След пране затвори кранчето на водата.
Като минат 3- 4 дни без ползване,пиши в темата-резултата.
И си служи филтър на водата.
След пране затвори кранчето на водата.
Като минат 3- 4 дни без ползване,пиши в темата-резултата.
И си служи филтър на водата.
Spitfaqr12, благодаря за съвета. Надявам се, че с поставяне на филтър нещата ще се оправят и няма да се налага да се завирам в шкафа и да връткам кранчето всеки път.
Имам предвид,че заради песъчинки може да не е затворил магнетвентил или да е дефектен и да не затваря плътно.
- - - - - - - - - -
Когато кранчето е на кофти място може да се постави магнетвентил 220v с изведен ел ключ на удобно място,за да се спира и пуска водата.Много е удобно при тежки перални.
Значи, оказа се, че пералнята се пълни с вода и след като съм спряла кранчето за водата. Единият вариант е кранчето да е повредено, но си мисля дали не е възможно да връща канална вода заради неправилно монтиран маркуч? Маркучът е вкаран под мивка в канала и е по-ниско от предписанието. Мислех, че в такъв случай най-много може да връща малко вода само в маркуча, без да влиза в уреда, но може и да не съм права. Следващата седмица чакам техник от сервиза на АЕГ, но ми се иска да съм подготвена технологично. Spitfyr12 и другите запознати, може ли от каналната вода да се пълни пералнята?
Може да се пълни естествено ако има запушване на канализацията след него.То се познава по това, че водата не е чиста
Каналът не е запушен.Водата изглежда чиста, но може да е така само на повърхността. Не знам.
Две са възможностите.Едната е кранчето ти не спира водата и пералнята ти се пълни през вентила, който пропуска.Втората възможност е от канализацията.Развий маркуча за чистата вода на пералнята. и така ще разбереш дали кранчето ти работи.Ако не тече при спряно кранче остава единствено канализацията.
Ако маркучът за обратната вода на пералнята е закрепен както трябва-да отива нагоре и след това да слиза надолу, няма начин да връща каквото и да било от канализацията. Нито обратна вода, нито миризми ще се връщат в пералнята. Скобите отзад на пералните не са само за украшение.
Здравейте имам проблем с пералнята на моменти се замисля и тръгва да набира обороти но не успява на моменти е ок
мисля да сменя филтър кондензатора
някои може ли да каже с какъв защото същият не намирам
Поздрави Явор Стефанов
Snimka.bg: kodenzator - Всекидневие - iav44o
Проблема ти не е в този филтър , търси другия кондензатор - пусковия. И все пак каква е пералнята?
siltal sl 085 x ,не намерих друг кондензатор . Да спомена че поблема е основно при центрофугиране .
Здравейте! Барабана на Electrolux EWF 12270W има силен луфт, на практика се движи като че ли се е откачил от носача.Извадих целия казан от корпуса,но се оказа,че е залепен (и неразглобяем,явно).Някой има ли решение за ремонт на такъв казан и дали си заслужава труда? Какво ли може да се е счупило - лагер или тази тройна носеща оста планка-носач?
Нова пералня или нов казан с барабан.
Счупен носач.
Няма ги вече истинските пералки!
Миеле до 97' са със чугунен /вечен/, шведските Аско до 00' неръждаем /вечен/.
Нарочно сплавта не се защитава при новите.
Една прахова боя върху сплавта решава проблема.
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 19-05-19 в 19:57.