За сервизите може да попиташ официалният вносител
http://www.midea-bg.com/bg/contacts/
http://technika.bg/page/27/midea-ser...-stranata.html
За сервизите може да попиташ официалният вносител
http://www.midea-bg.com/bg/contacts/
http://technika.bg/page/27/midea-ser...-stranata.html
Благодаря ти за информацията.
Този проблем се реши-просто за смяна беше един голям кондензатор !Първоначално публикувано от Rozichka
Сега обаче изникна друг...
Тази сутрин гледам-стои на 1 мин/ сигурно от 4 часа/ и върти ли ,върти помпата...но не спира. Т.е. Не изключва на 0 накрая.
Това какво може да е ?!
Здравейте,
Тази вечер пуснах съдомиялната, изми си, даде сигнал, че е готова и като отворих капака - изненада: по дъното пълно с пяна. Пуснах още веднъж програмата, мих филтъра + 2 изплаквания и всеки път има пяна, като предпоследния път беше най-много. Ползвах таблетка на MEDIX 3в1, никога досега не сме имали проблем с тях. Нямам спомен кога последно слагахме препарат за изплакване (понеже понякога ползваме и обикновени таблетки) - не знам да не би да има много от него в отделението и сега да ми прави мизерия...
Става дума за BOSCH SRV43M23EU/44.
Някакви идеи?
Този пост е редактиран от Shmi; 01-12-12 в 19:51.
Хора помагайте.
Имам съдомиялна Електролукс 43010. При пускането и започва да изпомпва след около 1 мин спира и започва отново още 1 мин. изпомпване и след това спира и светва светодиод с картинка стрелка насочена към вертикална отсечка. Ако налея вода вътре я изпомпва нормално. Маркучите за мръсната и за чистата вода са чисти и няма запушване по тях. Ефекта го прави на всички програми.
Ако някой има опит нека сподели!!!
Наклони я,за да изтече водата (внимавай да не те види жената и да вряка за гьола) и давай газ.Идеята е да се изпразни съдът с поплавъка.Късмет.
Здравейте,
Новак съм във Вашия форум,но съм го ползвал за съвети относно перални и други уреди като читател/
Въпросната ми миялна Беко DIN 1530 е на близо 3 години-т.е. без гаранция.
От известно време прави магарии- не ще да тръгва: не шумеше като да изпомпва,след рестарт-тръгва. След като тръгне друг път не приключва ефективно-припомпва няколко пъти без да се самоизключи...
Последно се взех в ръце след като при по-дълго отсъствие бях спрял крана за захранването и след това не пожела да тръгне. След като отворих и почистих ужасно задръстената!!! цедка на входящия маркуч/машината е оборудвана с такъв с ел клапан на самия кран/ потръгнаха нещата.Но не за дълго.
При старт на различни програми изпомпва водата ,пълни/според мен недостатъчно по това което виждам вътре/ и дотам. Източвам ръчно-отново след старт същото.
Разглобих и почистих де що има видимо за почистване- всички /почти / маркучи,кабели и т.н.. След като днес смених кондензатора,който е на двигателя на помпата/прочетох ,че е възможен проблем с него/4 микро фарада сложих
http://nikelectric.com/product_info....roducts_id=866
И пак не ще.
При цялостно разглобена- работи.
Пълни,върти, приключва програми.
Сглобя ли я-не ще. Изпомпва,пълни и дотам!
Моля за помощ! Не съм с две леви ръце,не съм и проф техник на бяла техника.
Видях това и е близо до моята схема на водния цикъл
http://www.tehcomservis.com/forum/to...m=1&topic=1119
- - - - - - - - - -
и малко идиотски снимки
Този пост е редактиран от Lupus; 22-08-13 в 20:38.
еееее,днес смених и платката, след като не можаха да я преинсталират. Купих нова от Роял Електроникс.Отново същото невървене. Двигателя работи като го захраниш директно. Хора, моля помогнете със съвет.
Здравейте приятелиАко има някой,може ли да качи схема на професионална миялна машина.Независимо от модела.......Благодаря Ви
Отново ми работи миялната!
След като и доказани корифеи в областта на програмирането и само на перални/миялни не можаха да се справят- метнах я в Роял Електроникс/фирмен сервиз на Беко/. От там бях взел платката,която горещо ме съветваха да сменя и софтуера.... оказаха се кабели . Но на такова криво място.... на вратата / сгъвката/ и един ключ Вкл/ Изкл Хората изключително възпитано и културно ми приспаднаха парите за платката и всъщност ремонта ми е колкото една платка-59 лв/евтина/.
Отдавна не бях имал вземане - даване с толкова културни и възпитани служители в сервиз, офис или магазин!Определено ме впечатлиха и спечелиха!
Здравейте,аз имам съдомиялна Ariston LI 460 вградена и се появи един проблем а не го намирам в инструкцията за употреба.Когато се опитам да я пусна не тръгва и след няколко секунди се чува звуков сигнал (еднократно) и светват индикатори 2 и 3 и светят докато не я изключа.Има и малко вода на дъното която не е източена.В упътването не намирам какво значи когато светват точно тези индикатори.Моля някой ако знае да ми помогне
(Добавено)
Малко да поясня примерно аз я пускам,избирам програма 1(интензивна),затварям врата след няколко секунди се чува еднократно изсвирване и не тръгва.Когато я отворя виждам,че мигат индикаторите на програма 2 (нормална) и 3 (еко) и мигат докато не я изключа.Знам,че ако мигат индикатори 3 и 4 проблема е в крана,но за 2 и 3 не знам.
- - - - - - - - - -
Здравейте,аз имам съдомиялна Ariston LI 460 вградена и се появи един проблем а не го намирам в инструкцията за употреба.Когато се опитам да я пусна не тръгва и след няколко секунди се чува звуков сигнал (еднократно) и светват индикатори 2 и 3 и светят докато не я изключа.Има и малко вода на дъното която не е източена.В упътването не намирам какво значи когато светват точно тези индикатори.Моля някой ако знае да ми помогне
(Добавено)
Малко да поясня примерно аз я пускам,избирам програма 1(интензивна),затварям врата след няколко секунди се чува еднократно изсвирване и не тръгва.Когато я отворя виждам,че мигат индикаторите на програма 2 (нормална) и 3 (еко) и мигат докато не я изключа.Знам,че ако мигат индикатори 3 и 4 проблема е в крана,но за 2 и 3 не знам.
Здравейте, бих желал да попитам каква повреда е възможно да има? Положението е следното: Миялната започва програмата си нормално. И двете помпи работят. Почти веднага след пълнене с чиста вода, тя започва да изтича оттук.
Надявам се на отговор и предварително благодаря.att-53db10a00aac141.jpg
Здравейте,
Имам съдомиялна Candy CDF8 853X която на края на програмата изписа Е8. След ровене в нета открих че това означава изгорял нагревател или непочистена цетка. Проверих нагревателя и ми се струва че е здрав (27ома), сътветно цетката е чиста. Някой може ли да подскаже къде да търся проблема.
Благодаря предварително
Този пост е редактиран от Петърчо; 29-09-14 в 19:27.
check.jpg
И така, проверих релето като му подадох 12v при свалена платка-работи нормално. След това на куплунга с трите кабела проверих на съпротивление и само на черният и жълтият ми показа 2,2к. Не знам дали това е температурният датчик (само предполагам). Така че чакам ако някой може да помогне ще съм безкрайно благодарен.
И след много ровене и питане накрая....дойде сервизният техник и за 5 мин смени security switch както той се изрази.
Мъките приключиха.