Здравейте! Проверете как се пуска водата към отделенията за прах и омекотител .Обикновено има един електромагнитен клапан и механична система , която насочва струята към различните отделения. Може би механиката е заклинена и не се движи.
Здравейте! Проверете как се пуска водата към отделенията за прах и омекотител .Обикновено има един електромагнитен клапан и механична система , която насочва струята към различните отделения. Може би механиката е заклинена и не се движи.
Ами водата се пуска от въпросната механична част която съм снимал и прикачил в предния пост.Тази част се върти наляво и надясно.Ако я завъртя наляво,тогава струята се насочва към лявото отделение за прах(за предпране),ако я завъртя така че дупката да е в средата,водата минава през средното отделение,а ако я завъртя пак на ръка надясно минава през отделението за омекотител.Всичко това трябва да се случва автоматично в зависимост от програмата която съм избрал,ама то не се случва и сега се налага да спра пералнята,да завъртя с пръсти тоя механичен елемент в средата или наляво или надясно,така че като съм пуснал пълна програма с предпране да може водата да мине съответно през първото,през второто и през третото отделение.От там се поражда и въпросът ми - на какво се дължи това, че този елемент не се движи автоматично(както беше доскоро) и нормално ли е да мога аз с ръка да го въртя или може би е излязъл от някаква ос или се е счупил или и аз не знам защо?
Може да разглобите и да проверите за счупен ,откачен, деформиран или блокирал елемент.
Здравейте имаме чисто нова пералня beko , която още от първото пускане скърца при въртене на барабана . Дали е възможно да е от това , че не е разработена ... ?
Не, има някакъв пролем. Звънете на сервиза.
Не - направете рекламация в магазина, докато не е станало късно!
Да , Първата я пуснах без дрехи . Нивелирана е . Май наистина ще се наложи да извикаме сервиза в понеделник ... Благодаря !
- - - - - - - - - -
Звъннах на телефона , който е в гаранцията . Оказа се , че е от стереопор , който придържа по някакъв начин барабана , а ние не сме отстранили
Да сте чували, че първо се чете упътването?
А фиксиращите болтове на барабана свалихте ли ги?
Здравейте,
Пералнята е ARDO A500. Проблемът е, че не спира да пълни вода. Когато надуя с уста ниворегулатора и спира да пълни. Видимо маркуча няма пропуквания, продухвах го с уста и изглежда не е запушен. Дайте съвет къде може да е проблема?
Поздрави,
Юли
Напукан,сцепен,запушен маркуч.
Запушен щуцер на въздушна камера.
Запушена въздушна камера/котлен камък,мъх,неразтворен прах/.
Маркуча се проверява в съд с вода,за да си сигурен.
Всичко това трябва да е чисто и здраво!
Чак,след това се сменя ниворегулатора!!!
Дори и ниворегулатора да прави проблеми,за тази пералка е 12-13левчета.Така,че се захващай,защото е елементарно!
Този пост е редактиран от Viking72; 09-09-17 в 19:00.
Благодаря за съветите!
Прегледах маркучите и всичко изглежда изрядно. "Поиграх" си с болтовете за настройка на ниворегулатора с ясното съзнание, че става директно за смяна и спря да пълни догоре. Поне така чета из разни теми, че настройката се прави при производство и последваща настройка се прави само на стенд, което не е оправдано за тези пари за смяна с нов.
Аз бих сменил ниворегулатора!
За да не направя езеро в къщи и ремонт на комшиите за XXX пъти неговата цена!
Успех!
Благодаря отново за съветите и съдействието.
Смених го вече, та даже хванах промоция - намален от 22 на 8 лв. Всичко изглежда нормално с водата вече, но ...
Прави ми впечатление, че от програматора се чува от време на време едно рязко припукване. Имаше си го и със стария регулатор, а преди проблема с водата не съм се заслушвал. Дайте идеи - нормално ли е (99% съм сигурен, че не е), на какво се дължи, как да го ремонтирам?
Колега,
Тази пералня вече сигурно няма живи роднини!
Прочети тук какво са написали за проблемите и:
http://www.service-ruse.eu/forum/top...m=1&topic=1840