Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
242. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

9 3.72%
  • Bosh

6 2.48%
  • AEG

19 7.85%
  • Siemens

9 3.72%
  • Electrolux

17 7.02%
  • Gorenie

27 11.16%
  • Whirpool

32 13.22%
  • Privileg

4 1.65%
  • LG

7 2.89%
  • Samsung

14 5.79%
  • Ariston

53 21.90%
  • Zanussi

6 2.48%
  • Siltal

2 0.83%
  • Candy

15 6.20%
  • Beko

16 6.61%
  • Edesa

0 0%
  • Fagor

5 2.07%
  • Smeg

0 0%
  • Baukneght

1 0.41%
Страница 53 от 80 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 1191
Like Tree132Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    May 2017

Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Според мен не пипай пресостата!
    Има бобина ,магнит и електронна схема.
    Мембраната ще трепти с различна честота за различните нива.Това всичко се проверява от проца и се сравнява с програмираните стойности в паметта!
    Аз лично не бих го бъзикал!
    Отговорността си е твоя!

Или простичко да ти го кажа.
    Заводските стойности на пресостата са свързани със софтуера, всичко това се следи от процесора на пералнята.
    Всяка една промяна на заводска настройка ще доведе до различни трептения на мембрана
    ,оттук нататък само проблеми!
    Остава само да се удължи маркуча,но пак ти повтарям,че не съм сигурен дали ще има ефект!

Другото е,че Уърпул никога не са били добри перални!
    Пак ще се повторя!
    Имам и стар Уърпул,независимо че пълни до средата на люка,пак пере кофти!
    Пускаме допълнително плакнене и центрофуга,след всяка програма!

И не се сърди на Викинга!
    Когато зависи от мойте знания гледам да помагам!
    Този пост е редактиран от Viking72; 08-06-18 в 18:30.

2.  

3. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

И по какъв повод да трепти мембраната? Смятах, че имаме някакво налягане в маркуча, дължащо се на навлизането на вода в него, което налягане деформира мембраната и тя подмества котвата на магнита. Платчицата преобразува въпросното отместване в някакви си сигнали, разбираеми за "главния мозък". Но трептения на мембраната с някакви честоти... не вярвам. Допускам, че мога и да греша, но много по-недостоверно ми се струва това с трептящата мембрана.

Ако, обаче, това което аз си мисля за принципа на тези датчици е вярно, може би има логика в идеята ти да се увеличи дължината на маркуча. Предполагам, че водата се качва до нивото на което е в барабана, нали така? Т.е. водата свива въздуха в тръбичката. Ако е така, имаме конкретно количество въздух, което се сгъстява и натиска мембраната. При по-дълъг маркуч ще имаме по-голямо количество въздух в маркуча и съответно същото количество вода би скъстило въздуха до по-ниско налягане, т.е. мембраната би се преместила по-малко. Излиза, че пералнята ще трябва да налее повече вода, за да постигне същото преместване на мембраната.

Хайде някой да каже, ако са ми грешни съжденията, че аз просто се опитвам да мисля логично, идея нямам дали съм прав.

Edit: Що реши, че ти се сърдя? Е, имаш доза вина, че казах какво смятам да купа, а ти се направи на недоразбрал - да беше казал "купи Beko-то", може би щях да те послушам. Но да се сърдя - не.

4. Banned
    Тук е от
    May 2017

Абе,човек как да ти препоръчвам Беко?
    Последните където гледах-луфт при затворен люк, отзад капак не е прахово боядисване!
    За другите детайли,има ли смисъл да пиша?

-----
    Нали се сещаш,че този ниворегулатор работи на няколко нива-колко са не знам!
    Имаш към него 5v постоянно,маса и изход.
    Според мен всичко се определя от трептения на мембрана. Не случайно са две пружини. Дали съм прав,предполагам!

Не ми се сърди,не съм душманин на никой!
    Виж вътрешен диаметър на маркуч и го смени с по-дълъг.
    Барниш ли регулирировката на пресостата,ще се вкараш във филми.
    Независимо,че има винт за регулиране,не трябва да се пипа!!
    Този пост е редактиран от Viking72; 09-06-18 в 01:05.

5. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Ама няма какво да я кара да трепти, бе, друже. Усилието на двете пружинки държи котвата в някакво положение. Винтът, влияещ на едната пружинка, контролира това средно положение до известна степен. Следва въздействието от покачването на нивото на водата, сгъстяващо въздуха в маркуча, което помага на пружинката, срещуположна на регулиращия винт. Това е, мисля аз. От тук насетне, котвата влияе на бобинката и електрониката обръща положението на котвата в разбираем за процесора сигнал.

Смущението ми е по-скоро дали запечатващият лак няма да е навлязъл дотолкова навътре по резбата, че да не успея да превъртя винта. Като ми дойде ищах да извадя буцата изпод кухненския плот, ще рапортувам. Ще запомня положението на регулиращия винт, за да мога да възстановя положението му, в случай, че настройката не повлияе по желания начин, макар да се съмнявам. Най-лошото, което може да стане, е да прееб@ пресостата - в такъв случай, просто ще купя един нов, 20-на лева е, няма да се наложи да държа щерката на хляб и вода

---

Как да си препоръчал Beko, ли? Елементарно, приятелю - дават(м) ти Whirlpool и Beko, питам кое да е от двете и ти казваш еди кое си от двете, по еди каква си причина. Ясно е, че точно на мен Miele не може да ми се препоръча, защото е немска (а аз немци мразя и в червата). Ако щеш, не ми е в категорията (не, че не мога да си купя, но не ми отговаря на статуса).
    Този пост е редактиран от Karata; 09-06-18 в 01:20.

6. Banned
    Тук е от
    May 2017

Добре бе човек.
    Този пресостат според мен
    работи на няколко нива.
    За всяка програма,трябва да пълни и плакне с различно количество вода.
    Не е като старите пералки.
    Кога преебеш пресостата не е проблем!
    Притесняваме че проца следи всичко и прави справка с памет!
    Колкото и да ми се иска да успееш,няма да стане!
    Мисли логично!
    Винтът за регулиране трябваше да е външен,без да се троши ниворегулатора!
    Този пост е редактиран от Viking72; 09-06-18 в 01:29.

7. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Величаеш процесора ненужно. Как мислиш, че му се отразява, когато излея три 5-литрови туби с вода, след като е започнала програмата? Ами, никак - пере си машинката и резултатът е повече от задоволителен.Искам просто да не го правя аз, а тъпата машина.

Не на няколко нива работи датчикът, а на много. И какво от това... Ти смяташ, че ще ми изскочи съобщение за грешка ли? Ако стане, ще върна винта в първоначалното състояние. Разбирам, че по всяка вероятност ще си изгубя гаранцията, но поне има надежда да имам пералня, а не машина за химическо чистене, 'щото понастоящем нещата по-скоро натам накланят - разчита се на някакъв препарат, който да чисти, а не да пере...

Трябваше да е външен, ама не е. Което пък не значи, че няма да го пипаме Те и Windows искат да не го пипаме, ама моят е неузнаваем. Ти нали не си с Windows 10, скланящ глава на всеки недоклатен update, който ти пращат? Като си купил телевизор, вероятно си имал някоя лепенка на екрана, гласяща например 50", да не би да си я запазил
    Този пост е редактиран от Karata; 09-06-18 в 01:45.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    May 2017

Гаранцията е най- малкия проблем!
    Винаги може да се поръча нов регулатор и няма да се установи смяната!
    Мисълта ми е да не се ошашави процесора.
    Тук е възловата точка -регулатор,процесор и памет!
    Айде моля те,пробвай с дължината на маркуч!
    След това ще го мислим!
    Сериозно ти си първият ,на който обръщам внимание за този проблем с водата.
    Мислил съм нещо с магнетвентил,но трябва пералката да го управлява.
    Знаеш,че има датчици за поток,чрез които се управляват магвентили.
    Този пост е редактиран от Viking72; 09-06-18 в 02:00.

10. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Но защо смяташ, че може да се случи? Понастоящем аз пак премествам положението на котвата в пресостата, наливайки огромни количества вода насилствено. И машината пере, а не си прегрява мозъка. Когато помогна с винта на едната пружинка, пресостатът просто ще излъже, че нивото не е достигнато още. Едва ли датчик от 20 кинта е направил революция в пералностроенето и обърнал нашината в някакъв невероятен интелект...

Ще успея аз, ще видиш. И ще кача едно клипче със скромния си успех в борбата с машините. А тебе ще те пратя да пишеш в темите за класическа музика

Edit: Това с маркуча има резон, но това е просто друг начин да направя абсолютно същото, което ще направи и винтчето - магнитчето ще се премести по-малко отколкото се премества сега. А ми се струва по-трудно за изпълнение.

И защо, мамамустара, не обръщаш внимание на проблемът с нивото - вярвам отлично съзнаваш, че това се прави единствено с идеята да се наблъскат повече A-та и повече плюсове в надпреварата тип AAAAA++++++. Перяло се е векове с вода - реки, валевици, тепавици... Няма нужда Henkel, BASF и сие да ни убеждават, че пране вече означава единствено химическо третиране.

Надценяваш ме - не знам какви са тези датчици за поток. Магнетвентил мисля знам какво е. Принципно не ми увира главата от перални, просто искам да си свърша пъкленото дело, пък се надявам и да се получи. Освен, че ще ти натрия носа, ако успея, разбира се ще си призная чистосърдечно и ако претърпя провал. Обещавам!
    Този пост е редактиран от Karata; 09-06-18 в 02:13.

11. Banned
    Тук е от
    May 2017

Няма лошо,слушам Джани Моранди!
    Този регулатор е последната технология свързана със софтуер и процесор.

Все пак не си изкарвам
    с ремонт на пералки хляба!
    За мен е удоволствие да помогна.
    А за музика-обичам инструментал

Ами манипулирай го директно и ще разберем!
    Не те съветвам това да го правиш!!!

12. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Offtopic: И аз го харесвам много. Веднъж се изказах, че харесвам ретро музика, ама моя приятелка ме коригира, че на това, което слушам, му се викало класическа, а не ретро музика Остарявам, да...

13. Banned
    Тук е от
    May 2017

Сега пиано не слушат всички.
    Малкият син ми казва:
    -Баща ми нещо не си наред!
    -Сигурно,щом слушам класика?!
    ---
    Дано да успееш да ми натриеш носа!
    Ти си много сериозен събеседник!
    В крайна сметка ти решаваш!
    Сега към съдържанието !
    Пробавай първо с маркуч.
    Дори нещо да се обърка,цървулите от Уърпул-не могат да разберат !

- - - - - - - - - -

IMG_20180608_094708.jpg
    Е защо ги „обичам” Уърпул
    Ще сменям феродо.
    Този начин на гасене на вибрации,не е при всички Уърпул!!!!
    Този пост е редактиран от Viking72; 09-06-18 в 03:02.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Karata Виж публикацията
    Но защо смяташ, че може да се случи? Понастоящем аз пак премествам положението на котвата в пресостата, наливайки огромни количества вода насилствено. И машината пере, а не си прегрява мозъка. Когато помогна с винта на едната пружинка, пресостатът просто ще излъже, че нивото не е достигнато още. Едва ли датчик от 20 кинта е направил революция в пералностроенето и обърнал нашината в някакъв невероятен интелект...

Ще успея аз, ще видиш. И ще кача едно клипче със скромния си успех в борбата с машините. А тебе ще те пратя да пишеш в темите за класическа музика

Edit: Това с маркуча има резон, но това е просто друг начин да направя абсолютно същото, което ще направи и винтчето - магнитчето ще се премести по-малко отколкото се премества сега. А ми се струва по-трудно за изпълнение.
    Идеята за удължаване на маркуча е моя.Така може да се процедира, когато пералнята е в гаранция.Махаш удължението и няма намеса.Докато при манипулация на пресостата могат да ти откажат гаранция.Затова посъветвах Броцки така да увеличи водата.
    Сега за пресостатите - при тях влизат 5в и маса, а излиза сигнал с честота в зависимост от положението на мембраната.Можеш разбира се да опиташ с винта, ако твоя пресостат има.По горе съвета ми е към собственика на горението, а неговия пресостат има такъв винт.Нищо няма да му стане на процесор и т.н.Разбира се не препоръчвам пипането на пресостат от клиенти.Не е тяхна работа, а моята е възстановяване на заводските режими на работа.Модифицирането им е друга бира.

16. Banned
    Тук е от
    May 2017

Бадр,нали се сещаш,че винтът за регулиране не е външен.В случая производителят не позволява регулация!
    За да стигнеш до него се чупи,реже корпуса на пресостата.
    Много ми е интересно какъв ще е ефектът,когато проца сравни стойности на водата за дадена програма,които не отговарят на запис в паметта?
    Дали няма да даде код за грешка и да спре работата на пералката?

Това вече не са старите пералки с механика и липса на софтуер,за да се пипат.
    Този пост е редактиран от Viking72; 10-06-18 в 09:58.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Viking72 Виж публикацията
    Бадр,нали се сещаш,че винтът за регулиране не е външен.В случая производителят не позволява регулация!
    За да стигнеш до него се чупи,реже корпуса на пресостата.
    Много ми е интересно какъв ще е ефектът,когато проца сравни стойности на водата за дадена програма,които не отговарят на запис в паметта?
    Дали няма да даде код за грешка и да спре работата на пералката?

Това вече не са старите пералки с механика и липса на софтуер,за да се пипат.
    Така е.Производителя не позволява регулация.И на старите не позволява, а и никога не се е позволявала.На старите винтовете са залети с боя за да е ясно, че не бива да се пипат и ако бъдат пренастройвани да си личи.Освен това може при такава намеса да се наложи и корекция на диференциалната разлика.На старите пресостати има винт и за нея.Коментара ми беше към собственика на Горенето.То е с механичен пресостат.Не бива да се съотнася с електронните, които също са с различни изпълнения.
    Код за грешка пералнята няма да даде.Процесора при определена честота превключва от пълнене на вода към въртене и т.н..

18. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Цитат Първоначално публикувано от badr Виж публикацията
    Идеята за удължаване на маркуча е моя.
    Дали можеш да дадеш идея колко да го удължа (предполагам в проценти от настоящата дължина) за да постигна резултат около 10-15 литра вповече (вероятно е доста сложен въпрос, предвид че за съжаление, аз не мога да дам информация колко вода понастоящем налива пералнята).

Можеш разбира се да опиташ с винта, ако твоя пресостат има.
    Да, има винт пресостатът, просто е скрит под капачката (ето тук човекът раздроби един такъв и се вижда винтът). Разбирам, че не ти допада идеята малоумници да бърникат по пералните, но аз все таки ще направя някаква интервенция - било с маркуча, било с пресостата, защото наливането на вода с тубата не ми е приятно занимание, а така или иначе, не съм склонен да оставя пералната да "пере" с идеята за икономия на вода.

Имам още един въпрос: пералнята има програма "плакнене и центрофугиране". Нямам никакви забележки по отношение на нивото на водата при тази програма. Ако направя желаната манипулация на нивото, това предполага, че и тази програма ще бъде с коригирано ниво, нали? (предполагам, че там ще ми напълни до средата на люка )

...може при такава намеса да се наложи и корекция на диференциалната разлика.
    Моля те, обясни вкратце що е то диференциална разлика и как би могла да се настрои, след като няма втори/трети винт пресостатът?
    Този пост е редактиран от Karata; 10-06-18 в 23:12.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 53 от 80 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 97
    Последно: 02-12-24, 11:23
  2. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 31
    Последно: 22-07-24, 11:02
  3. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 140
    Последно: 11-07-24, 22:37
  4. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 24
    Последно: 28-04-24, 18:50
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 10:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе