виж кондензатора пусковия
Бимбаец, къде си виждал кондензатор на помпа на пералня?
Здравейте. Имам ТАЗИ пералня (Аристон RG 703). По принцип съм доволен от нея, пере нормално, отгледа едно дете. На 4 години е. Има още 1 год. гаранция. Преди 2 год. чух за пръв път някакво странно пищене на говорителчето, което съм чувал само за край на цикъла. Бързо тройно припискване. Иначе си работи, върти пере добре. Нищо не изписва и не свети по дисплея. Свързвах го с едно странно "шашкане" по време на цикъл, когато сложим олекотена завивка в полупразна пералня (малка, на детето, якенце с вата)). От толкова чудене, откази от центрофуги "почивки" докато изпере...се отказахме да ги перем в пералнята и ги перем на ръка. Беше спряло да пищи, после пак се появи, все по често, дразнещо, по 10-15 пъти на цикъл. Прави го и по време на пране и по време на изпирането, когато върти, след напълване с водата. По принцип мисля че е нещо свързано с претоварването, има ли кантар, датчик някакъв на тая пералня? Да не би като са поомекнали пружините да го задейства по - често. Искам просто да спра това пищене. По чуждите форуми пише, че това припискване е често срещан проблем. Спират го просто да не пищи с комбинация или задържане на бутон, но точно за този модел пералня не намерих как става. Понеже е полувградена в кухнята, много трудно се изключва от контакта. И така си стои включена. Мисля, че като я изключа от контакта, се нулират грешките и спира временно това припискване, но вече не си спомням дали беше така. Сега съм я изключил, ще видим. Някой знае ли как се спира това припискване, че ме подлудява. Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от sevdo2000; 26-11-20 в 09:40.
Колеги, имам пералня Samsung WW90K6414QX. Вчера докато си пере се къса едната пружина и барабана пада.
Обадих се в официалните сервизи и в два неофициални магазина - такава пружина в българия нямало - само с поръчка 2 седмици. Нали се сещате 2 седмици без пране какво ще се случи?
Не мога да намеря някъде където да пише дали всички тези пружини са взаимозаменяеми - видях в OLX има две пружини които изглеждат 1:1 като моята (до колкото видях поне на външен вид самсунг имат поне 2 вида от моята пружина - 14 см с 14 намотки и моята, която е 15--16 см с 20 или 21 намотки) обаче от пералня 6 и 7 кг. Възможно ли е да изглеждат по един и същи начин, обаче тези от пералните с по-малко капацитет да са "по-меки" и да увисне барабана? Дайте ми акъл, защото не ми се чака доставка.
накратко тези в OLX са със същата дължина и намотки, обаче възможно ли е понеже от пералня с по-малко капацитет да увиснат като ги сложа на моята?
Отиваш в специализиран магазин за резервни части със снимката на етикета на пералнята, който съдържа всичките й данни, и счупената пружина.
Не се занимавай с втора употреба, защото ще търсиш директно нова пералня след това!
резервни части за перални самсунг - Google Търсене
Здравейте, нахлувам с питане. Ще купувам пералня. Колебая се. Харесах Бош, но е с малък люк, а искам да се побират олекотени завивки.
Сега пък гледах едно АЕГ - Пералня AEG L6FEG49S А+++-20%, 9.0 kg, 1400 1/min, ИНВЕРТОРЕН МОТОР: https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...EG49S/p/687507
Моля за съвети и предложения какво да купя. Искам да е 8-9кг. да е около 1000лв и да не се налага да ходи в сервиз, т.е. Здрава и издържлива, с голям люк и да събира олекотени завивки. Знам, че са много изискванията ми.
Още нещо - има ли връзка между размера на барабана и дълбочината на пералнята? Гледам че има различни дълбочини.
Привет на всички!
13 г. ми пералня (Хотпойнт Аристон AQXL 109) е с разбити лагери на барабана.
Дилемата е : ремонт (с рязане, лепене на кaзана, нови лагери)........... или направо нов казан за 220 лв?
Ремонта се очертава да го правя аз, така,че няма да е много скъпо, по-скоро ме притеснява дълготрайността на новите лагери.Някой правил ли е процедурата и/или има ли наблюдение колко издържат сменените лагери, защото, ако ще се прави през година упражнението се обезмисля целия ремонт, според мен.
Насоки за марка, типа/вида лагери и семеринга, тънкости при ремонта, също приемам
Благодаря на всички отзовали се!
Този пост е редактиран от Palev; 24-03-21 в 15:51.
В случай, че нов изправен казан струва 220лв. наистина, по-добре си го купи и си го смени.
Като преди това прецениш състоянието на корпуса, уплътненията, амортисьорите и т.н. части. Амортисьорите ги смени, защото със сигурност са заминали вече. особено при разбити лагери.
В ЕКОМ по продуктовия номер на машината си купуваш всичко.
Ако все пак решиш да се учиш да ремонтираш и не си рязал казан, те съветвам първо да провериш цените в сервиз, където са го правили!
Добър ден. Имам опит с две перални на Аристон. Едната си е моя Ariston avd 169 другата е Avb 109. Стана така, че моята е без тежест от горе, а другата е с тежест. Казаните са еднакви. Иначе центрофугира нормално с леки вибрации. Та въпроса ми е. Възможно ли е в завода просто да са забравили тежестта.
Този пост е редактиран от Vasil Vasilev; 08-04-21 в 20:55.
Здравейте, имам пералня Gorenje W8644H, когато остане 1 минута до края на прането не изключва и не мога да отворя вратичката, не изписва END.
Мислех че е от Пресостата но не е.
https://www.mediafire.com/view/epqlp...53242.jpg/file
Виж дали не се е насъбрала вода и боклуци в сервизния отвор отпред.
Аз наскоро имах такъв случай с Бош, само че беше след прекъсване на програмата и имаше вода в барабана, и не искаше да ми отвори вратата, докато не я източих.
Благодаря за бързия отговор Rakem, да погледнах го няма нищо, но аз я почиствам всеки месец по принцип.