Поради наличието на доста въпроси,свързани с проблеми при пералните,пускам тази тема.
Моля публикувайте тук всичко,което се отнася до ремонт,съвети,настройки!
Поради наличието на доста въпроси,свързани с проблеми при пералните,пускам тази тема.
Моля публикувайте тук всичко,което се отнася до ремонт,съвети,настройки!
Пералнята е втора употреба, но има сензор за акуа стоп там където е маркуча за чистата вода. Въпросът ми е- мога ли да монтирам сензора близо до батерията или да го удължа с друг маркуч, понеже виждам, че има знак за напрежение. Има ли ток по него и биха ли възникнали някакви проблеми при евентуалното проникване на вода, чрез опръскване? Благодаря предварително на всички отговорили!
Здравейте, скоро си купих пералня ARISTON ARXF-109. Изпра два пъти и на третия се чу някакво изчаткване, замириса на изгоряло и остана пълна с вода. Занесох я на сервиз - оказа се че помпата и платката са изгорели - смениха ги. Върнах си я в къщи - изпрах веднъж, лекичко замириса на изгоряло, но не обърнах внимание. Пуснах втори път - сега помпата се включваше безкрайно да помпи - около половин час и не продължаваше нататък. Отново сервиз - отново смяна на същите части, като от централния сервиз са протестирали, че два пъти едни и същи части значи употребата е неправилна.
Пералнята ползвам във вилна зона, в която тока по принцип е слаб, но имам монтиран стабилизатор за тока трифазен 15кW, през който минава захранването на цялата къща. Другите уреди работят - включително и климатик 24. Освен това втория път като изгора я бях пуснала през нощта - 4 часа, за да няма други консуматори да не и влияе тока, защото от сервиза твърдят, че това е причината.
Моля за мнение, прави ли са от сервиза и ако е така какво бихте ми препоръчали. От петък сам я прибрала и не смея да я пусна, за да не изгори трети път, защото вече едва ли ще признаят гаранцията
Проблемите м/у централния и местния сервиз са си техни.Да си ги решават.
Ти се обръщай към търговеца, който ти е продал пералнята.Ти нямаш никаква работа със сервиза.С него ти нямаш никакви взаимоотношения.
Ти искай да ти оправят пералнята, а те ако искат и 10 пъти да сменят едни и същи части.
Какво означава за тях си е техен проблем.
Теб това не те интересува.
Ако не ти признаят гаранцията, то КЗП ще ти я признае.
Искам да попитам пералнята ми се развали нещо не иска да върти смених и мотора и кондензатора и отново същото
Здравейте , имам въпрос как се сваля колелото за ремъка което е към барабана на пералня SIEMENS SIWAMAT PLUS 5433. Има болт (като на всички други перални) който се върти безкрайно. Не ми е ясно резбата ли е заминала или пък да е с насрещна гайка. Проблема е че болта е разхлабен и колелото няма съосие и ремъка пада. Нито се завива , нито се развива за да го сменя. Благодаря предварително.
Здравейте!Купих си горе посочената пералня,но напоследък,когато стигне до центрофугата ми дава грешка F-08.Преди като ми го изпишеше това рестартирам пералнята и тръгва.Но сега не иска.Може ли да ми кажете какво означава тази грешка,за да се насоча към какво да търся проблема.Благодаря предварително!
http://www.hotpointservice.co.uk/hs/...AQ:ERROR_CODES
F08 - Heater relay cannot be activated
Ако може някой да помогне. Имам пералня Zerowatt tropica 42 XL. Не може да се отвори вратата. Счупих дръжката от мъки и пак не успях. Сега съм прекарал кабел зад езика и се опитвам да го издърпам напред. Движи се напред, но вратата не се отваря. Ако някой има идея как да я отворя да сподели.
Да, наясно съм че ключалката е защита срещу отваряне по време на работа.
Свали горния капак,виж оттам къде се подава езичето и го натисни на ляво или дясно.
Свалих горния капак. Достигнах до езичето и го натисках на дясно в случая на където се отваря. Но вратата стои заключена. Забелязах че една част на заключалката се движи заедно с езика. От натискане ме заболя пръста, но вратата не се отвори. Опитах се да блокирам подвижната част ключалката но и това не помогна. В затворено положение не мога да отвия нито болчетата на ключалката нито на езика. Вече я оглеждам къде да счупя механизма.
Добре де завъртя ли ключа на пералнята от който се определя на каква програма ще работи пералнята в положение изключено???Първоначално публикувано от antonfx
Ако си направил всичко по-добре си извикай техник който разбира и без това вече си направил една беля.
Моята пералня (Аристон), като се свали долния капак, за да се открие филтъра, от ляво има едно щифтче, което като се издърпа, вратата се отваря аварийно (така пише в инструкцията). Виж и твоята пералня дали няма някъде такова щифтче.