Може разбира се.Пресостата има винт за регулиране.Но действително това е заводска регулировка и пипането и не е препоръчително.
Може разбира се.Пресостата има винт за регулиране.Но действително това е заводска регулировка и пипането и не е препоръчително.
Този пост е редактиран от brotzki; 19-05-18 в 16:22.
Здравейте! Дали ще дойде ищах на някой да обясни как се настройват тези пресостати, или както там е правилното название на тези датчици за налягане в пералните.
На предходната си пералня (прост Sang от зората на тъпия слоган "повече вода за природата - по-малко за пералнята") ми писна да си доливам вода и два месеца след като я купих, отворих и си играх с врътките с часове, докато докарам нивото до приемливо за мен. Тя, обаче, имаше два пресостата, по спомен с по две "врътки" и видях голям зор, но все таки се получи.
Сега на новата Whirlpool ( комбинирана WWDC 9716) също мисля да ѝ забравя за гаранцията и да постъпя по същия начин. Смущава ме, обаче, че с кратко търсене по Интернет не намерих информация за датчика/датчиците и не знам дали няма да се окаже твърде сложна за пипорчене (хабер нямам какво още има покрай "шестото ѝ чувство", което би могло да ми обърка плановете). Такъв датчик, например, се ползвал в една камара Whirlpool-и, ама не пише моя модел. А не ми се иска да постъпвам като предния път, когато правих всичко с проби и грешки. Замислих се също дали пък няма да има някаква връзка и с работата на сушилнята...
Здравейте ,
Имам пералня Crown Alba AL 400. Вчера сутринта я бях пуснала преди да изляза за работа и през деня водата е спряла и така чак до вечерта. Когато дойде хубаво налягане, реших да я пусна отново , за да си довърши програмата. Но не тръгва , не пълни вода , не върти - нищо. Само мига лампичката на СТАРТ бутона. То е ясно, че ще трябва майстор , тъй като сама не мога , но някой дали ще има някаква насока какво може да й е станало? Благодаря предварително !
Зависи как мига.Сигурно е код за грешка- няма или ниско налягане на водата.Изключи я от контакта за 10 минути и виж дали ще тръгне.
Предпочитам да съм малко предварително подготвен за това какво ме чака, преди да плюя на 22-та месеца остатъчна гаранция, та не ми се ще да я отварям още. Но не успявам да намеря някакво сервизно ръководство![]()
Никой не те кара да плюеш на гаранция!
Като махнеш горният капак и има видимост до пресостата няма проблем.Снимка и слагаш капака.
Защото много ме съмнява да е модела,който си показал?!
Кара,в Пловдив сервиза на Уърпул не е подготвен,ти искаш да имаш повече информация от тях. В Софето не знам как са?
-------
Криси,Владо ти е дал насока.Изключвай и включвай от контакта.След това пиши как е пералката.
Този пост е редактиран от Viking72; 07-06-18 в 12:33.
Така... Намерих някакъв manual за WWDC 8614 (разликите, вярвам, са пренебрежими). Гледам някаква позиция C007 на стр.2 с някакъв си 12-цифрен код 4820 000 23288 и означение C00289362 LINEAR PRESSURE SWITCH 2,5 0:3. Дали това е пресостатът? Гледам някакъв тЕ такъв вид има... Ама нЕма връткиДали не трябва да го разкапсуловам (да се махне синьото някак) и вътре да има настройка с винтче?
Един по-страничен въпрос ми изскочи покрай това ръководство - какво под ягодите прави тая тестова програма, описана на страница 13 от ръководството?
Този пост е редактиран от Karata; 07-06-18 в 12:56.
Пресостата ти по всяка вероятност не е механичен, а електронен и според програмата се задейства на различно количество вода.Няма какво да го базикаш
Т.е. липсват пружинка, винчета и тем подобни, а някаква си електронна гняс преобразува директно налягането от маркучето в дигитални данни? Бъди човек, бе, моля те - кажи, че само предполагаш и най-вероятно грешиш
Искам да я изманипулирам тая гадина - искам да пере като клас F, не ща да пести вода! Деб@ и директивите европейски, деб@...
Той мембрана и пружина има.
Ако има възможност за регулиране,трябва да има винт,с който да се промени дължината на пружината.
Аре ся "АКО"...Че може ли някой да направи такова нещо без възможност за настройка...
Хайде, казвай как се процедира - нали все за ремонти приказваш...
Е, стига с лагери и семеринги - дай сега по тая част - к'во да правя и как?
Edit: Ха! Май действително се отваря (ето тук се вижда, че има как да се освободи шипката с една отвертка)
Този пост е редактиран от Karata; 07-06-18 в 14:41.
Мислиш,че мога да знам всичко??
Вероятността да го манипулираш е нищожна.
Всичко е заложено софтуерно.
И не знам дали има човек,който може да го направи на всяка една Нова пералня, и дали изобщо някой е опитвал?
Преди да го счупиш,удължи маркуча/смени/ от камерата до пресостата с 50см по-дълъг
Не знам дали ще има ефект?Вероятно минимален!
Защо не питаш в сервиза на Уърпул? Нали се сещаш за отговора,който ще получиш.
-----
За помпи има елктронни пресостати-едни позволяват регулиране,други не!
Пералките са една камара,всеки нов модел е с „подобрения”!Едно е да установиш дефект и да замениш проблемната част,друго е да манипулираш работата ѝ!
Този пост е редактиран от Viking72; 07-06-18 в 23:22.
Yess! Владо хубаво ме стресна, но се оказа, че няма как електрониката да изхвърли простата мембранка
Та... ще стана ра'отата. Както си и мислех, няма как да няма настройка пресостатът (началото на клипчето ме касаеше). Друг е въпросът доколко да пипна врътката, но имам надежда вече
Отварянето няма да е особено лесно, замислям се дали да не разпробия едно малко отворче в синия капак, непосредствено над винтчето за контрол, за да мога да си калибрирам лесно. А после ще сложа една лепенка, за да не влиза прах.
В случай, че на някого му потрябва такава информация, пресостатът е производство на словенците Metalflex (част от ITW).
Този пост е редактиран от Karata; 08-06-18 в 08:01.