AMD ?

    Аз съм с MSI K7T Turbo и досега не съм имал никакви проблеми... Преди бях с MSI K7T Pro и Pro2-A - пак без проблеми.

    От ASUS A7V също съм много доволен - никакви ядове и проблеми.

    От ABIT съм малко ( доста ) разочарован, но е възможно да съм попаднал и на кофти бройки ( 3-4 ).

    За DFI, QDI нямам мнение - не съм ги помирисвал.

    ECS не са за овърклок но са съм много стабилни - това не съм го проверявал а ми е казвано от собственици на такива.

    И като казвам че съм доволен от MSi и ASUS искам да уточня, че съм работил на тях поне 2-3 месеца.

    Валери - да ти кажа честно - имал съм проблеми и с Intel и с AMD и ако трябва да го смятам в проценти се получава 50/50, като при AMD проблемите са главно с охлаждането ( когато се овърклокват ).






  10. jay
    jay е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    251
    #68

    AMD

    problema e v kalpawia softwer za VIA, koito se dalji na shibania hardwer saotwetno. Zashto ima 1000di viapakowe togawa ??

    AMD se prinujdawa da darji cenite na cpu niski za da mogat sistemite da sa prodawaemi. Ochewidno VIA poweche pecheli w sluchaq. Shto li nikoi ne se zamislq za towa. Vie samo 1 cpu li si kupuwate ili cqla sistema ???

    amd vs. intel stana bezsmislena tema




  11. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    146
    #69

    AMD

    God, пак малко по-нагоре писах, че покупката на AMD система я отчитам за грешка и следващата определено няма да е такава. Не мога да разбера какъв е проблема в разсъжденията ми? В момента да я сменя с P-III такава сам знаеш, че няма смисъл, по-добре да се изчака Р4, което смятам и да направя. Не ме карай повече да пиша нещата по няколко пъти, няма смисъл от това. Освен това кой каза, че AMD e единствения ми компютър? Също така пак ще трябва да напиша, че все още продавам и компютри (освен софтуер) и смяната на хардуера е работа за 1h, но не го правя основно заради качения софтуер. Какво предлагаш, само затова че предпочитам Intel сега да си сложа i815 временно, после пак да сменям с i845? Казах, че се ръководя от аргументи, а не от фенски страсти. Проблемите с AMD ги разреших, къде със смяна на хардуер, къде с patch/tweak.



    Както е написал jay, AMD могат да продават само с по-ниски цени, точно тази по-ниска цена ме подведе и мен. Спорът Intel vs. AMD наистина е безсмислен, по-коректно е да се спори на тема Intel + Intel vs. VIA/SIS/ALI + AMD.




  12. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #70

    AMD

    Valeri,

    ама по дяволите, все го усукваш само и само да не се разделиш с AMD-то си! Определено разговорът с теб започва да става безполезен, и да не се повтарями и аз, затова ще обобщя: Intel са по-добри, но не ги купувайте(поне засега)!!!!

    Ако искаш пусни още едно постче, за да е твоя последната дума и да си говорим за по-смислени работи.




  13. jay
    jay е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    251
    #71

    AMD

    Intel=stabilna rabota, uptime=meseci

    AMD=crachowe,shum,sw problemi, uptime= max den (posle zabiwa ot jegata)

    Samo shtot e po-barz - zatowa si zaslujawa da se zeme. I s $20-30 po-eftin w interes na istinata.



    Na men mi trqbwa stabilni machini s uptime=all the time na 100%.

    Nqmam dowerie na AMD i towa e !






  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    85
    #72

    AMD

    Ми тогава все тая дали ще караш БМВ по планински калдъръм или каруца по някой германски аутобан. Кое ще ти хареса повече?




  16. Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    553
    #73

    AMD

    Vizte kvo, za men AMD porosto ne stava.Imal sym adski mnogo iadove s AMd-ta nishto hubavo ne sym vidial ot tiah (((.Kato mu spre ventilatora na procesora i po4va da spi4a koravo.Na skoro v zalata koiato raboita na edin P II 400 mu beshe sprial ventilatora i ko da vi kaja PC-to si ba4kashe se edno ne e sprial )) tva me radva adski mnogo v Intel-skite procesori AMD sux tva e !

    Taka 4e bratia "za boga ne kupuvaite AMD" ))))) !








  17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    85
    #74

    AMD

    Щом ще боравим с факти, добре. Не си споменал какъв е процесора на AMD, който ти създава проблеми, но ми прилича на К6-Х. В къщи имам един стар К6-2 с ревизия на ядрото CXT overclock-нат на 450 MHz и напрежение 2,5/3,3V. Ползвах го около 2 и половина години (все още си бачка - за SETI-то) с един скапан вентилатор на Acorp и никога, ама никога не е вдигал над 50 градуса дори и в най-горещия летен ден. Незнам, може би съм попаднал на някаква уникална партида, знае ли човек. Сигурно за това още не съм го продал.







    Променено от AK 7.62 mm на 08/06/2001 21:12:45

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,558
    #75

    AMD

    Пичове - това, че неможете да си подкарате AMD-тата не значи, че не са по-добрите процесори - ако ги завирате в малки кутии и със малки и бъгави цуулер-чета разбира се, че няма да работят!!!!

    Но ако използвате качествени кутии и цуулер-и няма да имате проблеми!!!!

    Поне аз досега съм нямал проблем нито с Duron нито с Athlon, но винаги съм с по-добрия цуулер!!!!

    КАЗАХ!





    Mollov, HardwareBG.com

    mollov@mail.bg




Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе