Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
240. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

9 3.75%
  • Bosh

6 2.50%
  • AEG

18 7.50%
  • Siemens

9 3.75%
  • Electrolux

17 7.08%
  • Gorenie

27 11.25%
  • Whirpool

32 13.33%
  • Privileg

4 1.67%
  • LG

7 2.92%
  • Samsung

14 5.83%
  • Ariston

53 22.08%
  • Zanussi

6 2.50%
  • Siltal

2 0.83%
  • Candy

15 6.25%
  • Beko

15 6.25%
  • Edesa

0 0%
  • Fagor

5 2.08%
  • Smeg

0 0%
  • Baukneght

1 0.42%
Страница 3 от 80 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 1191
Like Tree132Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010

Re:Пералня Electrolux EWF 805 инструкции

Точно 1мин ми трябваше да го намеря.
    Не очаквай някой да има точно като твоята пералня и да почне да сканира страница по страница.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

2.  

3. Тук е от
    Oct 2009

Re:Пералня Electrolux EWF 805 инструкции

Благодаря много Съжелявам, че не съм го намерил, но търсих и не видях за тази пералня

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Перални-проблеми,сервиз,начини за разрешаване

Здравейте всички,ако някой може да помогне с инструкция за перална Kandi -Alise 650 или от къде да я дръпна ще съм мн.благодарен.
    Успех на всички.
    скайп energo888

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Инструкция за перална Канди ????

На Български или на Английски? Мисля, че на Английски ще ми е лесно да го направя утре, докато на Български би трябвало да я вземеш от този, който ти е продал такава пералня.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Tехкомсервиз-форум

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Перални-проблеми,сервиз,начини за разрешаване

Здравейте. На скоро си взех пералня Ariston ARXD 129 и след около седмица работа се появи някакво чукане, когато барабана завърти и после когато спира да се върти. Ще се опитам да опиша най-точно проблема. Първоначално пералнята завърта в едната или другата посока барабана на много малки обороти, тогава няма чукане. След това обаче като стигне до изплакване в момента, в който барабана се завърта отвътре се чуват три-четири чуквания след което изчезват и бараната докато се върти не се чуват тези почуквания. Отново се появяват, когато вече въртенето на барабана спира. При празна пералня завъртан на ръка барабана в едната или другата посочка за проба, но не се чуват почуквания. Такова чукане започва да се чува, когато разклатя барабана навътре-навън. Чукането наподобява все едно с чукче се чука някъде отвътре по пералнята. И другото ми питане е на момента пералнята започва да издава едно много силно бръмчене - наподобяващо на мощен трансформатор. Това бучене ту започва ту спира. Един познат ми каза, че било от помпата, която изпомвала водата.
    Моля някой специалист да помогне със съвет дали тези оплаквания в работата на пералнята са нормални или да търся майстор.
    Благодаря предварително.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re:Проблем с пералня Ariston ARXD 129

Първото което ми идва на ум - махнати ли са транспортните болтове и нивелирана лки е?
    2. Монети, видии , болчета в някой джоб и оттам в барабана- вече може да са във филтъра или в маншона на люка.
    3. Пружините по окачването на барабана да опират някъде, крив амортисьор .

10. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Транспортните болтове са махнати. Първото нещо, което ми направи впечатление за тези болтове е, че бяха много криви и едвам ги развъртях. Не знам дали така трябва да бъдат. Пералнята е нивелирана на 100%. Ще огледам за някакви метални неща, които евентуално да са изпадналиот дрехите, но преди да сложа нещо да се пере проверявам всеки джоб дали няма нещо останало в него. Като цяло смея да кажа, че въпреки, че дадох 600 лв. за тази пералня сглобката е много некачествена. На места от двете страни и отред на лицето ламарината има вдлъбнатини, и изглежда все едно е някакво второ качество. Отзад на задната страна също има доста кривини където са завъртани болтове. Отпред зад стъклото на дисплея и между самия дисплей има някакви видими черни частици. Вътре барабана изглежда също кофти направен. Пералнята я взех от Техномаркета и това беше третата която ми извадиха и не се откри някакъв дефект. На първата като завъртях барана той стържеше, втората пералня, която извадиха пък провисваше люка, та взех тази третата, която и тя явно не е читава. Явно техниката си личи, че е правена за страни като България. Днеска ще отида до магазина и после до сервиза за да видя какво ще кажат и да питам дали евентуално мога да я върна.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

За тези пари може да се вземе и нещо по-добро. Като сте видели, че двата екземпляра са били с дефекти, с какъв акъл сте купили третия? Нормалното е да се насочите към друг модел/марка...
    Искайте направо замяна, ако ще да е с доплащане!
    Успех!

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Никой ли няма идея откъде?

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от dodo2000
    Транспортните болтове са махнати. Първото нещо, което ми направи впечатление за тези болтове е, че бяха много криви и едвам ги развъртях.
    Явен признак, че е транспортен дефект / обръщане, пропадане в голям трап. Може да е хвърляна, изпусната - знам ли.Явно има голям удар надолу нагоре за да се изкривят болтовете. Не е нормално да са криви. Щом и други 2 са с били с дефект, явно цялата партида е или върната у Запад а или е с голям транспортен дефект у нас.
    Марката е добра. Не напразно АРДО Мерлони продава на Самсуняците стари модели за п-во.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами аз все още търся, но се оказа че тази пералня CANDY последно е произвеждана пре 1996 година и изобщо не е била предназначена за Европа. Предполагам, че ако те интересува нещо конкретно може някой да ти помогне, но за инструкция вече се съмнявам че може да се намери.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

А мога ли тогава да отида и да искам да я върна тази пералня и да взема друга? Минали са 7 дена от както съм я купил?
    Ето как изглеждат транспортните болтове:
    http://imageshack.us/photo/my-images/40/dsc00751q.jpg/
    На живо изглеждат още по-криви

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

В колко повече от 2 форума си писал ???

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Ето как се развиха нещата с моя случай. Днес бях посетен от техници на сервиза за Плевен - фирма Д. Петров. Та момчетата запретнаха ръкави и започнаха да въртят, обръщат и блъскат пералнята с цел да установят откъде идва чукането. След направена от моя страна забележка да се отнасят по възможност по внимателно с уред за 600 лв. ми отговориха, че така действали с боклуците, които трябвало да ремонтират всеки ден. Вследствие на това им отношение за отрицателно време се сдобих с деруги и чуквания по корпуса не пералнята. Проблема с чукането се оказа нещи по амортисьора, което уж оправиха, но за другия проблем с бученето на пералнята на моменти ми беше казано да си усиля повече телевизора и да не обръзам внимание на това. Та така протече най-общо казано ремонта на място на новата ми пералня. Още от сега се моля да не се чупи по начин, който да наложи да бъде взета и ремонтирвана в сервиза на въпросната фирма, че не се знае след това в какъв вид ще пристигне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 80 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 31
    Последно: 22-07-24, 11:02
  2. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 140
    Последно: 11-07-24, 22:37
  3. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 94
    Последно: 07-05-24, 12:50
  4. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 24
    Последно: 28-04-24, 18:50
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 10:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе