Не знам дали има живи роднини, не й знам ЕГН-то, но щом проблемите са й поправими и еФтинки за отстраняване ще си я къткам.
Не знам дали има живи роднини, не й знам ЕГН-то, но щом проблемите са й поправими и еФтинки за отстраняване ще си я къткам.
Какво значи програматора припуква?
Може би имаш напредвид износване ?
Тези програматори ги ремонтират за около 50 левчета,а нови сигурно са около 80-90.
Разбира се,че ще е къташ,щом ламарината е здрава и има добър външен вид-ремонта си заслужава,особено когато майстора си ти.
Този пост е редактиран от Viking72; 17-09-17 в 13:51.
Пералнята е BEKO WM2508 с механичен програматор+малка платка до него.
https://ocdn.eu/skapiec-transforms/1/X-tk9kpTURBXy84MzZmNGI0ODA2YjdjNWFiYmY2ODM1ZWUyNWRlODU5OC5qcGeQgQEB
Вчера жената я пуска, програматора се завърта леко до почване на пълнене с вода спира там вода не почва да пълни и умира.
Набързо я отворих,филтъра след маркуча е чист, върнах в началото програматора, пуснах я пак - няма напрежение към магнета на водата.
Съвети какво може да е?
Този пост е редактиран от avenger; 21-09-17 в 21:07.
Здравейте,бихте ли ми помогнали с проблема на пералня Блумберг на 5 години.Проблемът е, че се настройва програмата, но пералнята не тръгва.Понякога тръгва след 15 мин, понякога след 30, а днес без проблем сутринта, а сега не иска да тръгне да пере.Не показва никакви грешки на дисплея.Благодаря на отзовалите се!
Този пост е редактиран от avenger; 21-09-17 в 21:08.
Провери блокировката дали сработва и прехвърля напрежение.
- - - - - - - - - -
Маркучето на ниворегулатора.
Залепнал ниворегулатор.
На тази малката платка,не си спомням имали голям кондензатор,ако има трябва да се замери.Може да са му паднали параметрите.
Пусни на изпомване с центрофуга и пиши какво се случва.
Започни с тези неща,а после ще го мислим.
Този пост е редактиран от Viking72; 22-09-17 в 11:32.
Viking72 благодаря за насочване къде да търся проблем.
Весел празник на всички !!!
Пусни първо пералнята на изпомпване и центрофуга,след това пиши какво прави/програма/.
Интересувам се какво става на тази програма:
Работи само помпа
Помпа и центрофуга
Нищо не работи
Този пост е редактиран от Viking72; 22-09-17 в 13:08.
Припукване може да не е точния израз, възможно е това да бъде по-скоро плющене и обикновено се случва, когато през контактните пластини се разрежда кондензатора при превключване оборотите на ел.мотора.
- - - - - - - - - -
http://www.tehcomservis.com/forum/to...um=1&topic=698
Този пост е редактиран от avenger; 22-09-17 в 20:01.
Viking72 и Badr благодаря за помощта. След почистване на маркучето на ниворегулатора всичко си дойде на мястото.
Поздрави.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-09-17 в 22:41.
Добре де искам да попитам,доволен съм как центруфугира мойта пералня Уърпул на 800 оборота които ползвам най-често,само за бельо ползвам 1400,но сякаш няма особенна разлика и според мен не излизат по сухи от колкото на 800.Но пералнята я виждам че центруфугира по-бързо от колкото на 800 оборота,както и се чува повече.Тези дни ще направа експеримент да изпера две неща еднакви едното на 800 другото на 1400 оборота и да установа дефакто едното за колко бързо ще изсъхне и другото за колко бързо ще изсъхне.Но по принцип нормално ли е да няма особенна разлика?
Ами явно няма нужда от 1400 об./мин. Ако пералнята ти има 3000 об., пак ли ще търсиш разлика. Това е центрофуга, не сушилня.
Нали си в Италия?
Занеси си дрехите на обществено Миле с 1400 оборота и сравнявай!
Успех-разлика има!
Затова спрях да пиша в темата за избор на пералня!
Оттук нататък помагам само за ремонти,по моите възможности!Все пак тези уреди ми са хоби и се занимавам с тях от дете!
Професията ми е друга,пералките -ремонт на мои и на приятели.
То и затова си пиша в темата.Иначе,ако с това си изкарвах хляба,нямаше да пиша за ремонти на пералки!
Едвам се сдържах за избора на следващата ти пералка! ЩЕше да излезе реклама!
Този пост е редактиран от Viking72; 23-09-17 в 23:18.
Да де,ама да сравняваш Миле и Урпул ми звучи като да сравняваш бенц с опел или еспресото от машина за вкъщи и еспресото от професионална машина, но за протокола бих пробвал тази идея.
Този пост е редактиран от avenger; 24-09-17 в 18:59.
Тук става въпрос за центрофуга!
Приятелю,бил съм гастарбайтер.
Живял съм чужбина,ползвал съм уреди втора употреба,но купувани от собствениците.За марки и качеството без коментар.Българинът е разбирач и да купува каквото сметне за добре !
Не искам нищо да сравнявам!
Нали ме разбираш??
Иначе хората няма да си купуват перални ,!
Този пост е редактиран от Viking72; 23-09-17 в 23:39.