Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 102

AMD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,558
    #46

    AMD

    Я, имам си вече и звездичка ))

    Валери като плюеш толкова по AMD що си с T-bird а не с P4?!?



    Mollov, HardwareBG.com

    mollov@mail.bg




  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    852
    #47

    AMD

    GSXR, ами например ти можеш да ги публикуваш първи...



    Martin 'The_UFO' Dimitrov

    theufobg@yahoo.com

    http://www.theoffspring.hit.bg

    http://www.theufo.net

    ICQ#94565641

  4. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #48

    AMD

    Valeri,

    1.Не преувеличавай значението на кеша. РРro имаше 256 level2 кеш, който работеше на пълната честота на процесора, но въпреки това той изоставаше от PentiumMMX. Също така разликата в бързодействието между Duron(128+64 кеш) и T-Bird (128+256 кеш) е много по-малка, отколкото може да се съди по кеша.

    2.Не преувеличавай значението на FSB. P4 има 400 MHz, която обаче никак не му помага срещу Р3 или Athlon.

    3.Athlon има 50% повече елементи на кристала си от P-III - разбира се, нали има много повече кеш, който се състои от "елементи". Иначе Athlon има RISK-ядро, което отвсякъде е по-иновативно от това на Р3, и то го прави толкова добър(също така и тройното FPU)(G3/G4 също имат RISK-ядро).



    За останалото си общо взето прав. AMD имат огромни проблеми с чипсетите, загряването, мултипроцесорността, оптимизирания софтуер. Но поне засега успяват да се справят и заслужават възхищение! Лично аз никога съм вярвал, че ще успеят да завземат близо 30% от пазара на процесори, след като всичко е на страната на Intel.

    Що се отнася до NetBurst архитектурата, би ли ме светнал кога се очаква оптимизиран софтуер за Р4. По времето на излизането на РPro той вече беше готов(WindowsNT).

    Между другото наистина ли си с Т-Bird?









    Променено от god на 02/06/2001 01:01:30

  5. jay
    jay е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    251
    #49

    AMD

    I nqkoi nqma li da mi kaje otkade da si namerq stara PowerPC machina - mac ili ibm za ne mnogo pari. I nqkoi znae li kade se prodawat macowe na staro w Sofia (powerpc) i kolko prai moje da struwat?




  6. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    146
    #50

    AMD

    Аз не "плюя" по AMD, Mollov, зададох ти конкретни въпроси, а ти не можеш да ми дадеш отговор вече почти седмица. Изказваш се непрофесионално и необективно, това е. Претендираш да разбираш от компютърна техника, не ме карай да си мисля, че не си виждал нищо по-различно от AMD.



    Наистина съм с AMD, смених си дъното заради RAID контролера на Promise на ASUS A7V133. Проблемите веднага се появиха, описал съм ги на форума на HardwareBG. За сега нямат решение, системата при овърклок се държи странно, грее, шуми и т.н. Порадвах се на един Athlon/1000 AXIA, пуснах го на 1500, след това го продадох. Същата участ ще сполети и цялата система при първа възможност. За сега да купя Р4 няма смисъл, ще изчакам малко да се установят нещата с цокъла и паметта за тези системи. AMD системата я оставям на доизживяване. Такава грешка повече едва ли някога ще направя, това AMD ме кара още повече да уважавам Intel. Просто няма сравнение като поведение със система MB Intel + CPU Intel. За пореден път се убеждавам, че има защо Intel да е по-скъп във всичко. За качество и надеждност се плаща! AMD + VIA просто са евтина алтернатива на компютър, както има и евтини коли за масите. Нямам какво повече да добавя по темата, като купя Р4 ще се похваля.



    Не искам да обиждам никого, ако някой има желание да спори нека го прави с някаква логика и аргументи, а не по принцип. На моя компютър имам с учебна цел W2k Server, SQL 7.0, Oracle и т.н. Феновете на AMD да ми обяснят също защо Athlon/1000 (с повече кеш и по-бърза шина) при управление на бази данни дава по-ниски резултати от P-III/800ЕВ? Не претендирам за "чистота на експеримента", инсталирам и тествам. Може би пак пропускам някой пач за AMD/VIA? Ами защо драйверите на NVIDIA като "усетят" VIA чипсет включват на AGP 2X? Ако някой тръгне да спори имам още куп въпроси, на които ще искам смислени отговори.



    Променено от Valeri на 02/06/2001 14:55:57

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,558
    #51

    AMD

    Валерий какво точно искаш да знаеш и какво точно ми е непрофесионалното в мнението?!?

    Че съм фен на AMD е вярно, и че не съм пипал Intel за клокване от година и половина също е вярно!!!



    За мен AMD в момента има по-добрите процесори - това че дъната са малко кофти не ми пречи...





    Mollov, HardwareBG.com

    mollov@mail.bg




  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    85
    #52

    AMD

    За тези неверни люде, дето не вярват че AMD може да има hi-end платформа да погледнат на: heroinewarrior.com/athlon.php3




  10. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    146
    #53

    AMD

    Не се сърди Mollov, но да кажеш "Hehe - то тия от Intel май няма да успеят да направят процесор, който да е "=" със AMD-тата при MHz=MHz...." как да го нарека? Забравил си много неща от преди две/три години! Прочети следващият ми пост след този, където си написал това, че да не се повтаряме излишно, там има три въпроса. Проблем на AMD не е процесора, а изграждането на надеждни системи на негова база. Съгласен съм, че на домашния потребител не му пречи компютъра да дава някакви проблеми от време на време, но това не е пътя към корпоративните клиенти. Затова по-горе писах, че за сега системите на база AMD са просто една евтина алтернатива на компютър. Много неща могат да се направят с процесори на AMD, но до сега само четем за тях и нищо не се прави, това пък е другият проблем. Иначе е хубаво да си фен на нещо, и отборите в "Б" група трябва да имат фенове...



    Променено от Valeri на 02/06/2001 21:37:36

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,558
    #54

    AMD

    Валерий незнам за отборите от Б група, но Athlon процесора въобще не е за там - това, че още немогат да направят добро и стабилно дъно за процесора неможе да те кара да изкарваш процесора еди какъв си - 266MHz FSB, EV6, 3DNow! и т.н. са неща, които ако се използват на 100% Intel ще плаче много - липсата на качествени чипсетове от когото и да било от производителите е едно на ръка - добрия процесор на AMD е друго нещо!!!

    Аз съм фен на процесора, а не на машините с този процесор!!!



    Mollov, HardwareBG.com

    mollov@mail.bg




  12. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    347
    #55

    AMD

    Valeri, ти да не би да сравняваш 2хР3/800 vs. 1xAthlon/1000? "W2k Server, SQL 7.0, Oracle и т.н." е ясно, че ще работят по-добре на 2 CPU - това е сървърен s/w. A и нещо ме съмняват тези изцепки с твоите 1,5GHz. 50% стабилен @ е постижение, за което БИ ТРЯБВАЛО да се разкаже повече - каква кутия, cooler-и, паста, използвани tweaks, данни за температурен режим при продължителна работа, тестови резултати за производителност и стабилност, версия на BIOS, revision на М.В, ... - за да ти повярвам и да не те мисля за долнопробен шарлатанин, ще трябва да ги напишеш. А ако си САМО пуснал процесора да запали на тази честота е отделна тема, това не го признавам за нищо повече от дребен експеримент.

    А за това кой процесор е по-бърз не ми се коментира, има си тестове, които сигурно си забравил да прочетеш. По въпроса за стабилност едно е ясно, ако лайк се опита да прави екстремен @ (50% примерно), ясно е че няма да стабилизира добре системата.




  13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    46
    #56

    AMD

    za valeri

    po nagore se spomenava che nvidia kato useti via chipset se vkluchvala na 2x agp.Tova e zdrava prostotiia proizliazla ot kuc test s niakoia mentajna nvidia.Ako beshe taka uvajavanite ot men duna msi niamashe da pusnat duno s vgraden g-force 2 mx.Ako na niakoi mu gree procesora da se oharchi za radiator 30$ jult na cviat tip turbina s dva ventilatora na radiatora i s over

    klok durji28 gradusa max.Na kompresirane Amd se spravia po dobre ot intel.Tova vji za div-x i stava 2 puti po burzo pri amd k7 ot p3.Da se kupi sega p4 e chista nabutvacia kato predi 2 godini s katmai.Tova che burzash v ofisa sus sglobiavaneto i ne instalirash pravilno na via priturkite i na ac97 ekstrite ne znam kvo govori za teb.Koi pusna tvurdenieto che amd plus via za win2000 bilo ad.Az ne vijdam nikakva razlika s p3 na 800 sreshtu t-birt800.I kakvo mu e na asus a7a mnogo dobre si bachka i s dve lankarti a abita baveshe s dvete




  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    762
    #57

    AMD

    dobrilov - na men (a i ne samo na men) mi gree processora. Kakuv e tozi ventilator s dve perki? - za orb li govorish? - bi li kazal ot kude moga da si namerya takuv, shtoto 28C mi zvuchat dosta neveroyatno - kakvato i pasta da izpolzavsh - a za lyatoto dori bez @ si e napravo nevuzmozno!

    http://www4.tomshardware.com/cpu/01q...cooler-29.html

    Tuk sa testvani 49 ot nai-dobrite coolers - e tam pri 24C staina - nikoi ne e mogul smukne pod 30-35C i to bez overclock - lyatoto tuk stainata temp. shte e nad 30C - i ne mi se misli kak shte se durzat T-bird.



    <font color=red>Dominator</font id=red>

    dominator@mail.bg

    ICQ#109217561



    Променено от Dominator на 03/06/2001 12:43:31

  16. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    146
    #58

    AMD

    Mollov:

    - AMD Athlon/Duron са много добри чипове, винаги съм го казвал и никога не съм оспорвал. Затова мисля, че правилно съм го написал по-горе, AMD е добър играч за CPU, но отборът като цяло не е за "A" група.



    Lamia:

    - ставаше дума за 1 x P-III/800EB, не за Dual машина!

    - ако те съмняват "изцепките" ми за 1500MHz ще ти предложа следното: ела ми на гости, аз ще приготвя предварително тествани 1000/266 процесори и ще стане пак 1500. Условието е да купиш два такива процесора след като 1500 стане факт, цената към теб ще е 150$. Май забравяш, че от 4 години притежавам компютърна фирма и няма никакъв проблем да намеря каквото поискаш. Искаш ли Athlon/1333 който пали на 1.85V на 1500? Приготви си 285$ + ДДС и заповядай в офиса ми!

    - конкретната система: ASUS A7V133, BIOS 1004, модифициран стабилизатор до 2.05V, Athlon 1000/266 AXIA "9" 0115, охладител ND3 с вентилатор на 17V, захранване KME 250W (грее доста над 1400). Процесорът работеше на 2.05V и 1500MHz под Win2k, но докато температурата не се качи до 66С, ND3 не удържа дори и с 17V вентилатор. След 66С РС се рестартира. На 1.85V AXIA "9" процесорите работят до към 1400, по-нагоре става само с повече VCore. Този на моя компютър работеше до 1370 на 1.85V.

    - 1500 си беше чиста проба експеримент, вярно е. Дори да бях запазил чипа 100% нямаше да работи така.

    - не се сетих пак да търся tweaks/patches за CPU или MB, sorry!

    Предполагам задоволих частично любопитството ти.



    dobrilov2

    - "куция тест" всъщност бяха два теста: ASUS P3V4X + ASUS V7100 32Mb и ASUS A7V133 + ASUS V7100 32Mb. Искаш ли да пробваме с ABIT KT7A + ABIT Siluro? MSI допускам да са модифицирали Reference драйвера, че да работи AGP 4X. Аз навсякъде говоря за Reference драйверите, стига с тези "tweaks & patches"!

    - "жълтият охладител" се нарича Titan Majesty Twins, продава се в Argus, струва по-малко от 30$ (минали са те, ако си го купил от друго място) и по ефективност е на нивото на noname ND3. Погледни какво ти е дал като линк Dominator, там го има и този cooler. 28С на full load се дължат на грешка в датчика, това трябва да го разбереш само със споменаването на цифрата. Дори Swiftech охладителя не може да свали толкова температурата, струва около 65$ за информация.



    Ако има още въпроси - за мен е удоволствие!




  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    48
    #59

    AMD

    za tezi koito kazwat che Thunderbird bie PIII bie s 5-10% da poglednat na http://www.ixbt.com/cpu/1000-p3-vs-tb.html.

    Osobenno da oburnat wnimanie na rezultatite s BX .. ) Az lichno ne chakam P4 s nowo qdro a PIII na .13m koito po wsichko koeto sam chel she raboti ma moq BX .. edinstweniq porblem kakto winagi s produktite na intel e canata ... (



    mitkohr

  18. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #60

    AMD

    Valeri,

    не се сърди, но не мога да те възприема на сериозно. Страстен привърженик си на Intel, а пък използваш АMD. При това доколкото мога да разбера нямаш парични проблеми. Това ми мяза все едно да говориш срещу Nvidia, а пък да имаш GeForve. Или пък да хвалиш Linux и да си служиш с Windows. Или да говориш срещу правителството и пак да гласуваш за СДС. Или да се водиш левскар, а пък да ходиш на мачовете на ЦСКА. Ох, май нещо се поувлякох...




Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе